Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy istnieje ubezpieczenie na dobrą terapię demencji?

Napisany przez ADMCI4
W naszej rodzinie wystąpiły nawet przypadki Alzheimera lub demencji wieku podeszłego, dlatego stałem się bardzo ostrożny. Widziałem, jak niewiele można zrobić w takiej sytuacji, i wierzę, że odpowiednie terapie mogą znacznie zahamować postęp choroby. Jednak nie wszystkie terapie są refundowane przez ubezpieczenia zdrowotne.
Dlatego interesuje mnie, czy istnieje specjalna forma zabezpieczenia na starość, z której można skorzystać w przypadku takiej choroby. W przeciwnym razie pieniądze można by było wykorzystać na inne cele.
Nie mówię o prywatnych ubezpieczeniach zdrowotnych, ale raczej o umowach związanych z zabezpieczeniem na starość oferowanych przez ubezpieczycieli.

Napisany przez Markus12
To jest niemożliwe do przewidzenia, czy opłaca się zawierać ubezpieczenie. Przebieg demencji jest zbyt nieprzewidywalny. Nie daj się namówić przez ubezpieczycieli. Dokładnie dowiedz się, jakiego rodzaju ubezpieczenie najbardziej by się opłaciło.

Napisany przez jule07
Cześć,

ten rodzaj choroby przebiega zawsze różnie i nie sądzę, że istnieją specjalistyczne terapie. Uważaj, aby nie przesadzić z ubezpieczeniem.

Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata