Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pełne finansowanie nieruchomości wakacyjnej

Napisany przez Onkel Werner
Cześć wszystkim, bez wdawania się na razie w szczegóły, chciałbym raczej najpierw zadać podstawowe pytanie.
W miejscowości wakacyjnej nad Bałtykiem zaoferowano nam Dom do kupienia. Czy byłoby możliwe sfinansowanie obiektu (który miałby być przeznaczony do wynajmu na wakacje) w wysokości 140%? Czyli cena zakupu, koszty dodatkowe i remont.
Czy byłoby to czasem stratą czasu, aby w ogóle o tym myśleć?
Moim zdaniem, obiekt finansuje się sam, już od około 100 dni wynajmu... wskaźniki obłożenia w tej miejscowości są znacząco wyższe...
Czy ktoś mógłby podać mi krótką opinię, ogólną ocenę na ten temat?
Dziękuję
Wujek Werner

Napisany przez ferienwohnung
Cześć Wujku Wernerze, 140% finansowanie nieruchomości wakacyjnej jest możliwe, ale trzeba uwzględnić kilka warunków, m.in.: - własne dochody muszą być wystarczająco wysokie, aby spokojnie opłacić raty kredytu, nawet gdyby nie pojawił się żaden gość - Instytucja finansująca powinna znać lokalny rynek wynajmu i być w stanie realistycznie go ocenić. Wtedy można uwzględnić dochody z wynajmu w ramach finansowania. Mam poważne wątpliwości, czy finansowanie w wysokości 140% po osiągnięciu 100 dni wynajmu jest realne. Moje doświadczenia oraz doświadczenia innych wynajmujących dotyczące zakupu i wynajmu domu wakacyjnego lub apartamentu znajdziesz szczegółowo na stronie „erfolg-mit-ferienwohnungen.de”. Byłoby łatwiej ocenić sytuację, gdyby była znana lokalizacja miejsca wakacyjnego, jego wiek, stan i wielkość nad morzem Bałtyckim. Pozdrowienia, Apartament wakacyjny

Napisany przez trudissimo
Absolutnie bym tego nie zrobił. Jeśli ktoś sobie czegoś nie może pozwolić, powinien oszczędzać lub coś w tym rodzaju (jak mawiała moja babcia). Jeśli brakuje tylko niewielkiej części ceny zakupu, to rozumiem, że można skorzystać z finansowania, zwłaszcza jeśli jest to dobra oferta. Ale 140%?! Jeśli Twoje dochody są wystarczająco wysokie, aby szybko spłacić kredyt, to z pewnością możesz jeszcze trochę poczekać i wtedy podjąć decyzję.Pozdrowienia,Trude

Napisany przez ferienwohnung
Podstawowa zasada brzmi: im wyższy udział kapitału obcego przy zakupie nieruchomości wakacyjnej, tym trudniejsze jest osiągnięcie sukcesu w działalności wynajmu. Moim doświadczeniem jest, że w przypadku pełnego finansowania nieruchomości, kosztów dodatkowych, remontu i wyposażenia, pożądane jest osiągnięcie znacznie ponad 200 dni wynajmu w roku. Oczywiście istnieje związek z wysokością czynszu, 200 dni przy średnio 50 euro za noc nie będą wystarczające... Wyjątkiem byłoby, gdy nieruchomość faktycznie można kupić za bezcen.

Pozdrowienia
ferienwohnung

Napisany przez Rene1768
Najlepsze szanse na znalezienie stosunkowo taniego i przede wszystkim wiarygodnego kredytu będą prawdopodobnie pochodzić z niezależnego portalu konsumenckiego. Sprawdź dokładne i aktualne informacje na stronie Kredit-Darlehen-Ratgeber-Test.de. Jakiś czas temu dokonałem właściwego wyboru u obecnego zwycięzcy testów, jeśli chodzi o moje wtedy plany. Mam nadzieję, że pomogę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata