Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie działki i domu

Napisany przez meinemail07
Cześć,

moja dziewczyna i ja planujemy zbudować (lub zlecić budowę) Dom.
Znaleźliśmy działkę, która powinna kosztować 91000, i planujemy postawić na niej Dom modułowy do 150000.
Obaj jesteśmy zatrudnieni na czas nieokreślony i niestety nie mamy żadnego kapitału własnego.

Czy istnieją kredyty, które pozwolą nam sfinansować zarówno działkę, jak i Dom, nawet jeśli cena domu nie jest jeszcze ustalona i ma zostać wybudowany dopiero za około 6 miesięcy?

Ponieważ obecnie wynajmujemy mieszkanie, nie możemy sobie pozwolić na podwójne obciążenie, dlatego płatność mogłaby zacząć się dopiero po wprowadzeniu się.

Czy istnieją dla nas jakieś opcje?
Z góry dziękuję.

Napisany przez Theo-Retisch
Cześć, czy to oznacza, że chcecie ustalić finansowanie przed określeniem ceny? Moim zdaniem może to być trudne, ponieważ brakuje bankowi wartości zastawu.

Czy myśleliście o dodatkowych kosztach? Na pewno trzeba będzie dodatkowo sfinansować około 5-10% wartości.

Pozdrowienia

Napisany przez meinemail07
Cześć,

pomyślałem o tych 5-10%, ale nadal nie wiem, jak to sfinansować, ponieważ nie zdecydowaliśmy się jeszcze na Dom. Działka jest już jednak wybrana.
Jeśli teraz jednak sfinansuję to oddzielnie, czy otrzymam później kredyt na Dom?

Napisany przez BerndR
Późniejsza pożyczka może stać się przynajmniej trudniejsza, jeśli już istnieje obciążenie z tytułu wcześniejszych zobowiązań. Finansowanie wszystkiego za jednym razem byłoby prawdopodobnie tańsze; nie każdy bank jest zainteresowany udzieleniem małego kredytu lub warunki byłyby wtedy wyższe. Inne pytanie brzmi, jakie dochody osiąga się, ponieważ przy finansowaniu na poziomie 110%, jeśli w ogóle, trzeba będzie udowodnić bardzo dobrą zdolność kredytową; a następnie pojawia się pytanie, dlaczego dotychczas nie udało się nic oszczędzić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata