Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Anulować stare finansowanie.

Napisany przez bilo111
Witam Szanowne Forum,

mam następującą sprawę i chciałbym zasięgnąć porady. W 2003 roku wraz z moimi rodzicami i bratem zakupiłem połowę bliźniaka. Mój udział wynosił około 120t€ i został sfinansowany w następujący sposób. kredyt Deutsche Bank: 60t, kredyt LV przez Herold: 60t, musiałem dodatkowo założyć ubezpieczenie na życie (60t€) również w Heroldzie. Miesięczne raty: Deutsche Bank 345€, kredyt LV: 245€, 135€ na ubezpieczenie na życie. W styczniu 2013 roku kończy się zobowiązanie odnośnie oprocentowania. W międzyczasie wziąłem ślub i wspólnie z żoną zakupiliśmy własny Dom i sfinansowaliśmy go przez Sparkasse. Moi rodzice są emerytami i mieszkają tylko kilka miesięcy w Niemczech. Oznacza to, że Dom jest prawie pusty. Jednakże oczywiście nadal trzeba opłacać raty. Chciałbym bardzo zrezygnować z wszystkich umów i uzyskać jak najlepsze warunki dla moich rodziców. Oznacza to bardzo niskie raty, aby można było spokojnie kontynuować spłatę. Już rozmawiałem z Deutsche Bank czy mogę po prostu zrezygnować. Mam tam dobrą relację i myślę, że nie będą robić problemów. Zastanawiam się jednak, jak mogę zrezygnować z kredytu LV i ubezpieczenia na życie? Ponieważ spłacałem przez ostatnie 10 lat, chciałbym również zrezygnować z ubezpieczenia na życie i otrzymać zgromadzoną kwotę. Czy to możliwe? Co mogę zrobić, jeśli chcę zrezygnować z Deutsche Bank i Herolda?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam,
p.s. Mogę podać szczegóły, ale aktualnie nie mam przy sobie dokumentów.

Napisany przez Naseweis

Cześć Kochane Forum,

mam taki przypadek i chciałbym prosić o radę.
W 2003 roku wspólnie z moimi rodzicami i bratem kupiłem połowę bliźniaka. .

Czy oznacza to, że rodzice, brat i ty posiadacie po 1/3 domu wraz z działką ?

Mój udział wynoszący ok. 120 tys. € został sfinansowany ​​następująco.
kredyt Deutsche Bank: 60 tys.
kredyt na LV przez Herolda: 60 tys.
Dodatkowo musiałem wykupić ubezpieczenie na życie (60 tys. €) również w Heroldzie.
Miesięczne raty: Deutsche Bank 345€, kredyt na LV: 245€ i ubezpieczenie na życie 135€.
Teraz w styczniu 2013 roku kończy się okres wiązania kredytu. .

To oznacza prawdopodobnie, że Dom kosztował 360 000 € i pokryłeś swoją pełną część finansowania ?

W międzyczasie się ożeniłem i razem z żoną kupiliśmy własny Dom i sfinansowaliśmy go przez Sparkasse.
Moi rodzice są emerytami i mieszkają tylko kilka miesięcy w Niemczech. Oznacza to, że Dom jest praktycznie pusty. Mimo to trzeba nadal płacić.
Bardzo chciałbym zerwać wszystkie umowy i wyciągnąć jak najwięcej korzyści dla moich rodziców. .

OK. żaden problem: Zatem spłacamy kredyt przez inną bank.

Porozmawiam z Deutsche Bank, czy można po prostu zrezygnować. Mam tam dobre stosunki i myślę, że nie będą robić problemów.

Nie ... z pewnością nie zrobią. kredyt zostanie spłacony w Deutsche Bank, a Ty będziesz spłacać pożyczkę w innym banku.

Zastanawiam się jednak, jak mogę zerwać kredyt na LV?
Ponieważ opłacałem go przez ostatnie 10 lat, chciałbym również zerwać ubezpieczenie na życie i zabrać oszczędności dla siebie. Czy to możliwe? Co mogę zrobić, jeśli już nie chcę mieć do czynienia z Deutsche Bank i Heroldem.
.

patrz wyżej - kontynuuj kredyt w innym banku.

Pozdrowienia!

Norbert Uhrig

Napisany przez Rene1768
Możesz spłacić ten kredyt poprzez przekształcenie go w kredyt z refinansowaniem. Na przykład, sprawdź dobre alternatywy na stronie Kredit-Darlehen-Ratgeber-Test.de. Myślę, że tam znajdziesz odpowiedź. Po prostu poproś o kilka ofert. Dobre firmy pomogą Ci również spłacić stary kredyt poprzez pośrednie finansowanie lub refinansowanie.

Napisany przez Christiane1978
Zerwanie starego kredytu, który ciągle jest spłacany, niestety nie jest takie proste... i w większości przypadków nie jest również tanie. Banki mają prawo żądać od kredytobiorcy odszkodowania za wcześniejszą spłatę lub zerwanie umowy kredytowej. To jest zazwyczaj regułą.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć bilo 111, gdy pożyczka dobiega końca, może zostać spłacona w każdej chwili, niezależnie czy z własnych środków, czy z zewnętrznych (inny bank). Jednakże konieczne jest ustalenie, w jaki sposób zabezpieczona była pożyczka. Jeśli zakłada się, że obie inne strony również wzięły pożyczki i wszystkie pożyczki zostały zabezpieczone na obiekcie, należy dokładnie sprawdzić, jakie są rangi tych pożyczek. Jeśli chcieliby spłacić pożyczkę poprzez inny bank, pożyczki obu innych stron mają pierwszeństwo w księdze wieczystej, ponieważ Deutsche Bank zachowa swoje miejsce dla obu innych pożyczek. Konieczne jest bardziej szczegółowe wyjaśnienie lub zilustrowanie sposobu zabezpieczenia pożyczek wówczas, a także jakie mają sytuacje pozostałe pożyczkobiorcy (kto jest pożyczkobiorcą, jakie wysokości pożyczek, czy wszyscy są współdłużnikami). Jeśli uda się znaleźć rozwiązanie refinansowania (ustalenie konstelacji), to - odnosząc się do Pana części - wystarczy (przy odpowiedniej wartości nieruchomości w kontekście wygaśnięcia limitów obciążenia) spłacić pozostałą pożyczkę z DB (ponieważ była tam spłata, więc niższa niż początkowa pożyczka) i Herold (odpowiednio początkowa pożyczka, ze spłatą w LV), wówczas wartości wykupu LV będą dostępne dla Pana. Samodzielne działanie nie jest możliwe, można opracować tylko rozwiązanie zbiorowe uwzględniające wszystkich pożyczkobiorców. Właścicielstwo nie odgrywa tu kluczowej roli!

Napisany przez adalbert64
Cześć wszystkim,
tak to też znam. Kiedy kończy się okres związany z oprocentowaniem i jest ono negocjowane na nowo, istnieje możliwość albo kontynuowania finansowania bez zmian (poza oprocentowaniem), albo zawarcia nowej umowy gdzie indziej. W przypadku wcześniejszej spłaty bank może żądać odszkodowania za nadmierne wcześniejsze spłacenie, ale nie musi tego robić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata