Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: ubezpieczenie samochodu dla mojego syna, młodego kierowcy

Napisany przez trolline
Cześć,

mój syn (27 lat) obecnie zdaje egzamin na prawo jazdy. Ponieważ ma niewiele pieniędzy, chcę przekazać mu mój stary samochód, którego i tak nie potrzebuję. Jestem ubezpieczony w DEVK i mam klasyfikację o zniżce 30%. Jeśli oddam mój stary samochód, to też nie kupię nowego - jeżdżę zbyt rzadko i częściej rowerem :-))

Moje pytanie teraz brzmi: jak można zorganizować, aby mój syn skorzystał z mojej korzystnej taryfy?

Z góry dziękuję, pozdrowienia - trolline

Napisany przez Naseweis
Cześć,

po prostu kontynuuj ubezpieczenie samochodu syna na siebie.
Wtedy syn będzie mógł kontynuować jazdę z procentami rodziców.

Pozdrowienia

Napisany przez udoweiss
Tak, ale w końcu musi zacząć budować swoją własną zniżkę za brak szkód. Czy można ją przejąć od rodziców?

Napisany przez ERGO Direkt

Tak, ale w końcu musi zacząć budować swój własny zniżkowy bonus za bezszkodową jazdę. Czy można go przejąć od rodziców?

Cześć wszystkim,

Zasadniczo, Tolline może przekazać swoje dotychczasowe zniżkowe bonusy za bezszkodową jazdę (SFR) swojemu synowi.

Jednak syn może maksymalnie przejąć SFR, który sam mógłby osiągnąć. Naszym zdaniem przekazanie bonusu jest bardziej opłacalne dla 27-latka niż dla 18-latka.

Pozdrowienia

Napisany przez trolline
Cześć i dziękuję za Wasze odpowiedzi! Wszystko zostało już w międzyczasie wyjaśnione całkowicie z moją pełną satysfakcją: przy ubezpieczeniu zgłosiłem, że mój syn będzie korzystał z mojego samochodu. Jednak to wcale nie zwiększyło składki ubezpieczenia. W jakiś sposób także odegrało rolę to, że mój syn ma już 27 lat. Tak więc wszystko w porządku.

Pozdrowienia - trolline

Napisany przez Rousle
Jaśnieję ci, że najlepiej będzie kontynuować ubezpieczenie samochodu na ciebie, ale oddać go synowi. To pozwoli zaoszczędzić najwięcej pieniędzy, a twój syn będzie należycie ubezpieczony, a twoje zniżki się nie zmienią, o ile twój syn nie spowoduje żadnego wypadku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata