Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt ratalny 35000€ z wpisem do Schufy na koncie rozliczeniowym.

Napisany przez Gypsy289
Cześć,
czy istnieje możliwość uzyskania kredytu ratalnego pomimo negatywnego wpisu w Schufa (konto windykacyjne)? Zobowiązanie spłaciliśmy w ciągu 4 tygodni. Kwota wynosiła 2500€.

Budujemy Dom i potrzebujemy tego kredytu do uregulowania ostatniej raty dla dewelopera.

Zarobki męża: 2150 € + emerytura 279 € netto
Od 16 sierpnia ja: 943 € + 368 € netto z dodatkiem na dziecko

Dziękujemy za pomoc

Napisany przez Gypsy289
Czy nikt nie ma wskazówki, która mogłaby nam pomóc?

Napisany przez MThiemann
Cześć Gypsy289,

to może być trudne, zwłaszcza że nie podałeś jeszcze wysokości pożyczki, którą chcesz otrzymać.

Prawdopodobnie twoje wynagrodzenie od 16.08. nie zostanie uznane za dochód, ponieważ zapewne został ustalony okres próbny (zwykle 6 miesięcy) między tobą a przyszłym pracodawcą, prawda?

Z negatywnym wpisem w rejestrze dłużników (Schufa) z mojego punktu widzenia jedyna możliwość to złożenie wniosku w Bon-Kredit. Ponieważ jest to bezpłatne, nie niesie to również żadnego ryzyka.

Twym atutem wydaje się to, że roszczenie, które doprowadziło do negatywnego wpisu, zostało już uregulowane.

Pozdrowienia i powodzenia
M. Thiemann

Napisany przez Gypsy289
Cześć MThiemann,
nie jestem już na okresie próbnym, ponieważ wróciłem do pracy po urlopie rodzicielskim.

Wielkość kredytu wynosi 35000€.

Negatywny wpis (konto likwidacyjne) dotyczy należności w wysokości niecałych 2500€, które spłaciliśmy w ciągu 4 tygodni.

Oboje pracujemy w służbie publicznej od 20 lat.

Napisany przez MThiemann
Cześć Gypsy289,

w takim razie Twoje dochody też mogą być wzięte pod uwagę.

Proszę po prostu przesłać dokumenty potwierdzające dochody sprzed urlopu macierzyńskiego wraz z wnioskiem kredytowym.

Nie wiem dokładnie, w jaki sposób doszło do negatywnego wpisu w Schufa w Twoim przypadku, ale niektórzy ludzie czasem w niesłuszny sposób dostają takie wpisy z powodu wątpliwych sytuacji.

Większość banków jednak nie zada sobie trudu, aby zgłębić tło sprawy, a raczej argumentują, że negatywna historia kredytowa powyżej 2 500 EUR nie pozwala na kolejne rozwiązanie kredytowe powyżej 35 000 EUR... (Zasada jest taka: kto raz miał opóźnienia w płatnościach, temu nie ufa się w bezproblemowe uzyskanie nowego kredytu).

Pozdrowienia

M. Thiemann

Napisany przez Christiane1978
Mogę tylko zarekomendować coś podobnego. Niemniej jednak zalecam sprawdzenie niezależnego portalu w celu porównania ofert kredytowych i pożyczek lub poszukania innych alternatyw. Zawsze lepiej jest pozyskać kilka ofert.

Napisany przez marketer
Za pomocą portalu porównywania finansowania Systemfinanzierung można obliczyć i porównać finansowanie w ponad 60 bankach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata