Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Finansowanie samochodu w Niemczech bez sprawdzania w Schufa.

Napisany przez ADMCI4
Aplikowanie o zwykły kredyt bez sprawdzania w rejestrze Schufa w zasadzie nie ma większego sensu. Ten krok podejmuje tylko osoba, która i tak ma już problemy finansowe i dlatego nie chce sięgać po sprawdzenie w rejestrze Schufa. To, co jednak mogę sobie dobrze wyobrazić, to finansowanie samochodu poprzez kredyt bez sprawdzania w rejestrze Schufa. W takim przypadku pożyczkodawca nie musiałby się tak bardzo zabezpieczać, ponieważ mógłby użyć samochodu jako zabezpieczenia. Dlatego moje pytanie teraz brzmi, czy w Niemczech istnieją również kredyty samochodowe bez sprawdzania w rejestrze Schufa i jakie są warunki.

Pozdrawiam,
Schmitz

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

samochód to fałszywe zabezpieczenie... faktycznie rzecz biorąc, w ogóle nie zapewnia bezpieczeństwa. Dowód rejestracyjny jest tylko zachowywany, aby samochód nie mógł zostać sprzedany.

Najlepszy przykład... kupujesz samochód w styczniu i rozbijasz go w lutym bez ubezpieczenia kaskowego...
Wniosek: Samochód zniszczony, ubezpieczenie nie wypłaci nic, pozostały jeszcze kredyt.... gdzie tu jest bezpieczeństwo dla kredytodawcy? Szczególnie że kredyty bez sprawdzania w BIK są ograniczone do 3000 euro... samochody zazwyczaj kosztują trochę więcej.

Jeśli chodzi o kredyty samochodowe bez sprawdzania w BIK, to nic o tym nie słyszałem... przynajmniej niczego, co byłoby wiarygodne. Ale wydaje się, że Leasing samochodów bez sprawdzania w BIK jest dostępny u niektórych dealerów samochodowych.

btw: kredyt bez BIK nie zawsze oznacza, że ludzie mają słabą zdolność kredytową... jeśli potrzebujesz niewielkiego kredytu, to może być praktyczne wzięcie kredytu bez BIK.... Płaci się za to więcej odsetek, ale zdolność kredytowa nie ucierpi, co jest bardzo praktyczne gdy np. niedługo chcesz wziąć duży kredyt na samochód czy Dom.

pozdrawiam, esco

Napisany przez Tom1963
Kiedyś sfinansowałem pojazd (18 000 marek), który został następnie ubezpieczony na pełne ryzyko (warunki umowy).

Napisany przez platinx
Zrobiłem to jednak tylko przy pełnym ubezpieczeniu komunikacyjnym. Teraz coraz częściej widzi się jednak prywatne rynki samochodowe, które reklamują finansowanie dla osób bez historii kredytowej.

Napisany przez PaulaLin
Więc jeśli wpiszesz w Google frazę kupno samochodu bez sprawdzania w bazie SCHUFA, zostanie Ci pokazana masa wyników wyszukiwania....

Napisany przez cashcay
Jednak uważam, że za tym stoją nie tylko poważni dostawcy :/

Napisany przez ALWO
Cześć wszystkim,

właśnie natrafiłem na to forum podczas przeglądania internetu, ponieważ szukałem Leasingu bez sprawdzania w SCHUFA lub finansowania samochodu bez sprawdzania w SCHUFA. Znalazłem absolutnie wiarygodną firmę, która naprawdę oferuje coś takiego. Zawsze są dostępni i naprawdę starają się uzyskać jak najlepsze warunki dla mnie bez żadnych opłat wstępnych, mimo że złożyłem wniosek o upadłość w 2010 roku!
Spróbujcie skontaktować się z AWL Leasing (ustawiłem link)

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, nie każdy pośrednik jest nieuczciwy. Mogę również zaoferować kredyt ratalny bez sprawdzania w Schufa bez opłat wstępnych.

Napisany przez Gell

jednak uważam, że nie tylko poważni dostawcy się tam pojawiają :/

Niestety to prawda, jak można przeczytać na przykład tutaj:
10*000 euro weg: Ehepaar beim Auto-Leasing ohne Schufa abgezockt! - Job & Karriere - Bild.de

Gell

Napisany przez ALWO
Tak, ja także znalazłem informacje, nawet na ZDF Wiso są artykuły!
Dlatego długo szukałem i mogę potwierdzić, że Leasing AWL działa naprawdę w 100%!

Napisany przez HolgerFischer
Teoretycznie w Niemczech można sfinansować samochód nawet bez informacji w Biurze Informacji Gospodarczej (Schufa). Na przykład poprzez prywatne kredyty. Jednak decyzja o finansowaniu nie jest gwarantowana. Projekt kredytowy można założyć za darmo online. Otrzymanie informacji z Biura Informacji Gospodarczej (Schufa) nie jest koniecznym warunkiem.

Możliwości prywatnych kredytów: auxmoney i smava

Napisany przez ALWO
Nie ufam firmie oferującej kredyty bez sprawdzania w rejestrze dłużników, jeśli więc potrzebujesz pojazdu, udaj się bezpośrednio do firmy Leasingowej AWL Leasing, a nie bierz kredytu, którego moim zdaniem i doświadczeniem i tak nie otrzymasz. To jest po prostu moja opinia!

Napisany przez Ravemaster84
Porównanie jabłek z gruszkami. Leasing i finansowanie to 2 różne modele. To, co pasuje do jednego, zależy od indywidualnego przypadku. Mogą wystąpić sytuacje, w których kredyt bez sprawdzania w bazie danych SCHUFA jest lepszy niż Leasing. Tak na marginesie.

Nawiasem mówiąc, wspomniana firma nie zyska więcej klientów tylko dlatego, że przypomina się stare wpisy z 2012 roku i ciągle musi się wymieniać nazwę firmy.

Napisany przez Gell

Übrigens wird die genannte Firma nicht mehr Kunden bekommen, nur weil man alte Beiträge aus 2012 pusht und ständig den Firmennamen erwähnen muss.

@ALVO

Yo man.

Zum Erfolg fehlt euch vielleicht ein bisschen mehr Bling-Bling, wie zum Beispiel die Jungs von Auto-Leasing2Go:

MEHMET GÖKER UND SEINE GOLDJUNGS LEASEN AUTOS BEI WWW.AUTO-Leasing2GO.DE - YouTube

Gell (Porsche Panamera Turbo)

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dodatkowe informacje dotyczące powyższego. kredyt bez sprawdzania w bazie Schufa jest możliwy do kwoty 5 000 EUR.

Napisany przez 2Escorpio

wyciągnąć dla mnie to, co najlepsze, mimo że złożyłem oświadczenie majątkowe w 2010 roku!

Prowadząc oświadczenie majątkowe i jednocześnie zaciągając nowe długi, których tak naprawdę nie można spłacić, ponieważ wcześniej już nie był się w stanie wywiązać z zobowiązań płatniczych (stąd właśnie oświadczenie majątkowe).

Moim zdaniem prawny, jest to oszustwo wobec wierzycieli z oświadczeniem majątkowym oraz ewentualnie oszustwo przy zaciąganiu zobowiązań. Jednak nie ze strony kredytodawcy, a kredytobiorcy... Ale ja nie jestem sędzią

Nie jest mi również znane, że udzielane są kredyty osobom z złożonym oświadczeniem majątkowym.... hm...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata