- pn lip 09, 2012 8:13 pm
W naszej rodzinie wystąpiły nawet przypadki Alzheimera lub demencji wieku podeszłego, dlatego stałem się bardzo ostrożny. Widziałem, jak niewiele można zrobić w takiej sytuacji, i wierzę, że odpowiednie terapie mogą znacznie zahamować postęp choroby. Jednak nie wszystkie terapie są refundowane przez ubezpieczenia zdrowotne.
Dlatego interesuje mnie, czy istnieje specjalna forma zabezpieczenia na starość, z której można skorzystać w przypadku takiej choroby. W przeciwnym razie pieniądze można by było wykorzystać na inne cele.
Nie mówię o prywatnych ubezpieczeniach zdrowotnych, ale raczej o umowach związanych z zabezpieczeniem na starość oferowanych przez ubezpieczycieli.
Dlatego interesuje mnie, czy istnieje specjalna forma zabezpieczenia na starość, z której można skorzystać w przypadku takiej choroby. W przeciwnym razie pieniądze można by było wykorzystać na inne cele.
Nie mówię o prywatnych ubezpieczeniach zdrowotnych, ale raczej o umowach związanych z zabezpieczeniem na starość oferowanych przez ubezpieczycieli.