Cześć wszystkim,
właśnie znalazłem chwilę, abym mógł tu zajrzeć.
Oto moje oświadczenie:
@“udoweiss“:
Dziękuję za Twoje uwagi, które chciałbym wyjaśnić w sposób następujący:
Strona internetowa została stworzona w celach informacyjnych, które powinny być wystarczające do skontaktowania się z administracją. Zazwyczaj nie ma potrzeby przekazywania dodatkowych informacji. Chodzi głównie o pokazanie, że istnieją alternatywne możliwości inwestycyjne, które mogą być nawet wyższe niż dotychczas dobrze znane. Przeszukiwanie Googlea w tym zakresie nie przynosi zbyt wielu rezultatów. Możesz zadać pytania bezpośrednio do administracji (inbox@touch-verwaltung.com).
Inne fora: Tak, istnieją takie, w których wszystko jest kwestionowane, a każde oświadczenie jest analizowane. Takie forum ma swoje zalety, ale także wady. Jedni twierdzą, że sami zarabiają 25% miesięcznie, inni, że średnio około 25% rocznie jest zbyt wiele i nieuczciwe. Niektórym to nie odpowiada, innym coś innego. Mimo wszystko niektórzy uznają to za interesujące.
Lista wspólników w spółce cywilnej jest dostępna w księgach i otrzymują oni coroczne jednolite i odrębne ustalenie przychodu do przedłożenia urzędowi skarbowemu. Wspólnicy nie muszą być wymienieni na stronie internetowej; ponadto ta strona internetowa należy do administracji działającej na zasadach wolontariatu, a nie do klubu inwestycyjnego typu spółka cywilna.
@“Gell“:
Dziękuję za Twoje uwagi, które chciałbym wyjaśnić w sposób następujący:
Czy to naprawdę wszystko? Czy to wszystko zostało zakończone? W przypadku wpisu na Aktienboard (do którego się odwołujesz) sam dostrzeżesz, jak prowokacyjne były tam odpowiedzi; moja odpowiedź nie przypadła im do gustu, a moderator uznał to raczej za reklamę komercyjną. Poza tym nie było tam nic więcej. Nie można zadowolić każdego; niestety.
@“udoweiss“:
W Twojej drugiej uwadze wydawałeś się mieć bardzo negatywne myśli. To z pewnością nie jest program typu HYIP. (Każda spółka cywilna jest zarejestrowana w Niemczech i posiada tam również
konto. Czy tak jest w przypadku programów HYIP? Na pewno nie. Znałem wiele programów HYIP, dlatego zapytałem, czy ktoś w ogóle w to wierzy. Podczas procesu przeciwko osobom odpowiedzialnym za „APM Investment“ zostałem nawet wezwany jako świadek oskarżenia. Znałem te programy HYIP poprzez innych znanych i wspólników klubu, którzy mieli z nimi (raczej złe) doświadczenia – i poprosili mnie, abym się tym zajął; w interesie wspólnoty.
Dziękuję, że pozostawiasz ten post takim, jakim jest. Nie mam komercyjnych intencji, ponieważ działałem jako GF w formie wolontariatu. Chciałem tylko wyjaśnić pewne kwestie. Programy HYIP obiecują ekstremalnie wysokie zwroty. Niektórzy zainwestowali pomimo tego, spalając swoje pieniądze (i przyjaźnie) i od tamtej pory nie wierzą w zyski powyżej 5% rocznie; odrzucają wtedy wszystko, co ma przynieść więcej niż 5% rocznie. Jednak rynek Forex oferuje taką możliwość – i jeśli ma się wystarczające doświadczenie, można osiągnąć około 25% rocznie. Chciałem tylko wyjaśnić pewne kwestie i napędzić klub inwestycyjny.
W Niemczech istnieje obecnie ponad 8000 klubów inwestycyjnych. Zasada klubowa nie wymaga zasadniczo zgody BaFin, chyba że spółka cywilna jest zbyt duża. Tak to właśnie wygląda. Klub nie świadczy usług finansowych, co nie jest jednak problemem, gdyż mam dwie banki, które mogłyby przejąć oświadczenie o przystąpieniu do BaFin jako agenta związany; ale po co?
Byłoby miło, gdybyś spojrzał na to wszystko trochę bardziej obiektywnie i nie wpadł nagle w schemat, którego na pewno nie zasługujesz. Struktura klubu inwestycyjnego istnieje od wieków i od lat ustabilizowała się w Niemczech. Tego co się nie zna, nie należy potępiać na wstępie.
W końcu chodzi o pieniądze. Gdzie jest dużo światła, tam jest również wiele cieni. Nie możesz sobie wyobrazić, jakie „cienie” już tu były i zachęcały do wniesienia swojej oferty inwestycyjnej do klubu inwestycyjnego Touch FX-Online i zainwestowania tam. Polegamy na sprawdzonych modelach Forex (cieszących się dużym uznaniem na platformach handlowych i w bankach), w które również inwestuję prywatnymi środkami.
Jeszcze raz wszystkim:
Dziękuję serdecznie za udział w dyskusji. Dla mnie każda opinia jest ważna – jeśli ktoś ma wątpliwości, mogę tylko spróbować je wyjaśnić. W zasadzie trudno jest wszystko wyjaśnić przez internet.
Przepraszam, że to oświadczenie wyszło tak długie. Ale teraz chyba wszystko jest jasne.
Najlepsze pozdrowienia,
Tommy