Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy chcesz zmienić okres czasu na czas odpowiadający ustalonym stawkom procentowym?

Napisany przez maulwurf
Cześć!
Potrzebuję znowu Twojej pomocy!
Mamy finansowanie budowy, które zostało zatwierdzone 31.01.2012 r.
Ponieważ mieliśmy bardzo niekompetentnego doradcę i mieliśmy trudności z uzyskaniem finansowania budowy, byliśmy zadowoleni, że się udało i zaakceptowaliśmy ofertę doradcy.
Teraz mamy okres zabezpieczenia stopy procentowej na 15 lat, chociaż faktycznie chcieliśmy tylko na 10 lat. doradca zasypał nas tak dużą ilością różnych zalet i wad, że nie wiedzieliśmy już nic.
Teraz moje pytanie: Czy mogę skrócić okres zabezpieczenia stopy procentowej do 10 lat i ile by to kosztowało?
Wiem, że mogę zerwać umowę z terminem zapadalności po 15 latach już po 10 latach, ale chodzi nam głównie o miesięczne obciążenie, które byłoby mniejsze przez 10 lat.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Re: Czy chcesz zmienić okres czasu na czas odpowiadający ustalonym stawkom procentowym?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Kreciku, na pewno nie będą już mogli nic zmienić, chyba że pożyczka jest nadal w okresie odstąpienia od umowy, ale to mało prawdopodobne.

Napisany przez BerndR
Czy kiedykolwiek policzyłeś, ile marek to miesięcznie;
dokładniej ile?

Wygląda na bardzo ciasne finansowanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata