Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy jako uczeń można otrzymać finansowanie na samochód?

Napisany przez ADMCI4
Drogi użytkowniku forum, mam 23 lata i pochodzę z Nadrenii Północnej-Westfalii.

W wrześniu rozpoczynam moje szkolenie na specjalistę ds. organizacji imprez i muszę się przeprowadzić do Bawarii. Na początku myślałem, że podróż pociągiem nie będzie problemem, ponieważ chciałbym regularnie odwiedzać rodzinny Dom. Teraz, gdy zbliża się ten czas, uświadomiłem sobie, że ani czasowo, ani finansowo nie będę w stanie sobie na to pozwolić. Najlepiej byłoby, gdybym mógł sobie kupić samochód. Ale na to potrzebowałbym pieniędzy od banku.

Wiadomo, że będzie to bardzo trudne, ponieważ będę zarabiał tylko moją pensję praktykanta w wysokości około 700 euro. Czy jednak jest możliwe, aby praktykant, jak ja, otrzymał finansowanie na samochód?

Z pozdrowieniami, Traubi

Napisany przez 2Bolitho
Pierwsze pytanie brzmi, czy w ogóle stać mnie na zakup samochodu oraz sfinansowanie go. Mam już trochę wątpliwości, czy będziesz w stanie utrzymać samochód, zwłaszcza jeśli chodzi o dwie podróże do domu w miesiącu. Oprócz tego trzeba również uwzględnić oszczędności na ewentualne naprawy lub nowy zakup. A do tego jeszcze sfinansowanie. Warto dokładnie policzyć koszty.

Możesz też zapytać rodziców o wsparcie, oni też korzystają z regularnych wizyt. Byłoby przykro, gdyby teraz chcieli znowu być sami... ;-)

Napisany przez adalbert64
Myślę, że może to być dość trudne podczas nauki, ponieważ twoje dochody są nadal niskie. Jednak na pewno są wyjątki. Czy kiedykolwiek zapytałeś bezpośrednio w salonie samochodowym?

Napisany przez Lari.St.
Skontaktowałbym się bezpośrednio z salonem samochodowym. Ogólnie nie mogę jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie w tym miejscu, ponieważ zależy to oczywiście od tego, czy otrzymujesz inne źródła dochodu oprócz wynagrodzenia za praktyki oraz jakie dodatkowe ustalone opłaty masz w danym miesiącu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata