Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Czy wdowy muszą pokryć podatki z ostatnich lat?

Napisany przez plauze
Cześć Razem,

jeśli wdowa odrzuciła spadek swojego zmarłego męża, czy musi teraz ponosić odpowiedzialność za zaległe zaległości podatkowe z ostatnich lat? (Chodzi prawdopodobnie o podatki od płatności z tytułu emerytury i z wynajmu jego wówczas posiadanej nieruchomości, a nie wiedziała, że on przez lata się nimi nie zajmował).

Nie wiem, czy można odpowiedzieć na te pytania ogólnie, ale mam nadzieję na pomoc tutaj, ponieważ wygląda na to, że istnieją różne opinie.

Dziękuję bardzo!
plauze

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

W 100% przypadków nie mam pewności, ale jeśli teraz połączę 1+1, to wygląda na to, że żona będzie odpowiedzialna za długi męża, jeśli nie mieli ustanowionego rozdzielności majątkowej.

To nie ma nic wspólnego z dziedziczeniem, długi zostały (prawdopodobnie?) zgromadzone podczas małżeństwa.

Pozdrawiam

Napisany przez Tom1963
Wszystko zależy tutaj od tego, czy dodatkowe płatności zostaną doliczone do majątku spadkodawcy (=męża) czy żony.

Przy składaniu wspólnego zeznania podatkowego nie jest to do końca jasne.

Nie jest to idealne dopasowanie, ale opisuje problematykę dziedziczenia w przypadku nieodrzucenia spadku:

Dodatkowe płatności z tytułu zaległych podatków przez spadkobiercę formują 123recht.net prawa podatkowe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata