Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy administracje muszą zwracać osobiste szkody w domu?

Napisany przez ADMCI4
Wczoraj byłem u swojej przyrodniej mamy i zobaczyłem, że zarząd postawił rusztowanie, aby pomalować fasadę. Niestety, w trakcie akcji donice kwiatowe mojej przyrodniej mamy zostały uszkodzone na tyle, że nie można ich już użyć i kwiaty w nich muszą być przesadzone.

Suma sumarum, to całkiem spora kwota pieniędzy i chciałbym wiedzieć, czy zarząd nieruchomości musi za to zapłacić, czy też jest to ryzyko osobiste, które musi ponieść najemca.

Diver30

Napisany przez 2Bolitho
Kto je zepsuł? Przecież to nie zarząd domu, prawda? Jeśli już, to ekipa budowlana. A oni na pewno są ubezpieczeni od takich szkód.

Napisany przez Naseweis

Wczoraj byłem u swojej przybranej mamy i zauważyłem, że zarządzanie postawiło rusztowanie, aby pomalować elewację.

Cześć Diver,

w tej relacji jest trochę zamieszania!

Nie mogę sobie wyobrazić, że zarządzanie (przypuszczam, że masz na myśli zarządzanie nieruchomościami) postawiło rusztowanie.

Za to odpowiada firma zajmująca się budową rusztowań.

Podczas tej akcji niestety kwietniki mojej przybranej mamy zostały uszkodzone w taki sposób, że nie można ich już używać i kwiaty w nich muszą zostać przesadzone.

Podczas takich akcji zarządzanie nieruchomościami zazwyczaj informuje najemców z wyprzedzeniem, z zaleceniem o opróżnieniu balkonów i parapetów.

Jeśli to zostało zrobione, Twoja przybrana mama nie ma prawa do żadnych odszkodowań.

Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata