Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Handlowiec?

Napisany przez 2cybercrash
Na amerykańskich rynkach kilka ciekawych rzeczy dzieje się przed Bożym Narodzeniem, witajcie w salonie spania. Na szczęście nikt tego nie zauważa.

Napisany przez beta
Nie do końca rozumiem. Co teraz masz na myśli? Pozdrawiam

No cóż, faktycznie Najsilniejsza Gospodarka na Świecie stabilizuje pewne wskaźniki, co sprawia wizualnie poprawiony stan. Na szerokim froncie notowane są różne wartości dochodowe z sektora High Tech - płaskie do słabych, a następnie surowce i spółki górnicze, Bioblech itp. - również ponownie słabe. Niedawno Black and Decker udekorowany ostrzeżeniem przed zyskiem przy wskaźniku PE około 12 i prognozach około 6.5$. Podobnie 3M.

Napisany przez beta
Tak jest: Płasko.....i to już od jakiegoś czasu. Zawsze znajdzie się powód, czasami po prostu trzeba go sobie wykręcić..... .....Inflacja ?!? Niespodzianką dnia jest to, że raport cen producentów był znacznie silniejszy niż oczekiwano, powiedział Art Hogan, główny strateg rynku w Jefferies & Co. Dla tych, którzy oczekiwali, że Rezerwa Federalna obniży stopy procentowe na początku 2007 roku, jest to rozczarowanie. .....a może zły zwiastun Oraclea? Czy jednak nie? -Ponadto, Oracle Corp. (ORCL) stracił 5% na otwarciu, wspierając duże straty w sektorze technologicznym. -Tymczasem, wieści o Oracleu nie były takie złe, ale rynek musiał odrobić trochę zysków z ostatnich wzrostów. Co się dzieje? Czy zyski zostały odebrane z ORCL? Powinny pojawić się przy 20$. Oracle był bardziej czy mniej w linii, koniec tematu. Przysiadam na WL, śmiali już znowu wchodzą. CSCO od miesiąca na płasko. Długoterminowy top, jak również ADBE. Ja osobiście nie angażuję się już w długoterminowe rzeczy w przestrzeni $. Dla mnie rok się skończył. Nie wyrzucam swoich ciężko zarobionych pieniędzy w obecnym, ogólnym szale konsumpcji. Oczekiwanie z dobrą kasą na koncie jest moim hasłem. Co dziwne, nawet nie sprawia mi to trudu: W tym roku piekę ciasteczka! Dzisiaj przyszła kolej na chrupki, nie zapomnij o kirsztach! .......czy można to przeczytać? opps: Pozdrowienia

Pieczenie ciasteczek czy handlowanie nimi? Oba mogą być sensowne, trzeba poświęcić odpowiednio czas i uwagę. Handel może być nudny, gdy nic się nie dzieje, czy na pewno? Gdy wszystko pójdzie dobrze, można zrelaksować się i zrezygnować z kilku okazji. Pieczenie ciasteczek stanowi prawdziwe wyzwanie, trzeba znać właściwe przepisy i metody, i o dziwo, udaje się to co roku. Udało mi się już również samodzielnie upiec Anisebrod i gwiazdki cynamonowe. Niewiarygodne dla mnie, jak pracowite gospodynie domowe potrafią w krótkim czasie wyczarować tyle różnych rodzajów. Potem szybko zjadać, bo zrobią się kamienne. Ewentualnie zapakować szczelnie w folię lub zamrozić?

Napisany przez Springer
Handlowanie przynosi mi obecnie więcej frustracji niż przyjemności, dlatego wydaje mi się, że pieczenie ciastek Guezli mogłoby być dobrą alternatywą, a dodatkowo odwróciłoby to moją uwagę trochę...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata