Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Który bank oferuje klientom bezpłatne karty?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry,

po wielu latach płacenia opłaty za prowadzenie konta w wysokości ponad 16 euro za kwartał, jestem teraz gotowa na zmianę. Jednak nie mogę się pogodzić z myślą, że przy darmowym koncie oszczędnościowym nie będę miał żadnej obsługi osobistej. Chociaż muszę mieć możliwość skontaktowania się z doradcą, gdy tego potrzebuję.

Dlatego szukam banku, który posiada chociaż kilka oddziałów, ale oferuje jednocześnie darmowe konta osobiste. Kto może mi pomóc?

Pozdrawiam, Irene

Napisany przez 2Bolitho
Nie znam, nie uważam za słuszne. Usługi mają swoją cenę. Kto ich nie potrzebuje, może śmiało oszczędzać. Kto ich potrzebuje, powinien za nie płacić.

Pytanie brzmi także, czy w banku są doradcy czy sprzedawcy. Ja bardziej skłaniam się ku sprzedawcom i nie uważam tego za negatywne. Po prostu jest to uczciwe. W salonie samochodowym są też konsultanci, ale wygodniej nam mówić „sprzedawca”. „Prawdziwej” porady na pewno nie dostaniesz za 16 euro na kwartał. Ale jeśli chodzi o konto bieżące i standardowe operacje bankowe, to spokojnie może to być sprzedawca. Trzeba jednak zachować ostrożność przy droższych produktach banku.

Napisany przez Markus12
Cześć,

wybrałem kilka, które będą pasować.
-norisbank
-com.direct
-commerzbank
-wüstenrot
-volkswagen bank
-postbank
-targo bank

Napisany przez 2Escorpio

Hej,

wybrałem kilka, które będą pasować.
-norisbank
-com.direct
-commerzbank
-wüstenrot
-volkswagen bank
-postbank
-targo bank

On szuka oddziału banku...

Norisbank, comdirect, wüstenrot, volkswagenbank to już nie są banki stacjonarne.

Postbank, Targo Bank i Commerzbank pobierają opłaty za karty kredytowe.

Napisany przez Markus12
Och, co za żniwo! Czy to twój pełny plon?

Napisany przez 2Escorpio
To jest ;-)

Napisany przez uwewinkler
Mogę także polecić Ci Norisbank - powinna mieć oddział w Twojej okolicy.

Napisany przez platinx
Postbank świetnie by do Ciebie pasował. Jest darmowy i robi osobiste wrażenie. Nie tak jak w bankach, które są po prostu bankami. W Postbank zazwyczaj odpowiedzialne są tylko jedna lub dwie osoby na oddział.

Napisany przez 2Escorpio

Mogę również polecić Tobie Norisbank - powinna mieć oddział w Twojej okolicy.

Norisbank, jak wspomniałem, nie ma już oddziałów, a jeśli jeszcze istnieje kilka, to zostaną one zamknięte. Klienci mogą jednak korzystać z terminali Deutsche Bank do darmowych przelewo i innych operacji.

Napisany przez Schwertlilie
Prowadzenie konta wraz z kartą debetową jest bezpłatne w moim banku ludowym, jeśli jest się członkiem, co kosztuje jednorazowo 50 euro. Karty kredytowe są płatne, ale mają dość przystępną cenę.
Pozdrowienia

Napisany przez somepeople
Nie poleciłbym Norisbank.

Napisany przez Rolf
Cześć,
już dostałem tu wiele pomocy, może teraz ja mogę podać pomocną wskazówkę
znam ten problem, że zanim zdobędzie się wszędzie oferty, traci się ochotę

Pozdrowienia Rolf

Napisany przez andy1
Zazwyczaj można korzystać z oddziałów innych banków, zwłaszcza bankomatów Cash Group. Musisz po prostu zdecydować, czy usługa warta jest dla Ciebie tych 16 euro.

Napisany przez Lumo
Zarabiając powyżej 1000 lub 1200€, konta w Postbank oraz Commerzbank są bezpłatne. W przypadku Postbank karta bankowa jest również bezpłatna. Osoby zainteresowane kartą kredytową/Visakartą mogą dodatkowo otworzyć drugie konto w banku internetowym.Czy faktycznie potrzebujemy placówek? Jako klient Comdirect można dokonywać wpłat gotówki w Commerzbank oraz korzystać z ich bankomatów oraz tych należących do Cashgroup.Wiele banków oszczędnościowych oferuje również bezpłatne konta osobiste, chociaż w niektórych przypadkach jest to uzależnione od comiesięcznych wpływów wynagrodzenia.

Napisany przez susa23
Ja również polecam Postbank, mam tam konto od kilku lat i nigdy nie miałem negatywnych doświadczeń. Doradcy zawsze byli mili i uczynni.

Napisany przez 2Escorpio
On szuka banku z placówkami stacjonarnymi, a w tym zakresie Deutsche Postbank w ograniczonym stopniu spełnia jego oczekiwania... choć mają teraz kilka oddziałów, to nie są w stanie zbyt wiele zdziałać poza sprzedażą produktów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata