Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy wszystkie banki wymagają wypełnienia oświadczenia majątkowego przy otwieraniu konta?

Napisany przez ADMCI4
Moje własne otwarcie konta jest tak dawno, że albo nie mogę sobie przypomnieć, albo wcześniej po prostu to nie było praktykowane. Kiedy mój 20-letni syn niedawno chciał otworzyć nowe konto oszczędnościowe, musiał oprócz zgody na sprawdzenie swojej historii kredytowej w Biurze Informacji Kredytowej i przedstawienia informacji o swoim stanie konta w starej banku, również przygotować oświadczenie o sobie. Uważam to za zupełnie przesadzone, zwłaszcza że mój syn jest bardzo młody i jeszcze nie ma zbyt wielu osiągnięć finansowych. Bank otrzymuje informacje o długach i innych sprawach od Biura Informacji Kredytowej. Dlaczego więc jeszcze potrzebuje oświadczenia od klienta?

Jakie pytania mogą być zadane w tym oświadczeniu?

Pozdrawiam, Libero

Re: Czy wszystkie banki wymagają wypełnienia oświadczenia majątkowego przy otwieraniu konta?

Napisany przez 2Bolitho
Sprawdź tutaj: https://de.wikipedia.org/wiki/Selbstauskunft Jeśli masz jeszcze pytania, daj znać. Ogólnie czyta się całkiem dobrze.

Napisany przez 2Escorpio

1. Informacje o długach i podobnych sprawach bank i tak otrzymuje od Schufy.

2. Więc czego oczekuje od samooceny?

1. Nie, Schufa wymienia tylko wpisy (zarówno normalne, jak i negatywne) firm, które są z nią powiązane. Na przykład Amazon nie współpracuje z Schufa, więc jeśli zamówisz coś na fakturę i nie zapłacisz, są to długi, które nie znajdują się w Schufie.

2. Wyjaśnienie punktu 1... czyli oczekiwane są informacje niedostępne w Schufie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata