Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Jaki abonament komórkowy z ofertą na czas nieograniczony jest odpowiedni dla młodzieży?

Napisany przez ADMCI4
Nasz syn ma teraz siedemnaście lat i oczywiście chciałby mieć smartfona, ponieważ większość rówieśników go posiada. Oczywiście ma to sens tylko wtedy, gdy ma się także taryfę z internetem, dzięki której zawsze można być online, ponieważ wszystko inne byłoby zbyt drogie. Teraz siedemnastolatkowi nie wolno jeszcze zawierać umowy na telefon komórkowy, więc musiałoby to pozostać dla nas, jako rodziców. Jaką umowę warto w takim przypadku wybrać, którą nasz syn będzie mógł samodzielnie kontynuować w przyszłym roku?

Re: Jaki abonament komórkowy z ofertą na czas nieograniczony jest odpowiedni dla młodzieży?

Napisany przez Christiane1978
Nie mam tutaj niestety pojęcia, ponieważ używam telefonu tylko do dzwonienia, a inne umowy są dla mnie interesujące. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto zna się na tym temacie. Niestety, rynek jest tutaj również bardzo zmienny.

Napisany przez Joe
Mogę ci tylko polecić O2 Blue S! Kosztuje 25 € miesięcznie, a informacje o taryfie możesz sprawdzić samodzielnie w internecie.

Napisany przez markus888
W tej chwili istnieje naprawdę wiele ofert abonamentowych w okolicach 20-25€ miesięcznie. Możesz sprawdzić na stronie prepaidradar, na pewno znajdziesz coś odpowiedniego.

Napisany przez Klaus.Gold
Na razie oferta powinna być wystarczająca. Za 25 euro dostępne są już pakiety wszystko w jednym. Pytanie jednak brzmi, czy sensowne jest, że ktoś musi wybierać telefon dla swojego 17-letniego syna. Wydaje mi się to lekko nadopiekuńcze.

Napisany przez 2Escorpio
Jeśli już istnieją umowy, zastanowiłbym się nad informacją o drugiej karcie... można je czasami dostać już za 9,95 euro/miesiąc z abonamentem na rozmowy.

Niektórzy dostawcy oferują również specjalne karty dla młodzieży, gdzie płacisz stałą opłatę za wybrane abonamenty, a to, czego nie wybrałeś, musisz doładować w systemie prepaid... dzięki temu rachunek nie może wzrosnąć zbyt wysoko.

Napisany przez Markus12
Cześć,

mój kontrakt wygląda tak: 100 darmowych minut we wszystkich sieciach, 100 SMS-ów we wszystkich sieciach, za 10€ w o2. To powinno być coś!

Napisany przez 2Escorpio

Hej,

moja umowa wygląda następująco: 100 darmowych minut we wszystkich sieciach, 100 SMS-ów do wszystkich sieci, za 10€ w o2. To powinno być coś!

Czy jest w tym także internet?

Napisany przez Markus12
Nie, za 10€ nie ma Internetu, musisz zapłacić 20€.

Napisany przez 2Escorpio

Nie, za 10€ nie ma wliczonego internetu, musisz zapłacić już 20€.

A co z tego ma osoba pytająca o taryfę? Syn chce smartfona, a do tego potrzebuje internetu.

Napisany przez Markus12
Jego syn nie potrzebuje smartfona, to chcę tym ostatecznie powiedzieć. O ile nie stanie się biznesmenem, wtedy oczywiście będzie potrzebował.

Napisany przez 2Escorpio
Ale chodzi o to, że syn chce smartfona, a ojciec dowiadywał się o taryfę oO.

Czy potrzebuje smartfona czy nie, wcale nie było pytaniem.

Napisany przez Markus12
Chciał zalecenia, ale już w ogóle się nie angażuje. Co to oznacza? Mogę mu także doradzić, aby nie kupował smartfona swojemu synowi. Jeśli ktoś zapyta tutaj o broń, powiem mu, żeby sobie to wybił z głowy.

Napisany przez 2Escorpio
Oczywiście możesz mu to doradzić, ale powiedz mu to jasno i nie polecaj żadnej taryfy bez dodatkowych informacji. Jeśli osoba pytająca wybierze tę ofertę, polegając na twojej radzie, a jej syn będzie korzystał z internetu... rachunek za telefon może wyjść naprawdę wysoki.

Napisany przez platinx
Nie przejmuj się zbytnio umowami. Są one dość podobne. Jednak każdy dostawca oferuje inny telefon w ramach taryfy. Może w końcu to niech decyduje twój syn, który telefon chce.

Napisany przez Berti75
Ja korzystam z taryfy o2 Blue i jestem z niej bardzo zadowolony, darmowe SMS-y, 120 minut darmowych rozmów do wszystkich sieci oraz pakiet internetowy (500 MB, po jego wykorzystaniu szybkość jest zmniejszana). Kosztuje 20 euro miesięcznie i nie płacę nic więcej...ale warto zobaczyć, które rzeczy naprawdę są potrzebne...dla osób dużo rozmawiających oczywiście to nie jest odpowiednie rozwiązanie.
Dowiedz się więcej o ofertach abonamentowych i umowach na telefony komórkowe w o2

Napisany przez PaulaLin
Cześć, zależy to od tego, ile chcecie wydać. Jeśli chcecie mieć naprawdę nielimitowany internet, to polecam umowę na taryfę 02-Flat za 40 euro miesięcznie. Możecie podzielić koszty do czasu, gdy skończy 18 lat.

Napisany przez dirkwuest3
ANIKOGO !!! Weź kartę SIM (prepaid) od Penny lub Aldi !!!

Napisany przez Markus12
Czego wiesz o umowach? Nic nie wiesz o umowach.

Napisany przez Pauli84
Płacę w simyo tylko niespełna 17 euro i mam internet bez limitu, 200 minut rozmów i 200 sms-ów do wszystkich sieci. To powinno być wystarczające. Nie mam tam także określonego okresu umowy.

Napisany przez AnjaK
Base może również być alternatywą, ponieważ można tam rezerwować dowolne mieszkania i jest to dość elastyczne.

Napisany przez Arbitrage
W zależności od miejsca zamieszkania infrastruktura sieci różnych dostawców jest bardziej lub mniej dobrze rozbudowana. W przypadku niekorzystnych warunków, Twój syn będzie musiał spędzać więcej czasu czekając na zakończenie procesu ładowania niż ciesząc się możliwościami swojego smartfona. Smartfon szybko przestanie działać poprawnie z powodu braku przepustowości. Szczególnie sieci danych EPlus są znane z tego, że w wielu obszarach są mało rozbudowane, a 3G / UMTS często oferowane tylko na papierze. Dlatego podczas podejmowania decyzji nie sugerowałbym się wyłącznie ceną. Taka strategia, jak przy wielu innych rzeczach w życiu, niekoniecznie jest skuteczna.

Napisany przez Elke
Jedyną właściwą odpowiedzią jest: żaden.

Napisany przez tiemann
Jaś polecam kartę prepaid dla młodzieży, teraz można już dostać za 25 euro. Oczywiście można znaleźć jeszcze tańsze oferty, to zależy od tego ile się rozmawia i korzysta z internetu, ale na pewno powinno to być rozwiązanie prepaid.

Napisany przez 2Escorpio

Jedyną właściwą odpowiedzią jest: żadna.

Dlaczego? Od kiedy miałam 13 lat (już tak dawno temu), mam umowę na telefon komórkowy przez tatę. Wtedy oczywiście nie było jeszcze taryfy flat, a rozmowa telefoniczna kosztowała 50 fenigów i więcej za minutę.

Pomimo tego wszystko przebiegało normalnie, nie pozwoliłam na kradzież telefonu (wręcz przeciwnie, dopiero około 20 roku życia mi się to zdarzyło) i rachunki mieściły się w ramach. Oczywiście, wówczas, przy wysokich cenach, rachunek czasem bywał trochę wyższy, ale te połączenia były wtedy konieczne.

Już od 12 roku życia miałam konto bankowe z kartą EC, na który co miesiąc wpływały moje kieszonkowe, a kiedy się skończyło, po prostu było puste.

Chcę powiedzieć, że czasem dobrze jest, gdy młode osoby są uczone zarządzania pieniędzmi i nie zostawia się ich same na pastwę losu po pierwszej wypłacie.

Pozdrowienia, esco

Napisany przez ThinkPad
@Escorpio: Czasy się jednak zmieniły. Wtedy pewnie byłoby to w porządku, ale obecnie nie uważam tego już za sensowne.

Napisany przez 2Escorpio
[cytat=ThinkPad">
@Escorpio: Czasy się jednak zmieniły. Dawniej mogłoby to być w porządku, ale teraz uważam, że nie jest to już sensowne w kontekście obecnej młodzieży.
[/cytat]
Ta wypowiedź wydaje mi się bez sensu. Nie powinno się wszystkich ludzi wrzucać do jednego worka. Istnieją rozsądni młodzieńcy i tacy, którzy nimi nie są... To jednak występowało także wcześniej, po prostu nie było to tak widoczne, ponieważ przepływ informacji nie był jeszcze tak intensywny, jak obecnie, na przykład w internetowych forach.

Napisany przez Jalia
Uważam, że Congstar jest całkiem niezły... korzysta z sieci D-Netz i tak naprawdę jest dość tani. Moja przyjaciółka korzysta z Congstar i jest zadowolona. Jedyne, co mnie zniechęciło kiedyś, to klauzula w drobnym druku, która zabraniała korzystania z takich aplikacji jak Whatsapp. Ale wydaje się, że mimo wszystko wszystko działa... W końcu i tak nie mogą tego sprawdzić

Napisany przez 2Escorpio

Jedyną rzeczą, która mnie wtedy zniechęciła, była klauzula w drobnym druku, zabraniająca korzystania z takich rzeczy jak Whatsapp. Ale chyba i tak wszystko działa... Przecież i tak nie są w stanie tego sprawdzić

To jest napisane praktycznie wszędzie (i nie jest stosowane) i oczywiście mogą to kontrolować... Blokuj port, który używa WhatsApp, i sprawa załatwiona

Napisany przez 5BetShove
Uważam ofertę LIDLa za świetną. 10 euro za internet i 400 jednostek na SMS-y i minuty. Super!

Napisany przez Jus_Deck
Więc wszystko, co chcę powiedzieć to: trzymajcie się z daleka od Vodafone i T-Mobile. W przeciwnym razie, O2 jest godne polecenia, a także BASE.

Napisany przez ThinkPad

Tak więc wszystko, co chcę powiedzieć na ten temat, to: Trzymajcie się z dala od Vodafone i T-Mobile. W przeciwnym razie polecam O2 i BASE.

Argument?

Napisany przez 2Escorpio
[cytat=ThinkPad">
Argument?

Darauf bin ich auch gespannt. Wahrscheinlich wird es auf den Preis raus laufen... o2 und Base sind nicht gerade dafür bekannt, dass sie gute Netze haben.

Napisany przez DustinDepot
Polecam tanich dostawców, takich jak yourfone. Zazwyczaj mają świetną sieć i płacisz 20 euro za pakiet allnet, czyli rozmowy do wszystkich sieci, SMS-y do wszystkich sieci i internet

Napisany przez ThinkPad

Na to również jestem ciekaw. Prawdopodobnie ostatecznie chodzi o cenę... o2 i Base nie są znane z tego, że mają dobre sieci.

A tanie też niekoniecznie.

Napisany przez Just
Yourfone korzysta z sieci e-plus, która znana jest jako najslabsza. Około 10 miesięcy temu przeszedłem na o2 i mam znacznie lepszy zasięg oraz lepsze połączenie internetowe. Mam o2 Blue M za 20€ miesięcznie, co obejmuje wszystkie sieci, flat SMS i 500 MB danych. Jestem z tego bardzo zadowolony, chociaż flat SMS nie jest mi potrzebny. Istnieją również oferty bez SMS i z ograniczona ilością darmowych minut oraz internetem za około 10€. Musisz się zorientować sam/a.

Napisany przez Andy34

I nie są koniecznie tańsze.

To zależy od tego, jakie ma się zachowanie w internecie/telefonie i SMS-ach!!

Napisany przez Hypothekenpumpe
Osobiście korzystam z Simyo, ale wolałbym wybrać Aldi Talk (ponieważ prawdopodobnie korzysta z sieci D-Netz). Pakiety z wszystkim w cenie wynoszą około 20 do 25 euro miesięcznie. Powinno być co najmniej 500 MB przepustowości internetowej, ponieważ nie poradziłbym sobie z 100 MB (które oferują wiele usług).
Więc jeszcze raz krótko:
- 20 do 25 euro za pakiet z telefonem, SMS-ami, internetem
- lepiej sieć D-Netz

Napisany przez 2Escorpio
Aldi Talk to E-Plus

W sieci D można znaleźć już oferty, ale jeszcze nie są one tak tanie i rozpowszechnione jak w sieci E.

Napisany przez DustinDepot
O2 Blue to właściwa taryfa, ponieważ wtedy rachunek nie może wystrzelić w górę. W moich czasach nadal używano kart prepaid, ale uważam to za nieco przestarzałe, ponieważ takie pakiety typu fullflat są teraz bardzo niedrogie.

Napisany przez trey
Zdecydowanie poleciłbym umowę u dostawcy E-Plus. Sieć ta nie jest najbardziej rozpowszechniona, ale w zupełności wystarcza do swobodnego surfowania, dzwonienia i wysyłania wiadomości. Koszty wynoszą jedynie 20€, a przy dodatkowej opłacie 5€ miesięcznie, umowa na 24 miesiące zostaje anulowana, a umowę można wypowiedzieć w dowolnym momencie.

Napisany przez TheoL
Z punktu widzenia kosztów bezpieczeństwa, problem!

Napisany przez Meisterlampe23

O2 Blue to właściwy plan, ponieważ rachunek wtedy nie może wystrzelić. W moich czasach pracowano jeszcze z kartami prepaid, ale uważam, że jest to nieco przestarzałe, ponieważ takie pełne pakiety oferują teraz bardzo niskie ceny.

Mogę to tylko potwierdzić.. rachunek pozostaje wtedy stały, mniej więcej 35€ / miesiąc i nie ma narzekań

Napisany przez hanna200
Mogę polecić pakiet tarifowy z Lidla. Płacisz około 10 euro, a pakiet jest naprawdę wystarczająco duży

Napisany przez Markus77
Niezbyt dobrym zdaniem o umowach. Uważam, że na końcu niewiele się dzięki nim oszczędza. A coś takiego jak pakiet SMS-owy jest obecnie praktycznie już przestarzałe. Obecnie korzystam z karty prepaid, na którą mogę dokupić opcje, takie jak pakiet danych. Umowy z pakietem danych mniejszym niż 500 MB i tak bym nigdy nie zawarł. Radzę sobie dobrze, mam najlepszą sieć i nie jestem związany z długotrwałymi kosztami.

Napisany przez Charlotte500
Cześć,

Polecam tutaj umowy od base. Są one nadal bardzo korzystne, a kompletny pakiet zaczyna się już od 35 euro. Wszystko jest wliczone, więc nie trzeba się bać ogromnych rachunków za telefon. Wszyscy korzystamy z tego pakietu i jesteśmy zadowoleni.

Napisany przez 2Escorpio

Hej,

Polecam tutaj umowy z Base. Są one wciąż bardzo tanie, a kompletny pakiet już można dostać za 35 euro. Wszystko jest wliczone w cenę, więc nie ma obawy przed ogromnymi rachunkami za telefon. Wszyscy korzystamy z tej kombinacji i jesteśmy zadowoleni.

Dni Base z pewnością są policzone

Napisany przez Zaphod
35€ uważam za dość dużą kwotę dla nastolatka. Najważniejszy jest prawdopodobnie pakiet danych. Wiadomości tekstowe są teraz rzadko używane ze względu na Whats App, a rzeczywiste rozmowy telefoniczne zazwyczaj nie są na pierwszym planie, prawda?

Napisany przez EngelMarco
Apple iPhone 5s wraz z Allnet Flat: 29,95 €

Flat do telefonów stacjonarnychFlat do wszystkich sieci komórkowychFlat do surfowania w internecieFlat do wysyłania SMS-ów

Szybkość surfowania do 42,2 Mbit/s1 (500 MB, po przekroczeniu darmowe kontynuowanie z prędkością do 56,0 kbit/s)bez kosztów wysyłki i aktywacji25€ zwrotu przy przeniesieniu numeru
Znalezione na: preis24.de/apple-iphone-5s-mit-allnet-flatrate/

Tutaj możesz ogólnie zerknąć!

Napisany przez PascalSoest
Kupiłem kartę w Lidlu i jestem bardzo zadowolony. Płacę tam około 10 euro, a pakiet w zupełności mi wystarcza. Telefon kupiłem tanio na Ebayu

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata