Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Klasyczne rekomendacje książek

Napisany przez Thaddel
Co byście powiedzieli, jakie książki są dobrymi pozycjami dla początkujących, aby zdobyć pierwszy przegląd w wielkim świecie inwestycji? Wiem, co to jest akcja, ale chciałbym być w stanie zrozumieć finansowe wiadomości. Byłbym bardzo zadowolony z kilku sugestii... Pozdrowienia!!

Napisany przez 2Bolitho
Proszę zachować kolejność:

Levemann - Ścieżka do bogactwa bez stresu:
viewtopic.php?t=6473

Prawdziwe zrozumienie ekonomii:
viewtopic.php?t=8688

Napisany przez Thaddel
Czy istnieją również książki skupiające się na praktyce?

W większości książek znajduje się coś w stylu: Akcja to udział w firmie. Dywidenda oznacza... itp. Czy istnieją także książki, które pokazują, jak działają transakcje kupna i sprzedaży w praktyce?

Szczególnie interesują mnie hedge fundy w praktyce, nie potrafię sobie nawet wyobrazić, jak to wygląda.

Napisany przez 2Bolitho
Wymagania to: chęć posiadania dużej wiedzy na temat świata inwestycji i zrozumienie wiadomości finansowych.

Obie te wymagania są spełnione przez wspomniane książki. A zwłaszcza w książce Levemanna zdobywasz jeszcze więcej praktyki, niż by ci się mogło marzyć. Obiecuję. A jeśli praktyka stanie się dla ciebie zbyt dużym wyzwaniem, daj mi znać. Wdrożyłem ten system jako narzędzie online. Dane są dostępne za darmo.

Hedge fundy:
Więcej pieniędzy niż Bóg: Hedge fundy i ich fantazje o wszechwładzy: Amazon.de: Sebastian Mallaby: Książki
Niemniej jednak jeszcze nie przeczytałem tej książki. Jeśli ją przeczytasz, proszę o relację.

Napisany przez Thaddel
Dziękuję za szybkie odpowiedzi!!

Napisany przez susa23
Levemann - Droga do bogactwa poprzez relaks jest również jednym z moich ulubionych w tym obszarze. Uważam, że jest bardzo przyjemne do czytania. Autor potrafi w prosty sposób wyjaśnić złożony obszar tematyczny, przez co nawet początkujący czytelnik może go zrozumieć.

Napisany przez markus_86a
Ogólnie rzecz biorąc, bardzo lubię Kostolany. W zasadzie nie ma znaczenia, co czytam, bo często się powtarza.

Bardzo interesującą pozycją była również książka Gerda Kommera Souverän investieren: Wie Privatanleger das Spiel gegen die Finanzbranche gewinnen.

Moim zdaniem bardzo interesujące są również książki Liars Poker oraz Barbarians at the Gate.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata