Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Zapytanie o kredyt? Odrzucone!

Napisany przez Tame
Cześć wszystkim,

znaleźliśmy się właśnie w sytuacji, w której nie wiemy już, co dalej robić! Natrafiłem na to forum za pośrednictwem Google i pomyślałem, że opiszę nasz problem, a może ktoś będzie w stanie udzielić mi rad.

Na przestrzeni lat narobiliśmy sobie ogromnych długów i aby było jeszcze gorzej, zaangażowaliśmy w nie moją matkę. Teraz próbujemy wyjść z tego bałaganu, ale dostajemy odrzucenie za odrzuceniem!

Byłem w moim banku domowym (Commerzbanku), w Targo Bank, Deutsche Bank i online w SWK... wszyscy odrzucili moje wnioski kredytowe!

Nasze długi prezentują się następująco:

Debet 7500€
Kredyt 6700€
VISA 1800€

moja matka

Debet 9000€
Kredyt 11000€

czyli razem 36.000€
I chcemy spłacać je wspólnie! Ale nikt nie daje nam szansy!

Mnie i mojej żonie nie udzielono kredytu, ponieważ ona pracuje w służbie publicznej jako samozatrudniona. Mi i mojej matce odmówiono udzielenia kredytu, ponieważ nie mieszkamy pod jednym dachem.

Naprawdę nie wiem, co dalej robić! Może ktoś tutaj będzie w stanie udzielić mi porady!

Dziękuję bardzo!

Napisany przez Schwertlilie
Cześć,
chciałbym poszukać informacji na temat doradztwa w sprawach upadłości lub zadłużenia. Nie mam złych intencji, gdy chcę zwrócić uwagę, że kolejny kredyt może was pogrążyć w jeszcze większych długach.
Jeśli przez dłuższy czas narastaliście coraz większe długi, jak planujecie wyjść z tego za pomocą kolejnego kredytu? Sugerowałbym skorzystanie z pomocy profesjonalistów, którzy (moim zdaniem) istnieją.
Pozdrowienia, Schwertlilie

Napisany przez Schwertlilie
Sprawdź na przykład stronę www.schuldnerberatung-bw.de, tam znajdziesz informacje na temat możliwości uzyskania porady, zalet związanych z złożeniem wniosku o upadłość itp.
Życzę Ci wszystkiego dobrego!
Iris

Napisany przez Rene1768
Odznaczenie kredytu lub pożyczki w Państwa sytuacji nie jest koniecznością. Istnieje kilka renomowanych firm pożyczkowych, które uwzględniają nawet trudne przypadki przy korzystnych warunkach. Najlepiej sprawdzić na portalu konsumenckim kredit-darlehen-ratgeber-test.de firmy, które zostały uznane za dobre i przetestowane, a następnie ponownie złożyć wniosek o kredyt. Mam nadzieję, że to Państwu pomoże.

Napisany przez MThiemann
Hej Tame,

nie do końca rozumiem, dlaczego twoje wnioski zostały odrzucone.

Samodzielność twojej żony i oddzielne mieszkania pomiędzy tobą a twoją matką to nie są cechy, które automatycznie wykluczyłyby przyznanie kredytu. Podejrzewam, że raczej chodzi o twoje zgłoszenie w Schufa lub wysokość twojego dochodu netto. Dla kwoty kredytu w wysokości 36 000 EUR potrzebujesz miesięcznego dochodu netto około 2400 EUR. Większość banków bierze to pod uwagę przy maksymalnym wskaźniku zadłużenia (np. 15-krotność dochodu jako maksymalna kwota kredytu).

Istnieje wiele niemieckich instytucji kredytowych, które udzielają kredytów osobom samozatrudnionym. Ale i tutaj analizuje się zdolność kredytową gospodarstwa domowego. Dodatkowe wydatki, takie jak prywatne ubezpieczenie zdrowotne, fundusz emerytalny itp., są również brane pod uwagę.

Możesz skorzystać z darmowego porównania kredytów ratalnych na mojej stronie internetowej. Dzięki temu możesz porównać warunki oferowane przez nawet dziesięć banków jednocześnie.

Po wprowadzeniu swoich danych otrzymasz odpowiedź w ciągu kilku minut, czy przyznanie kredytu jest możliwe.

Pozdrowienia

M. Thiemann

Napisany przez Mike Spezi
Cześć Tame, Ogólnie rzecz biorąc, nie powinno się próbować spłacić długów poprzez zaciąganie nowych zobowiązań. Nawet jeśli warunki nowego kredytu są znacznie lepsze niż odsetki od przekroczenia stanu konta. Nie rozwiązujesz w ten sposób właściwego problemu! Bez chęci do obrażania, sytuacja sugeruje, że prawdopodobnie przekroczyłeś swoje możliwości życiowe. Może to było stopniowe i ledwo zauważalne. 36 000 euro to nie majątek i nie ma powodu do poddawania się. Sprawdź swoje miesięczne zachowanie finansowe, koszty, ubezpieczenia, składki, itp. Co z tego można ograniczyć lub zmniejszyć? Prowadzenie budżetu domowego, nawet jeśli brzmi to nieco staroświecko, jest zdecydowanie zalecaną praktyką. Wtedy dokładnie widać, na co zostały wydane środki. A także na co można zrezygnować na pewien czas. Niestety, w naszym społeczeństwie życie na kredyt staje się coraz bardziej atrakcyjne. kredyt zakupowy tutaj, kolejna rata tam, wszystko jest darmowe, tak można przekonać ludzi. Moim zdaniem zadłużanie prywatnych gospodarstw domowych staje się zbyt łatwe. Jeśli znajdziesz zbędne wydatki, konsekwentnie je wykorzystaj do spłaty długów. Pozdrawiam Mike

Napisany przez jule07
Cześć, w tym przypadku należy sprawdzić wpisy w Schufa i ewentualnie usunąć te, które nie są już aktualne. Omówić ocenę zdolności kredytowej z doradcą, opisać sytuację i sprawdzić dostępne opcje.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata