Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: oszczędzanie premiowe Sparkasse

Napisany przez Sandor
Dzień dobry

W 2003 roku zawarłem umowę oszczędnościową z premią, która trwa przez 25 lat. 100€ miesięcznie.

Teraz chciałbym otrzymać część tej kwoty wypłaconą.

W punkcie 5 Teilverfügung jest napisane: 2000€ można wypłacić w ciągu jednego miesiąca bez wypowiadania umowy. Częściowe wypłaty powodują na koniec każdego roku oszczędzania ponowne ustalenie stawki premiowej zgodnie z Załącznikiem 3.

Załącznik 3: Premia S: Bank Spółdzielczy wypłaca dodatkowo na koniec roku oszczędzania oprocentowaną premię S, jeśli saldo oszczędności łącznie z odsetkami i premią S w dniu ustalonym jako wielokrotność rocznej składki (=12 miesięcznych wpłat) osiągnie. Rok oszczędzania rozpoczyna się od daty zawarcia umowy i kończy się zawsze w dniu następnym po upływie roku.

Premia S jest zawsze przyznawana na pełną roczną składkę zgodnie z następującą tabelą:
Tabela świadczeń emerytalnych Nr. 3

Moje pytanie: Chciałbym wypłacić 2000€ częściowo. Jaki dokładnie wpływ to ma na umowę?

Pytanie: Czy naprawdę mogę wypłacić 2000€ częściowo, bez wpływu na umowę? Jak należy zrozumieć zdanie: Częściowe wypłaty powodują na koniec danego roku oszczędzania NOWE USTALENIE stawki premiowej.

Pozdrowienia

Sandor

Re: oszczędzanie premiowe Sparkasse

Napisany przez soundjunk
Częściowe dyspozycje nie są możliwe, 2000€ to zaliczka bez odsetek - to wszystko.
W dziewiątym roku oszczędzania możesz cieszyć się 20% premią, czyli 240€ + odsetkami. Nie zmarnuj tego, jeśli masz inne możliwości.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata