Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Bank Santander

Napisany przez erynven
Cześć wszystkim,

Czy ktoś z was ma może doświadczenia z bankiem Santander?
Obecnie oferują bardzo atrakcyjne oprocentowanie, jeśli na przykład zainwestuje się w obligację oszczędnościową na pięć lat.

Pozdrowienia!

Napisany przez Linus12
Santander (hiszpański gigant bankowy) przejął bank CC Bank z Mönchengladbach, który teraz działa jako Santander w DE. Była SEB (dawna BfG) w DE również została przejęta. Santander próbował w latach dziewięćdziesiątych działalności jako bank bezpośredni w DE i zawiódł.

Nie wziąłbym tam kredytu konsumenckiego. Istnieje zbyt wiele negatywnych opinii o tym w forach konsumenckich.

Sam mam kartę kredytową od nich i miałem już kilka chaotycznych rozliczeń (podwójne obciążenia miesięcznej opłaty, aby następnie przez kilka miesięcy nie pobierano opłaty). Teraz nawet jestem winien im jedną miesięczną opłatę i oni tego nie zauważają. Jeśli ktoś dostaje nową kartę, musi ją aktywować i uczestniczyć w rozmowie sprzedażowej dotyczącej ubezpieczenia.

Pieniądze z obligacji oszczędnościowych pewnie zostaną zwrócone, ale nie oczekiwałbym żadnej jakiejkolwiek usługi. Więc jeśli odszkodowanie (oprocentowanie) jest wystarczająco wysokie: kup obligację oszczędnościową!

Napisany przez Birgit
Nie wolno zapomnieć poinformować banku odpowiednio wcześnie, że chcesz otrzymać pieniądze po zakończeniu okresu trwania.

W przeciwnym razie pieniądze zostaną zainwestowane na kolejny okres.

Oznacza to, że pieniądze nie są automatycznie wypłacane po zakończeniu okresu trwania.

Trzeba to w pewnym sensie zgłosić.

Napisany przez erynven
Tak więc nie brzmi to zbyt dobrze... Może powinienem ponownie zastanowić się nad Santander Bank!

Serdeczne podziękowania za pomoc!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata