Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: pożyczka krótkoterminowa na 1 - 3 miesiące.

Napisany przez domol-power
Cześć,
czy istnieje renomowany bank lub dostawca, który udziela krótkoterminowych kredytów (albo jak to się nazywa).
Chodzi o kwotę około 6 000 euro, która będzie całkowicie spłacona po 1 maksymalnie 3 miesiącach.

Jeszcze kilka informacji.
Nie potrzebuję pieniędzy od razu, ale chciałbym mieć tę kwotę (jeśli będę jej potrzebować) dostępną najpóźniej po 1 tygodniu.

Od trzech lat prowadzony jest kredyt w moim banku domowym (do 2015 roku)

Posiadam stały dochód i nie mam negatywnych wpisów w Schufa.

Mogę zaoferować zabezpieczenie (dokument samochodowy).

Pozdrowienia

Napisany przez Christiane1978
Myślę, że to jest możliwe. Jeśli już zapytaliście w swoim banku domowym i tam nie jest to możliwe, istnieje możliwość skorzystania z Internetu. Dla mnie i mojego finansowania wiarygodnym adresem był portal Kredit-Darlehen-Ratgeber-Test.de. Myślę, że mogą Państwo stosunkowo szybko dowiedzieć się poprzez zapytanie o kredyt u odpowiednich firm, które zostały dobrze ocenione, czy i pod jakimi warunkami można zrealizować Państwa życzenie kredytowe. W przeciwnym razie może być trudno zachować przegląd.

Właśnie przeczytałem o linii kredytowej, którą szukasz. Problemem jest jednak to, że informacje o linii kredytowej (w przypadku jej spłaty) pozostają w rejestrze Schufa na stałe. Czy to prawda?

Czy można bezproblemowo zrezygnować z linii kredytowej? Jeśli tak, czy taka rezygnacja negatywnie wpłynie na rejestr Schufa?

Napisany przez Jakob M.
Czy nie otrzymuje się właśnie dla takich przypadków regularnie reklamowej poczty od swojego banku? Wiem, że Sparkasse regularnie oferuje mi takie minikredyty.

Nie dostaje się od swojego banku dokładnie takiej reklamy w takich przypadkach? Wiem, że Sparkasse regularnie oferuje mi takie minikredyty

Ja również jestem klientem Sparkasse, ale nie otrzymuje reklam. Na pewno są to zwykłe małe kredyty (niewielkie kwoty, krótki okres kredytowania).

Napisany przez Jakob M.
Tak, dokładnie o te chodzi, ale czy one nie spełniają twoich potrzeb?

Napisany przez platinx
Cześć, czy próbowałeś już na www.vexcash.com? Reklamują krótkoterminowe pożyczki, które trwają nie dłużej niż od jednego do trzech miesięcy. Być może to coś dla Ciebie. Choć nie wiem, czy zaoferują Ci 6000. Spróbuj.

Napisany przez Gell

Cześć, czy próbowałeś już na www.vexcash.com? Reklamują krótkoterminowe kredyty, które trwają nie dłużej niż jeden do trzech miesięcy. Być może to coś dla Ciebie. Choć nie wiem, czy zaoferują Ci 6000. Spróbuj może.

Niezbyt zachęcające to wszystko:
www.oekotest.de ÖKO-TEST Online Skutki krótkoterminowych pożyczek jako inwestycja - Uważaj na pułapkę

Aż 543 procent oprocentowania też robi wrażenie!:
Szybkie pożyczki w internecie - 543 procent oprocentowania - Pieniądze - Sddeutsche.de
Jednakże szanse na otrzymanie pieniędzy na pewno są dobre ;-)

Ale w tym przypadku:
Na stronie Vexcash jest napisane, że nowi klienci mogą otrzymać maksymalnie 400 euro
Ponadto pytanie TE ma już 6 miesięcy.

Prawda?

Dziękuję za odpowiedzi, mimo że moje pytanie było zadane już dawno temu.
Dla informacji: wtedy dostałem ComfortCredit w Volkswagenbank bez problemu. To nie jest klasyczny kredyt, bardziej taki kredyt odnawialny, więc z elastyczną spłatą. Jest ważny dożywotnio, więc jeśli znów będę potrzebował pewną kwotę, mogę po prostu dokonać przelewu online na moje konto.
Jednak taka opcja jest zalecana tylko wtedy, gdy jest pewność, że kwotę można szybko spłacić.

Z poważaniem

Napisany przez 2Escorpio

Niemniej jednak dziękuję za odpowiedzi, mimo że moje pytanie było zadane już wieki temu.
Dla informacji: wtedy dostałem ComfortCredit w Volkswagenbank bez problemów. To nie jest klasyczny kredyt, raczej taki kredyt odnawialny, więc z elastyczną spłatą. Jest ważny dożywotnio, jeśli znowu potrzebuję pewnej kwoty, po prostu mogę ją przelać online na moje konto.
Jednak taka opcja jest zalecana tylko wtedy, gdy wiadomo, że kwotę można spłacić w krótkim czasie.

Z poważaniem

Dożywotnio, o ile zdolność kredytowa się nie pogorszy.

Jakie są warunki tej opcji?

Czy jest opłata miesięczna?
Jakie są odsetki przy skorzystaniu z kredytu?
Koszt, jeśli nie skorzysta się z kredytu?
Jaka kwota jest dostępna?

Dzięki i pozdrowienia
esco

Przez całe życie, o ile zdolność kredytowa się nie pogorszy.

Pod jakimi warunkami to wszystko się odbywa?

Czy jest opłata miesięczna?
Jakie są odsetki przy korzystaniu z kredytu?
Koszty, jeśli się go nie wykorzysta?
Jaka kwota jest dostępna?

Dzięki i pozdrowienia
esco

Tak, zgoda, zdolność kredytowa jest jasna. Nie mogę powiedzieć, czy od czasu do czasu sprawdzają ją.
Odsetki są dość wysokie, od 7,68%, ja dostałem 8,1%. Dla krótkoterminowego kredytu bez opłaty manipulacyjnej czy innych opłat, jest to akceptowalne, moim zdaniem.
Nawet jeśli nic nie jest wykorzystane, nie ma żadnych opłat. Nie ma również opłat za prowadzenie konta.
Można dostać nawet do 25 000 euro (w zależności od zdolności kredytowej), ja wnioskowałem o 7500 i otrzymałem zatwierdzenie szybko oraz bez problemów.
Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio

Ja, ok, zdolność kredytowa jest jasna. Nie mogę powiedzieć, czy kontrolują to od czasu do czasu.

Gdy coś zmieni się w Schufie, bank otrzymuje natychmiastowe poinformowanie od Schufy. Jeśli nowy wpis w Schufie jest złej jakości, sprawa od razu trafia do doradcy klienta, który decyduje, co dalej.

8,1% uważam szczerze za dość wysokie w przypadku takiego produktu. Niektóre konta debetowe są teraz tańsze.

Pozdrowienia, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata