Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt samochodowy w Santander Bank.

Napisany przez marcelkl
Cześć, mam tu i ówdzie pytanie, a także trochę mnie niepokoi to, co słyszy się o banku Santander. Otóż, tak to się zaczęło:
Na osiemnastkę kupiłem sobie tani samochód, żeby zdobyć doświadczenie. Po 2-3 latach zaczęły się pojawiać drogie usterki, jak pompa paliwa, rozrząd itp. Moi rodzice kupili sobie nowy samochód i przy ostatnich wizytach w salonie samochodowym, sprzedawca powiedział z żartem, że ma do sprzedania małe auto. Trochę posłuchaliśmy tego. Ponieważ nie miałem stałego zatrudnienia, moi rodzice musieli wziąć udział w umowie kredytowej. Wszystko się udało.
Podobno miała być dodana polisa od niespłaconego kredytu i miałem wpłacić 1500 euro. Tak też się stało i powiedziano mi, że mogę również dokonać dodatkowych wpłat. Wybrałem Santander, ponieważ bank związany z salonem samochodowym był droższy. Wierzyłem miłemu sprzedawcy i cieszyłem się z nowego auta. Teraz mam więcej pieniędzy, stałe zatrudnienie i chciałbym: a) odejść od tego banku, bo nie jestem już z nimi zadowolony i
b) potrzebuję/informować o innym samochodzie. Teraz chcę porozmawiać ze swoim bankiem i przenieść finansowanie oraz wziąć trochę więcej niż kwota wykupu, aby kupić nowe używane auto. Jak odkupić kredyt w Santander...? Po przeczytaniu horrorów, postanowiłem przyjrzeć się mojej umowie. Znalazłem zdanie, które mi się nie spodoba.
Wrzucam 2 zdjęcia: https://img338.imageshack.us/img338/2897/img002nb.jpg
https://img198.imageshack.us/img198/8017/img004egi.jpg

Zawsze mowa o: nieprzestrzeganiu okresu wypowiedzenia. Ale nigdzie nie ma informacji, że jeśli przestrzegasz terminu xxx tygodni, odzyskasz niewykorzystane odsetki. Czy ktoś może mi coś na ten temat powiedzieć? Czy moja polisa od niespłaconego kredytu jest objęta bezzwrotnością, muszę zatrudnić prawnika? Wydaje mi się, że była mowa o Rimaxx, a nie Cireditlife czy jak się zwą. Proszę o pomoc, chciałem pójść do banku w przyszłym tygodniu i obawiam się, że będzie chaos. Z góry dziękuję

Co do planu, może ktoś miałby jakiś pomysł. Planuję wziąć 25500 euro, z czego około 13500 euro trafi do Santander. Po sprzedaży mojego obecnego samochodu miałbym wystarczająco dużo, aby kupić nowy. Pytanie tylko, czy bank się zgodzi. Mam stałe zatrudnienie, żadnych negatywnych wpisów w bazie dłużników, zarabiam 2000 netto i mam niskie koszty wynajmu. Jestem singlem, bez dzieci. ;D

W ostateczności mogą nawet zlikwidować mi kartę kredytową, bo rzadko z niej korzystam.

Mam nadzieję, że ktoś będzie mógł udzielić mi tutaj wskazówek i porady, byłoby super z was.

Re: kredyt samochodowy w Santander Bank.

Napisany przez Bankenschreck
Cześć,
niestety przeczytałem Twój post dopiero dzisiaj. To z odszkodowaniem za przedterminową spłatę w wysokości 1% jest prawda. To w porządku. Jednak Santander często nalicza pewne opłaty, które są zupełnie zawyżone i częściowo niezgodne z prawem. Sam to wszystko już przeżyłem.
Często Santander zapomina także poprawnie rozliczyć ubezpieczenie na życie. Jeśli klient się nie zgłosi, nic się nie dzieje. Gdy jednak klient się zgłasza, często jest zbywany lub zniechęcany absurdalnymi argumentami aż do momentu, gdy się podda.
Nie ważne, czy umowa nadal obowiązuje, czy już ją refinansowałeś, zawsze warto ją sprawdzić.

Powodzenia,
Strach Bankowy

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata