Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Porównywarka kredytów hipotecznych online.

Napisany przez Dahut
Gdzie można rzetelnie porównywać hipoteki w internecie? Złożyłem kiedyś wniosek o finansowanie przez immobilienscout. W krótkim czasie otrzymałem 9 ofert, które na pierwszy rzut oka wydawały się bardzo interesujące, ale po dokładnym przeczytaniu okazały się oszustwem. Mam konkretne wyobrażenia o tym, czego szukam: 50 000 euro, okres spłaty 10 lat, pełna spłata kapitału. Oferty brzmią podobnie: efektywna stopa roczna 2,3%, rata 409 euro miesięcznie. Jednak po przeanalizowaniu oferty okazuje się, że po 10 latach pozostanie 7 500 euro, pożyczka będzie trwać 12 lat, a rzeczywista stopa procentowa wynosi 2,77% plus opłaty manipulacyjne. Prawie każda oferta posiadała te haczyki. Gdzie mogę znaleźć porównania, w których podstawowe informacje są prawdziwe albo od razu widać, jakie są koszty?

Napisany przez BerndR
Jako laik jest to właściwie niemożliwe;
ponieważ prawie wszyscy reklamują warunki, których później nie mogą dotrzymać;
do tego dochodzą jeszcze indywidualne parametry, takie jak zdolność kredytowa, stopień obciążenia hipotecznych oraz wysokość kredytu.

Jeśli lepiej się zna rynek, poznaje się również dostawców, których wiążące oferty zazwyczaj nie odbiegają daleko od warunków reklamowych;
na podstawie podanych informacji i parametrów indywidualnych można w przybliżeniu określić oprocentowanie.

Zwykle nie pomaga nic innego, jak dokonanie wstępnego wyboru i uzyskanie jednej lub dwóch wiążących ofert.

Napisany przez Torian
Znalazłem ofertę mojego banku domowego jako godną zaufania i konkurencyjną!

Na stronie Test.de jest na przykład ten ranking Top Ten - TOP TEN Małe kredyty budowlane - ogłoszenie - Test Stiftung Warentest - niestety z 2007 roku, więc dość stary, ale jestem optymistycznie nastawiony, że ci dostawcy wciąż należą do lepszych!

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Dahut, jako pośrednik finansowy nie rozumiemy opisanych przez Ciebie doświadczeń, przynajmniej nie zgadza się to z naszym rozumieniem.

Oczywiście konieczne jest podanie jak największej ilości danych, aby móc przedstawić spersonalizowaną i trwałą ofertę. Wiele portali internetowych nie pozwala na dokładne podanie danych, ale do większych pośredników finansowych można zadzwonić, dzięki czemu można przekazać dodatkowe informacje telefonicznie. Zazwyczaj oferty uzyskane w ten sposób można utrzymać.

Osobiście nie miałbym czasu na opracowywanie ofert, które nie spełniają oczekiwań klienta i dlatego nie są akceptowane. Tego rodzaju straty czasu naprawdę można sobie oszczędzić i wykorzystać go w inny sposób.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata