Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Dlaczego istnieją karty kredytowe z natychmiastowym obciążeniem konta bieżącego?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

rozumiem, że banki i firmy kart kredytowych są ostrożne, ale niektóre warunki nie mieszczą mi się w głowie. Mój syn niedawno dostał kartę Master Card z warunkiem, że kwota użyta kartą zostanie od razu pobrana z konta bieżącego.

Ale gdzie w takim razie jest sens posiadania karty kredytowej? W końcu może płacić bezpośrednio kartą debetową.

Jak wy to widzicie?

Re: Dlaczego istnieją karty kredytowe z natychmiastowym obciążeniem konta bieżącego?

Napisany przez eichi
To zależy od tego, co się stanie, gdy konto bieżące nie ma już środków lub przekroczył limit debetowy. Różnicą jest także możliwość płacenia tam, gdzie akceptowane są tylko płatności kartą kredytową, czego nie można zrobić kartą debetową, na przykład w różnych ofertach internetowych. Mając niewielkie zaufanie do kredytów konsumenckich, uważam tę opcję, jeśli jest tak jak mówisz, za całkiem dobrą. A zwłaszcza dla dzieci.

Napisany przez 2Escorpio
Tak, ja też nie trzymam zbytnio za kart debetowych kredytowych, i sens ich istnienia nie do końca mnie przekonuje. Z całą pewnością to nie ma wiele wspólnego z kimś, kto ma słabą zdolność kredytową, nie otrzymuje także karty debetowej kredytowej. Jednak karta debetowa kredytowa ma pewną przewagę w porównaniu do karty EC. Karta debetowa kredytowa ma zabezpieczony limit dostępności na zabezpieczenie. Oznacza to, że gdy np. wynajmujesz samochód za 99 euro w weekendową opłatę, wypożyczalnia samochodów zazwyczaj blokuje własny udział w ubezpieczeniu. Oznacza to, że jeśli np. wykupisz pełne ubezpieczenie z udziałem własnym w wysokości 300 euro, wypożyczalnia blokuje 399 euro, mimo że opłata wynosi tylko 99 euro.... 99 euro zostanie potem pobrane z twojego konta, a za 300 euro zabezpieczenia odpowiedzialny jest bank / karta debetowa kredytowa. Hotele również chętnie to robią dla ewentualnych dodatków, takich jak minibar, bar, restauracja itp.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata