Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Które ubezpieczenie dodatkowe dentystyczne?

Napisany przez PW20
Cześć Społeczności,
ponieważ nie znalazłem podobnego tematu, postanowiłem go po prostu założyć.

Obecnie jestem jeszcze studentem, mam 23 lata.
Ostatnio byłem u nowej dentystki na kontroli, a jeden z zębów lub plomba był całkowicie zainfekowany przez próchnicę (mój poprzedni dentysta nie odpowiednio zabezpieczył plomby...). Dentystka musiała wiercić tak głęboko, że prawie trafiła w nerw. Poradziła mi, żebym wykupił dodatkowe ubezpieczenie stomatologiczne, ponieważ następnym razem powinno zostać włożone wkładka ceramiczna, aby ząb nie musiał być wyjęty (nerw był nieco uszkodzony).

Teraz moje pytanie, które dodatkowe ubezpieczenie stomatologiczne polecacie? Na co powinienem zwrócić uwagę, a jakie czynniki mogą być ważne w moim przypadku (ceny dla studentów, itp.)? Jak mogę zdecydować się na WŁAŚCIWE ubezpieczenie, czy może istnieje więcej niż jedno, które mogłoby pasować?

Pozdrowienia

PW20

Napisany przez Naseweis
Cześć PW20, tego nie można tak po prostu przesądzić, ponieważ zależy to od zakresu ubezpieczenia, jakiego chcesz. Z góry można się tutaj zorientować. ubezpieczenie dodatkowe na zęby - 147 ofert w teście - Test - Stiftung Warentest Pozdrowienia!

Napisany przez ERGO Direkt
Cześć PW20,

ponieważ w pełni powlekana korona ceramiczna jest bardziej wartościową formą zastąpienia zęba, dobrze byłoby, gdybyś miał zabezpieczenie, które także dotyczy korony ceramicznej.

Jednak jedna sprawa jest bardzo istotna. Twoja dentystka już poleciła Ci koronę na przyszłość. Niektóre ubezpieczenia dodatkowe na zęby nie pokryłyby wtedy kosztów, ponieważ to polecenie zostało wydane przed rozpoczęciem polisy ubezpieczeniowej.

Istnieją również ubezpieczenia dodatkowe na zęby, które pokrywają zalecone działania zastępowania zębów zalecane przed rozpoczęciem ubezpieczenia – pod pewnymi warunkami.

Polecamy porównanie ofert według tabeli Waizmann 2012. Zapewnia ona neutralne porównanie rynku ubezpieczeń dodatkowych na zęby.

Pozdrowienia!

Napisany przez Finanzmakler
Sprawdź najpierw, co jest zapisane w dokumentach u twojej dentystki, bo jeśli już coś jest zalecane tutaj, nie będziesz mógł tego potwierdzić. Jeśli mimo wszystko uważasz, że ubezpieczenie dentystyczne jest dla ciebie ważne w przyszłości (istnieją ważniejsze - np. ubezpieczenie od niezdolności do pracy), to sprawdź porównywarki lub, co lepsze, skonsultuj się z wyspecjalizowanym agentem, nie kosztuje to więcej, ale jest bardziej personalne i wszystkie pytania mogą zostać udzielone.

Napisany przez AV-Planer
Cześć,

nie będziesz w stanie ubezpieczyć aktualnego zęba, ponieważ zalecane leczenie musisz podać w formularzu, a ubezpieczyciel będzie to wykluczał.

Na stronie WaizmannTabelle Zahnzusatzversicherung - porównanie 154 polis stomatologicznych znajdziesz dobry przegląd.

Napisany przez jule07
Cześć,

to trudny temat. Jestem w Ergo Direct i płacę około 10 euro miesięcznie. Jak dotąd jestem z nimi bardzo zadowolony i nie miałem żadnych problemów. Przed tym przeprowadziłem kilka porównań w internecie i trafiłem na nich. Sprawdź, może też Ci pasuje.

Pozdrowienia

Napisany przez Holger1984
Arag Z 100 jest dobry.

Napisany przez tequila
To byłby świetny powód!

Napisany przez Smutny
Mam swoją polisę w ERGO i uważam, że obsługa jest tam świetna, podobnie jak doradztwo.

Napisany przez Timo87
Nawet jeśli masz ubezpieczenie, musisz udowodnić, że regularnie pojawiałeś się na kontroli, chyba co pół roku!

Napisany przez Andre47
Tak więc opisałeś swoją sytuację, ale sądzę, że z tych informacji nie da się wyciągnąć dobrego poradnictwa. Każdy powinien podejmować decyzje dotyczące ubezpieczeń indywidualnie. Po prostu sprawdź swoje ubezpieczenie! Lub napisz do mnie prywatną wiadomość z więcej informacjami.

Napisany przez Lili55
Cześć PW 20,

musiałam także długo szukać, zanim znalazłam coś odpowiedniego. Wybrałam ubezpieczenie Continental. Jak dotąd nie miałam żadnych problemów. Jestem tam od prawie 3 lat.
Poleciłabym Ci skorzystanie z niezależnej porady. Maklerów online jest mnóstwo. Osobiście skorzystałam z usług GutGünstigVersichert. Zespół jest młody, ale kompetentny. Poza tym są bardzo pomocni i otwarci również w dalszym ciągu.

Istnieją różnice w tym, co chcesz ubezpieczyć. Leczenie stomatologiczne czy protezy. I na jakim procencie.

Miałam problem z tym, że miałam już dużo prac dentystycznych przed podpisaniem umowy. Wygląda na to, że to też wpływa na wybór odpowiedniego ubezpieczenia. Musisz tam podać wszystkie możliwe informacje.
Poza tym, po prostu rozejrzyj się lub sprawdź testy liderów Stiftung Warentest. Zawsze są bardzo krytyczni.

W każdym razie... Continental jest świetna!

Pozdrowienia,

Lili

Napisany przez andy1
Cześć PW20,

Tutaj możesz porównać wszystkich dostawców oraz ceny

Porównanie ubezpieczenia dodatkowego stomatologicznego | Najlepsze ubezpieczenie stomatologiczne w teście

Dobra lista!

Pozdrowienia

Napisany przez verschaukelt
Andy,

ta strona nie jest zła - ale pytanie zostało zadane rok temu!

Ogólnie: Porównywanie ubezpieczeń jest bardzo trudne - zwłaszcza w obszarze dodatkowego ubezpieczenia stomatologicznego, gdzie istnieje wiele różnic i trzeba właściwie wziąć przykładowe leczenie i obliczyć je z różnymi taryfami.

Nowa taryfa Signal Iduna wygląda dobrze na pierwszy rzut oka, a potem pojawiają się szczegóły - ograniczenia dotyczące kwot - początkowo rosnące co roku, a następnie ograniczone jako łączna kwota przez cztery lata. Bardzo szybko dochodzi się do wysokiego wkładu własnego pomimo obiecanej wysokiej dopłaty.

Standardowy wstawka złota (trójdzielna) kosztuje obecnie co najmniej 800 euro i więcej, w zależności od regionu. Wstawka ceramiczna nie jest tańsza. Przy dwóch sztukach jest się już blisko maksymalnego świadczenia po 4 latach. Jeśli dochodzi coś jeszcze...
Implantat nie może kosztować więcej niż 900 euro - zazwyczaj trzeba zapłacić znacznie więcej, a do tego dochodzi korona. Te 2000 euro nie wystarczą, aby otrzymać zwrot co najmniej 90% kosztów.

Ogólnie rzecz biorąc, należy znaleźć taryfę, która nie próbuje wybrnąć z tego skomplikowanymi skalami stomatologicznymi i także unika ustalonych rocznych dostosowań składek, jak miało to miejsce na przykład w przypadku ubezpieczenia Karstadt.

Miłej niedzieli

Napisany przez Holger1984
Przy ubezpieczeniu dodatkowym na zęby warto wybrać takie, które ma formę ubezpieczenia na życie. W tym przypadku ubezpieczyciel nie może podnosić składki ze względu na postępujący wiek. Moją rekomendacją jest ARAG Z 100.

Napisany przez Schlumpf1978
Myślę, że nie kilka, ale praktycznie wszyscy ubezpieczyciele nie pokrywają zalecanych leczeń. Znana mi jest tylko ErgoDirekt, która ma taryfę podwajającą standardowe świadczenia także w przypadku zaleconego leczenia. Jednak trzeba wtedy zawrzeć umowę na co najmniej 2 lata (minimalny okres ubezpieczenia). Sądzę, że w bardzo niewielu przypadkach opłaca się to. Porównanie ubezpieczeń dentystycznych możesz przeprowadzić na tej stronie.

Napisany przez Andreas92
Mam ubezpieczenie zdrowotne, w ramach którego zawarta jest dodatkowa polisa stomatologiczna, która natychmiast zadziała, nawet jeśli coś jest już znane, np. próchnica itp. Bez znaczenia jest jakiego rodzaju jest powód, ona pokryje koszty.

W razie szczegółowych informacji proszę napisać mi prywatną wiadomość

Pozdrawiam

Napisany przez thorsten_tz
Usługi oferowane przez ubezpieczenia zdrowotne są już od lat coraz gorsze. Trudno uwierzyć, że nadal ubezpieczenia pokrywają koszty tradycyjnych wypełnień amalgamatowych. Wygląda na to, że nasze szczątki nie trafią do urny, lecz do odpadów specjalnych.

W zasadzie istnieje wiele dobrych ofert ubezpieczeń dodatkowych na zęby. Ważne jest, aby wiedzieć, jakie świadczenia chcesz otrzymać. Tutaj możesz porównać różnych dostawców i świadczenia ubezpieczenia dodatkowego na zęby...

Napisany przez verschaukelt
Thorsten,

dyskusja na temat amalgamatu jest na szczęście już historią. Dobrze wykonane wypełnienie amalgamatowe podczas stosowania koferdamu, starannie opracowane i wypolerowane, trwa znacznie dłużej niż wypełnienie wykonane z innych materiałów, w tym złote wypełnienia odlewane. Ponadto jest o wiele bardziej przyjazne dla zębów, ponieważ zachowuje więcej substancji zębowej niż inne metody. Prawdziwą alternatywą wysokiej jakości dla dobrego wypełnienia amalgamatowego byłaby jedynie wypełnienie złote. Czy istnieją jeszcze rzemieślniczo uzdolnieni dentyści, którzy potrafią to wykonać?

Ewentualne uwalnianie już i tak minimalnej ilości rtęci jest pomijalne. Przyjmujemy znacznie większe ilości rtęci z innymi produktami spożywczymi.

Moje wkłady ceramiczne przetrzymują średnio od 10 do 15 lat, potem zaczynają poluzowywać a niezauważenie mogą wykazywać wady, w tym defekty zębów. Moje ostatnie wypełnienia amalgamatowe pochodzą z roku 1988, są wciąż absolutnie szczelne i doskonałe. Jeśli mam szczęście, to faktycznie zabiorę je ze sobą pod ziemię - wtedy wkłady mogą być nawet na nich dwukrotnie, co prowadzi do większej utraty substancji zębowej.

Napisany przez michael2412
Weźcie sobie czas, co jest dla was ważne podczas porównywania ubezpieczenia dodatkowego dla zębów. Czy roczne profesjonalne czyszczenie zębów powinno być objęte umową? Kiedy chcecie skorzystać z ubezpieczenia dodatkowego dla zębów? Czy ubezpieczenie dodatkowe dla zębów nie powinno zawierać pytań o zdrowie? Jak wysoka powinna być świadczenie z ubezpieczenia dodatkowego dla zębów? Wskazówka: Wasze ubezpieczenie dodatkowe dla zębów powinno pokrywać co najmniej 80% kosztów. Tutaj znalazłem moje ubezpieczenie dodatkowe dla zębów i jestem bardzo zadowolony.

Napisany przez sile
Cześć,

Jestem również studentem i byłem w takiej samej sytuacji jak ty. Takie wypełnienia ceramiczne mogą być naprawdę drogie bez ubezpieczenia. Niestety, pacjent nie jest zazwyczaj wcześniej informowany przez dentystę. Nagle otrzymuje się rachunek. Postanowiłem więc uzyskać informacje samodzielnie i zacząłem szukać odpowiednich ubezpieczeń dodatkowych online. Trafiłem na stronę https://www.deine-zahnversicherung.co...n-zahnbruecke/, gdzie znajdziesz wszystkie informacje na temat ubezpieczeń i ich kosztów. Znajdziesz tam również kilka ubezpieczeń poddanych testom i porównaniom, co jest naprawdę świetne. Dzięki temu od razu widać, które jest lepsze dla ciebie. Mam nadzieję, że udało mi się trochę pomóc.

Życzę ci powodzenia!

Pozdrowienia

Cześć,
ogólnie podszedłbym do zawarcia ubezpieczenia dodatkowego na zęby w ten sposób.
1. Czy brakuje Ci kilku zębów?
W takim przypadku lepiej wybrać [url]ubezpieczenie[/url] dodatkowe na zęby bez pytań o zdrowie, bardzo dobrze oceniam Universa Uni dent privat, jest również niedroga.
Jednak brakujące zęby nie są objęte ochroną w ubezpieczeniach dodatkowych na zęby bez pytań o zdrowie.

2. Czy brakuje Ci tylko 1-2 zębów?
Wtedy polecam raczej wybrać [url]ubezpieczenie[/url] dodatkowe na zęby z pytaniami o zdrowie, moim pierwszym wyborem byłoby tutaj Gothaer Mediz Duo, UKV Zahnprivat Premium czy np. Hallesche
z wieloma różnymi ofertami taryfowymi. Brakujące zęby są wtedy objęte ochroną.
Po prostu zobacz, które elementy taryfy są dla Ciebie ważne (protetyka, zachowanie zębów, profilaktyka ).
Aktualne porównanie cen z ocenami instytutu Stiftung Warentest znajdziesz na stronie zahnzusatzversicherung-test.com.de .
W przypadku pytań skorzystaj z przycisku kontaktowego, jeśli będziesz miał trudności, albo będziesz przytłoczony ilością dostępnych ofert taryfowych.

Powodzenia w poszukiwaniach....

Pozdrowienia
Thorsten

Napisany przez 2tneub
3x gruba reklama w wątku, w którym Michael również odsyła do tej samej strony co Torsten.
Wystarczy spojrzeć na stopkę.

Napisany przez Lars04
Tak, oni po prostu próbują umieścić linki na forum. ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata