Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Od lewej do prawej

Napisany przez foobob
Cześć wszystkim, Chcę przekształcić ubezpieczenie na życie w ubezpieczenie emerytalne. (Więc, wiem, że ten temat był już omawiany. Ale moje powody są zupełnie inne...) Mam wkrótce termin w sądzie. Chodzi o alimenty na dziecko, które chciałbym jak najlepiej płacić dla moich kochanych dzieci, ale moje ubezpieczenie na życie jest moim jedynym zabezpieczeniem na starość i mój adwokat twierdzi, że jeśli byłoby to ubezpieczenie emerytalne, mógłbym otrzymać pomoc prawna w procesie oraz nie mógłby być on potrącony na alimenty dla dziecka. Wiem, że to przekształcenie wiąże się z kosztami, ale chciałbym zastanowić się, czy mogłoby to się opłacić. Czy ktoś widzi korzystne możliwości?

Napisany przez Naseweis
Cześć,

nie rozumiem sugestii twojego prawnika.

Nie ma żadnej różnicy, czy istnieje ubezpieczenie na życie czy emerytalne.

Być może pomoże, jeśli złożysz wniosek o wyłączenie zbycia dla swojego ubezpieczenia na życie u ubezpieczyciela.

Informacje na ten temat znajdziesz tutaj:
Prasa Emerytalna

Pozdrawiam!

Napisany przez foobob
Wielkie dzięki, to wcale nie było złe. Niestety oznacza to, że przez długi czas musiałbym zrezygnować z pieniędzy, a moim zamiarem jest wykorzystanie ich w ciągu najbliższych lat na projekt, który będzie moim rodzajem zabezpieczenia emerytalnego. Ale jeszcze raz dzięki

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata