Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Program TV

Napisany przez richard100
Więc.. Tak, to może w gruncie rzeczy nie ma za dużo wspólnego z giełdą, ale dla mnie tak. Byłbym wdzięczny za wasze uwagi i doświadczenia w tej kwestii. Obecnie korzystam z kablowej telewizji od Cablecom. Dostępnych jest 40 programów. Liczba ta była stopniowo zmniejszana w ciągu ostatnich miesięcy. Teraz czytam to... patrz poniżej. Kolejnych 6 programów zostanie usuniętych. Regularnie korzystam z N-TV. Teraz moja cierpliwość powoli się kończy. Planuję zainstalować antenę satelitarną. Czy ktoś ma w tej sprawie doświadczenie lub może alternatywną propozycję do Cablecom? Dzięki za wszelkie uwagi. Cablecom wyłącza kolejne analogowe kanały Bern. SDA/baz. Operator sieci kablowej cablecom wyłączy w 2007 roku w niemieckojęzycznej Szwajcarii kolejne sześć analogowych kanałów. Canale 5, Rai Uno i n-tv będą dostępne tylko w formie cyfrowej począwszy od kwietnia. We wrześniu znikną France 2, TF1 i WDR z oferty analogowej. Przesunięcia będą miały zastosowanie w znacznej części niemieckojęzycznej Szwajcarii. Pierwszy etap planowany jest na 3 kwietnia, a drugi na początek czerwca. Wszystkie dotknięte programy będą od kwietnia 2007 r. znajdować się w nowej podstawowej ofercie cyfrowej cablecom, jak poinformował operator kablowy w czwartek. Nieco inaczej przedstawia się sytuacja w kantonie Berno i niemieckojęzycznej części kantonu Fryburg. Tam od 3 kwietnia Canale 5, Rai Uno i n-tv zostaną przeniesione do oferty cyfrowej. Na początku czerwca dołączą do nich WDR i M6. A co z Bazyleą? W Biel od 3 kwietnia Canale 5, Rai Uno oraz Bayerischer Rundfunk (BR) nie będą już dostępne w formie analogowej. Czy nastąpi dalsze przesunięcie kanałów, nie jest jeszcze jasne według informacji od cablecom. W czwartek operator nie określił, czy w obszarze miasta Bazylea również dojdzie do przesunięć. Przesuwając kanały z analogowej sieci do oferty cyfrowej, cablecom chce według własnych informacji zrobić miejsce na ofertę Teleclub oraz na nadawanie programów w jakości High Definition TV (HDTV).

Napisany przez beat
Montaż anteny satelitarnej wydaje się być prostą sprawą, jeśli instalacja w domu jest w porządku. Jednak prowadzi oczywiście do postępującego zanieczyszczenia otoczenia. Zainicjuj działania w gminie w celu uruchomienia sieci kablowej (telewizja, Internet, radio) własnymi siłami. Kosztuje to wtedy z nieco większym nakładem tylko połowę mniej. Istnieje kilka gmin i regionów w CH, które odpowiedziały w ten sposób na praktyki działania CC.

Napisany przez Dany1
richard100 pisze:Wię̨c wiem, że to ma pośrednio niewiele wspólnego z giełdą, ale dla mnie tak. Byłbym wdzięczny za Wasze opinie i doświadczenia w tej sprawie. Obecnie korzystam z telewizji kablowej od Cablecom. Dostępnych jest 40 programów. W ciągu ostatnich miesięcy liczba ta była stopniowo redukowana. Teraz czytam to... patrz poniżej. Kolejnych 6 programów zostanie usuniętych. Regularnie oglądam N-TV. Teraz moja cierpliwość zaczyna się kończyć. Planuję zainstalować talerz satelitarny. Czy ktoś ma z tym doświadczenie, a może alternatywy dla Cablecom? Dzięki za opinie. Cześć Rich Prawdopodobnie naprawdę wolnym rozwiązaniem jest własna antena satelitarna. Nie jest specjalnie estetyczna, ale zawsze lepsze niż ciągle tylko kiwać głową i płacić opłaty. W Romandii nie ruszali jeszcze programów telewizyjnych, ale za to nie odbieram radia DRS 3... zamiast tego mam szwedzką stację...hehe, miliarder IKEA pewnie mieszka w moim regionie nadawania...

Napisany przez Globalist
Czytałem, że nadawane programy dostępowe w niedalekiej przyszłości będą szyfrowane przez operatorów kablowych i ich szefów z Berna, aby nie każdy mógł bez opłat ustawić antenę satelitarną. :lol: Poczekajmy! Mogę śmiało zrezygnować z Rai Uno i innych.

Globalist pisze: Poczekaj! Mogę sobie spokojnie obejrzeć Rai uno i inne.
Ja również, ale N-TV i WDR raczej nie. Wygląda na to, że kolejne cięcia jeszcze nastąpią. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez 2cybercrash
Gdzie są hakerzy, gdy ich potrzebujemy? Jaki majster zbuduje mi cyfrowy transformator, który mogę po prostu podłączyć przed zwykłym telewizorem? Kiedyś używałem takiego małego urządzenia przekaźnikowego do podawania częstotliwości UHF na stary telewizor. Poszukiwani są sprytni hakerzy. Prawdopodobnie musiałbym też dokupić droższy abonament cyfrowy od mafii kablowej, tam jest chyba haczyk. Albo Bluewin TV, również zbędny i drogi szajs. N-tv i CNBC obecnie niestety nie są dostępne przez internetowe platformy telewizyjne. W innym przypadku byłoby to już jakieś rozwiązanie awaryjne. Telewizja może mieć skromną jakość, ale na informacje zawsze wystarczy. Nie byłbym zaskoczony, gdyby odcięli także satelitarne nadajniki, wszystko przecież działa przez stację naziemną?

Napisany przez Globalist
richard100 pisze: Cytat od Globalist Czekaj! Na Rai Uno i innych mogę spokojnie zrezygnować. Ja również, ale N-TV i WDR raczej nie. Wygląda na to, że kolejne cięcia jeszcze nastąpią. Pozdrowienia Rich
No cóż. N-TV też mnie boli. Porada: Weź jakikolwiek czytnik RSS i skopiuj kanał n-tv.de https://www.n-tv.de/23.rss do swojej kolekcji kanałów. Czego więcej potrzebujesz? Każde 10 minut samo się aktualizuje i jesteś informowany.

Napisany przez Simona
Też nie jestem zadowolony z kradzieży. Ale przypomnijcie sobie stare dobre czasy, kiedy mogliśmy jeszcze odbierać SF DRS i kanał ARD, nieco później już w kolorze, ZDF. Oho, co tam leciało. Od Okrągłego Stołu przez Pod blękitem nieba aż po Kto chce wygrać. I już wtedy było giełda, naprawdę była. Tylko często ograniczano się do czytania gazet (i często nie wiedziano, że kurs giełdowy, który można było zobaczyć rano w gazecie, był kursem zamknięcia z wczoraj - może działało to jeszcze bardziej sprawnie?). Albo stało się na Placu Paradymatu (w Zurychu) i patrzyło przez okna na ekrany giełdowe jednego z wielkich banków. W sumie brakuje mi tylko wielkiego ekranu, na którym mógłbym jednocześnie obserwować wszystkie dla mnie interesujące giełdy i odpowiednie tytuły, które są aktualnie modne. I jeszcze jedno życzenie na nowy rok: Jeden z naszych szwajcarskich nadawców powinien ponownie stworzyć naprawdę energiczną i informacyjną audycję giełdową i ekonomiczną. To byłoby naprawdę rewolucyjne :idea: :!: Pięć minut gadania przed Wiadomościami na SF1 nie jest tym czego szukam. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat
Simona pisze: Tak naprawdę brakuje mi tylko dużej projekcji, na której jednocześnie mogę obserwować wszystkie interesujące mnie giełdy oraz poszczególne akcje, które są aktualnie popularne.
Spróbuj tego: Duże pomysły potrzebują dużej płótna. Ekran Apple Cinema Display 30 Jeśli to nie wystarczy, można je po prostu poustawiać obok siebie. Niech CC robi co chce, na końcu po prostu bez mnie. Na szczęście w erze internetu nie jest trudno zdobyć większość rzeczy. A tam, gdzie się nie da, po prostu stosujemy odrobinę wstrzemięźliwości.

Napisany przez ADMCI4
N-tv mogłem jeszcze wczoraj zobaczyć tutaj: https://www.zattoo.ch Niestety dzisiaj już nie. Ale jest wymieniony jako stacja do przechwycenia w najbliższej przyszłości...

Ja nie wiem, jak to u was, ale dla mnie N_TV było po prostu wygodne. Podczas ogólnego programu telewizyjnego, np. podczas oglądania filmu na innym kanale, mogłem szybko przełączyć się na N-TV podczas przerw reklamowych i sprawdzić strony 301, 310, 212 lub 325, żeby zobaczyć, co dzieje się na giełdzie. Od kwietnia będzie trzeba po prostu podejść do komputera. Nie jest to niemożliwe, po prostu trochę bardziej uciążliwe. W międzyczasie zapytałem o ofertę na satelitarną antenę telewizyjną. Ponieważ w domu są 4 wejścia telewizyjne, całość wraz z instalacją i materiałami wynosi około 3000 franków. To nie jest mała kwota. :cry: Ponadto średnica talerza nie może być większa niż 80 cm. W przeciwnym razie konieczne jest uzyskanie zgody od gminy. Talerze o średnicy 80 cm i mniejszej są jednak podatne na zmniejszenie jakości obrazu, szczególnie podczas burz. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez aktienfreund
richard100 pisze: Nie wiem, jak to u was, ale dla mnie N_TV było po prostu praktyczne. Podczas ogólnego programu telewizyjnego, na przykład oglądając film na innym kanale, mogłem szybko przełączyć się na N-TV podczas reklam i sprawdzić strony 301, 310, 212 lub stronę 325, aby zobaczyć, co dzieje się na giełdzie. Od kwietnia trzeba będzie więc biec do komputera. Nie niemożliwe, po prostu trochę bardziej kłopotliwe. Zresztą zapytałem o ofertę dla satelitarnej anteny telewizyjnej. Ponieważ w domu jest 4 gniazda telewizyjne, w tym instalacja i materiały będą kosztować około 3000Fr.. Niezła suma. :cry: Dodatkowo średnica talerza nie może przekraczać 80 cm. W przeciwnym razie trzeba uzyskać zgodę od gminy. Jednak talerze o średnicy 80 cm i mniejszej są szczególnie podatne na pogorszenie jakości obrazu, zwłaszcza podczas burz. Pozdrowienia, Rich
Wyłączenie n-tv jest dla mnie bodźcem do działania. Do wczoraj także miałem zamiar zainstalować antenę satelitarną ze względu na dyktat Cablecom. Jednak po dokładniejszym przyjrzeniu się dochodzę teraz do innego wniosku. Od kwietnia 2007 opłata za wynajem odbiornika cyfrowego wynosi teraz zamiast dotychczasowych 25 CHF tylko 6 CHF miesięcznie, nie inaczej dzięki cennikowi cen. Opcjonalnie można go także kupić za 150 CHF (dotychczas 495 CHF). W podstawowej ofercie jest dość wiele kanałów (patrz www.cablecom.ch). Trochę z rezygnacją pozostanę zatem przy Cablecom. Pozdrowienia, przyjacielu akcji

Napisany przez beta
Wejdź na https://www.n-tv.de/fernsehen ->w lewym pasku menu wybierz sekcję Livestream. To tylko tymczasowe rozwiązanie i z opóźnieniem o 1 minutę. Ale lepsze niż nic. Pozdrowienia

Nadal nie do końca zrozumiałem: Cabelcom oferuje klientom dekoder cyfrowy za teraz 15 franków zamiast 25 franków miesięcznie. Co daje łącznie nadal 180 franków rocznie. Ale widzę, że na rynku dostępne są terenowe dekodery cyfrowe jako urządzenia wideo za jedyne 100 franków. Tego, czego nigdzie nie widzę, to czy potrzebuję dodatkowego abonamentu na telewizję cyfrową od Cablecom, jeśli kupię własny dekoder? Chcę jedynie móc nadal odbierać programy n-tv i CNBC w czasie rzeczywistym wraz z teletekstem. Nie potrzebuję całej tej reszty bajerów.

Napisany przez Dany1
cybercrash pisze: Nadal nie do końca rozumiem: Cablecom wciska klientom dekoder cyfrowy za teraz 15 franków zamiast 25 franków miesięcznie. Wciąż rocznie to 180 franków. Widzę jednak, że w handlu dostępne są dekodery naziemne jako urządzenia przedwstępne do telewizji za niewiele ponad 100 franków. Tego, czego nigdzie nie widzę, to czy teraz potrzebuję dodatkowo subskrypcji telewizji cyfrowej z Cablecom, jeśli kupię własny dekoder? Chcę po prostu kontynuować odbieranie programów n-tv i CNBC w czasie rzeczywistym oraz teletekstu. Reszty bajerów nie potrzebuję.
Niemożliwe, jak ta Cablecom dalej kombinuje. Rozumiem to tak: Oferują teraz promocję: 15 franków zamiast 25 franków. Od 1 kwietnia 2007 roku Cablecom będzie zobowiązana zaoferować ten sam serwis za 6 franków miesięcznie. Cybercrash, możesz poczekać do 1.4.07, ponieważ n-tv zostanie (celowo???) wyłączone dopiero 3.4.07, więc naprawdę nie ma sensu teraz dać im 15 franków. (Boże, wybacz mi). PS: Ja bym nie kupił tej skrzynki, bo za 3 lata na pewno będziemy mieli już coś nowego albo CC do tego czasu upadnie. Jestem pewien, że rozwiążemy ten problem jeszcze w tym roku... Proszę przeczytaj jeszcze na stronie www.cablecom, w prawym dolnym rogu plik PDF Brief

Napisany przez beat
cybercrash pisze: Co nie widzę nigdzie, to czy potrzebuję dodatkowej subskrypcji telewizji cyfrowej od Cablecom, jeśli zakupię własny odbiornik?
Jeśli chcesz odbierać coś od CC, musisz mieć urządzenia od CC i subskrypcje. Nie ma mowy o przynoszeniu własnych urządzeń... Jeśli twój odbiornik odbiera sygnał bez CC, nie potrzebujesz niczego od CC (np. satelity). CC działa według prostej zasady: Albo wszystko, albo nic. Przy SBB też nie możesz przynieść swojej własnej kabiny i pozwolić się po nią wozić...

Napisany przez Dany1
Oto kolejne zdjęcie z mojego otoczenia... Tego dnia, gdy przyszła Cablecom...

Dziękuję za imponującą dokumentację w postaci zdjęć i wskazówki z linkami. W końcu w tekście wspomniano, że od kwietnia 2007 r. urządzenie przeznaczone do odbioru cyfrowej telewizji (nazywane dekoderem Set-Top-Box) będzie dostępne do zakupu za 150 CHF. Wydaje się, że wtedy już nie będzie pobierana dodatkowa opłata abonamentowa (?) i jeśli tak, to jest to niemal bardziej korzystne w porównaniu z anteną satelitarną, o ile oferowane treści są zadowalające? W międzyczasie telefoniczne potwierdzenie słów beata: urządzenia CC muszą być zakupione/zasubskrybowane, inne odbiorniki cyfrowej telewizji naziemnej nie są kompatybilne z ofertą CC, ale wszyscy muszą płacić opłaty za kablówkę z kosztami dodatkowymi! z wyjątkiem tych, którzy się rezygnują i zamykają.

Napisany przez Hans
TV na laptopie lub biurku ;-) https://www.onlinetv3.de/?file=download N-TV, Bloomberg TV

Napisany przez aktienfreund
cybercrash pisze: Dziękuję za imponujące dokumenty wizualne i wskazówki z linkami. W końcu w wymienionym tekście stoi, że od kwietnia 2007 roku od CC będzie można kupić tzw. dekoder Set-Top-Box (tak nazywa się odbiornik telewizji cyfrowej) za 150 franków Szwajcarskich. Wtedy prawdopodobnie już nie zostaną nałożone żadne dodatkowe opłaty abonamentowe (?!) i jeśli tak by było, to nadal jest to korzystniejsze niż antena satelitarna, o ile jest się zadowolonym z oferty? Tymczasem telefoniczne potwierdzenie słów beata, że urządzenia od CC muszą być zakupione/zabukowane, inne naziemne odbiorniki telewizji cyfrowej nie są kompatybilne z płatnym syfem od CC, ale wszyscy muszą płacić rachunki za kabel wraz z opłatami dodatkowymi! z wyjątkiem tych, którzy zrezygnują i założą plomby.
Uwaga: Przy przejściu na telewizję cyfrową Cablecom, z mojej wiedzy wynika, że należy nadal płacić dotychczasowe analogowe opłaty abonamentowe (w tym opłaty za prawa autorskie) w wysokości obecnie 24,85 franka miesięcznie. Ta kwota ma być nawet podniesiona na początku 2008 roku, między innymi w celu subsydiowania przyszłego znacznie tańszego cyfrowego telewizora. :roll: Fragment z 20 Minuten: Osoby, które chcą pozostać przy analogowym odbiorze, muszą się liczyć z podwyżką cen pomimo zmniejszonej oferty. Górna granica dla analogowego pakietu podstawowego wzrośnie od stycznia 2008 roku z 21 do 22,50 franka. Zniecierpliwienie jest odpowiednio duże. Jak mafia!, Geier Cablecom i Szantaż! to tylko niektóre z oburzonych reakcji, które napłynęły online do 20 Minuten. Martin Wüthrich z Cablecom ma niewiele zrozumienia dla tego. Zarzucanie nam szantażu podczas zmiany na telewizję cyfrową byłoby tak, jakby skarżyć się na konieczność zakupu odtwarzacza CD podczas przechodzenia z płyt winylowych na CD. Set-Top-Box, niezbędny starter do telewizji cyfrowej, zostanie z 25 franków zmniejszony na 6 franków miesięcznie pod presją strażnika cenowego Rudolfa Strahma od 1 kwietnia 2007 roku. Będziemy przypilnować Cablecom, mówi Strahm. Pozdrowienia, akcjonariusz

[ [i]Kto chce pozostać przy odbiorze analogowym, musi spodziewać się wzrostu cen pomimo zmniejszonej oferty. Co to znaczy pozostać przy odbiorze analogowym. Jeśli wpiszę moją kod pocztowy na stronie głównej Cablecom, pojawi się komunikat, że nie można jeszcze przełączyć się na telewizję cyfrową. (Na podanym adresie instalacji usługi telewizji cyfrowej i kina cyfrowego niestety nie są dostępne. Wydaje mi się, że ta sama sytuacja dotyczy także niektórych gmin w CH. W każdym razie prawdopodobnie będę musiał zapłacić więcej za usługę analogową. Uważam, że to nie jest fair :cry: Pozdrowienia Rich

Dla tych, którzy nie pamiętają, w razie awarii n-tv można łatwo przynieść na komputer za pomocą przeglądarki i odtwarzacza multimedialnego z następującego linku. Nie potrzeba żadnego oprogramowania, jak opisał to Hans powyżej, jest to potrzebne tylko w przypadku nagrywania programów telewizyjnych. n-tv z linku internetowego https://wwitv.com/onlln/6247.asx

cybercrash pisze: Dla tych, którzy nie wiedzą, można natychmiastowo przeciągnąć n-tv na komputer za pomocą Internet Explorera i Windows Media Player, korzystając z poniższego linku. Nie jest potrzebne żadne oprogramowanie, jak wyżej opisał Hans, jest ono potrzebne jedynie do nagrywania programów telewizyjnych. n-tv z linku internetowego https://wwitv.com/onlln/6247.asx
Dzięki, dobre narzędzie Pozdrowienia Rich

cybercrash pisze: https://wwitv.com/onlln/6247.asx
Cześć Cybercrash, Ledwo przyzwyczaiłem się do tego narzędzia, a już przestało działać. Kiedy klikam tę stronę, pojawia się: connecting to stream..... i potem czekam, czekam, czekam. nic się nie rusza. Pytanie: Czy tylko u mnie tak jest? Pozdrowienia, Rich

Coś wypadło: Spróbuj teraz z oryginalną listą TV, klikając zielony link 330k pod Niemcy n-tv. https://de.wwitv.com/ Bezpośredni link został zmieniony, możliwe, że działa tak: https://wwitv.com/tt/6247.asx

cybercrash pisze: Bezpośredni link został zmieniony, być może teraz działa tak: https://wwitv.com/tt/6247.asx
Ok, dzięki, teraz wszystko wróciło do normy. Dobre narzędzie z słuchawkami podczas pracy. :wink: Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Springer
Spróbowałem tego, działa świetnie, jest zabawne i pouczające, czego chcieć więcej. U mnie jednak bardziej w użyciu w domu, inaczej nie wszyscy mieliby tyle samo radości w pracy: wink:

Napisany przez Simona
Także dziękuję. Czy można gdzieś zapisać bezpośrednie łącze? Pozdrowienia, Simona

Bezpośredni link w zasadzie można zapisać, spróbuj kliknąć prawym przyciskiem myszy na odtwarzaczu, aby otworzyć okno właściwości, tam w pełni zaznacz adres internetowy, skopiuj go i wklej go do pola adresowego przeglądarki, następnie zapisz ten adres w ulubionych. Lub łatwiej jest kliknąć prawym przyciskiem myszy na linku, a następnie kliknąć Właściwości, zaznaczyć adres, skopiować go, wkleić go do okna adresowego przeglądarki i nacisnąć Enter, teraz odtwarzacz multimediów się uruchomi. Teraz wróć do przeglądarki na pasku zadań i przeciągnij adres do ulubionych. Trzeba przyznać, że to nie jest takie proste. Po prostu postępuj krok po kroku, ewentualnie wydrukuj ten tekst, żeby mieć gwarancję sukcesu. To jednak może być łatwiejsze: kliknij prawym przyciskiem myszy na linku na górze i kliknij Dodaj do ulubionych.

Napisany przez Simona
Dziękuję za wskazówkę, sprawdzę, czy to u mnie zadziała. Pozdrowienia, Simona

Tak rozwiązałem problem: Skopiowałem adres. Wkleiłem kopię na zwykłą pustą stronę tekstową MSFT. Następnie na tej stronie utworzyłem link na ekranie. Działa dobrze. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Springer
Jako dodatek do rozwiązania Cybercrash: 1) Kliknij prawym przyciskiem myszy -> Dodaj do ulubionych (Cybercrash) 2) Kliknij prawym przyciskiem myszy -> Wyślij do -> Pulpit (dodatek) i voila masz skrót na pulpicie jest wiele sposobów, jak mówi przysłowie: Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu (albo czy to były wszystkie drogi... :wink:)

Springer pisze:Jako dodatek do rozwiązania Cybercrasha: 1) Prawy przycisk myszy -> Dodaj do ulubionych (Cybercrash) 2) Prawy przycisk myszy -> Wyślij do -> Pulpit (dodatek) et voila masz teraz skrót na pulpicie Świetnie, działa. Zaoszczędziłeś krok przy użyciu tego systemu. Pozdrowienia Rich

Napisany przez Simona
Dzięki, świetnie, wszystko idzie świetnie! Pozdrowienia, Simona

Dzięki wszystkim kłopotowi, teraz także się czegoś nauczyłem. Na moim laptopie muszę kliknąć na powyższy link prawym przyciskiem myszy, skopiować skrót i wkleić go na pulpicie. Co wszystko istnieje? Wiedziałeś?

Podsumowanie, uzbroiłem się w okazjonalny dekoder Cablecom od użytkownika, który przenosił się i chciał sprzedać swoje urządzenie. Karta Cablecom była dołączona. Urządzenie Nokia 9761c. Pokazało kanały, ale bez obrazu i dźwięku, wszystko było czarne. Obsługa Cablecom pomogła mi uruchomić menu wyszukiwania kanałów dla mojego regionu. Teraz działa. Mogę wreszcie odbierać CNBC, n-tv, Bloomberg, Eurochannel i inne. Trzeba wypełnić formularz zmiany właściciela dla Cablecom, aby mieć dostęp do karty inteligentnej w trybie gotowości odbiornika. Jednakże, nie ma opłaty abonamentowej za darmowe kanały. Dla mnie to o wiele prostsze rozwiązanie niż odbiornik satelitarny, a opłatę podstawową za Cablecom muszę i tak płacić w kosztach dodatkowych. Od kwietnia to rozwiązanie byłoby i tak konieczne. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomocne wskazówki od naszych doświadczonych użytkowników.

CNBC dostarcza dość zwięzłego Nightly Business Report, który może pomóc lepiej zrozumieć posiedzenie FED prowadzone przez medycznego czarodzieja Bernanckea. TV-Direkt-Link: https://wwitv.com/tt/b2273.asx Tak, materiał jest tworzony jakoś późnym wieczorem i jest dostępny do następnego wieczoru. Dla USA jest to więc jutro, z różnicą czasu 6 godzin.

Napisany przez svx_biker
Czy ten link zawsze prowadzi do posta z poprzedniego dnia?

Dziś w Rundschau. Powinno to być nadal interesujące. Pozdrowienia Rich Problemy z Cablecom: Bezmyślne wyłączenia Bezmyślne wyłączanie programów analogowych denerwuje coraz więcej klientów. Teraz gminy i właściciele domów szukają alternatyw. Na krześle „Rundschau”: szef Cablecomu Rudolf Fischer

Napisany przez Dany1
richard100 pisze: Dzisiaj w programie Rundschau. Nadal może być interesujące. Pozdrowienia, Rich Problemy z Cablecom: Bezmyślne wyłączenia Bezmyślne wyłączanie analogowych programów coraz bardziej denerwuje klientów. Teraz gminy i właściciele nieruchomości szukają alternatyw. Na krześle w programie Rundschau: szef Cablecomu, Rudolf Fischer
Cześć Rich i o co chodziło Fischerowi? Czy może on także wyłączyć SF DRS?... wtedy mógłby mnie przekonać jako klienta. Właśnie chciałem się zrelaksować przed telewizorem, a co leci? Gwiazda muzyczna!! To naprawdę żenujące. Na szczęście mam jeszcze swojego iPoda, który nie generuje dodatkowych opłat.

richard100 pisze: Cześć Rich! Co miał na myśli ten rybak? Czy może też wyłączyć SF DRS?... dzięki temu mógłby mnie jako klienta zyskać. Chciałem właśnie zrelaksować się przed telewizorem, a co widzę? Gwiazda muzyczna!! Naprawdę bardziej żałośnie być nie mogło. Na szczęście mam jeszcze swojego iPoda, który nie generuje zbędnych opłat.
Dany1 pisze: Cześć Dany, Tutaj możesz nadal śledzić program. Interesujące są komentarze widzów na forum Rundschau. https://www.sf.tv/sf1/rundschau/ Musiałam tam też dodać komentarz... :lol: A propos stacji telewizyjnych. Na szczęście istnieją jeszcze inne niż SF. Przy mojej dodatkowej zmianie dostrzegłem Fabera. Kolejny powód, aby przestawić kanał albo go wyłączyć. Bardziej niż w połowie naćpany... tak mi się wydawało... przepowiedział on krach na giełdzie... w ciągu następnych 3 miesięcy... Pozdrowienia, Rich

Przypadkiem również rzuciłem okiem, dzięki za wskazówkę. Fischer to wykonawca amerykańskich właścicieli i chcą oni widzieć zyski w twardych frankach szwajcarskich, które mogą potem wymienić na dolary. Dopóki Fischerowi udaje się ta sztuka balansowania, może on usiąść na swoim stołku, w przeciwnym razie pewnie polecą tomahawki. Zachwycili mnie Włosi, którzy po prostu wysłali swojego ministra do Moritza, a ten zareagował w sposób niemalże salomoniczny. Mnie chodziło właśnie o kanały CNBC i n-tv, to może nie są 1. kanałami kraju, ale dla mnie są one znacznie ważniejsze. Na razie musiałem sobie poradzić z okazjonalnym dekoderem Cablecom Settopbox od Nokii i nadal mam nadzieję, że nie będę musiał wykupować dodatkowej subskrypcji?

cybercrash pisze: CNBC dostarcza dość zwięzłego Nightly-Business-Report, może pomóc w lepszym zrozumieniu posiedzenia FED przez medycznego guru, Bernancke. Bezpośredni link do TV: https://wwitv.com/tt/b2273.asx Tak, materiał jest tworzony jakoś późnym wieczorem i jest dostępny do następnego wieczoru. Dla USA oznacza to rano, z różnicą czasu 6 godzin.
Cześć Cybercrash, Mam pytanie: kiedy klikam na tę stronę, zawsze pojawia się to samo od kilku dni. Robię coś źle? Dzięki za informację, Pozdrowienia, Rich

Nawet na oryginalnym linku do CNB recorded Businessnews najnowszy raport pochodzi z piątku, 26 stycznia. Powinno być aktualizowane codziennie. Przepraszam, wiele rzeczy jeszcze nie jest idealnych w świecie telewizji internetowej.

Napisany przez Globalist
Teraz można kupić Dreambox pod ladą (nieoficjalna sprzedaż) Chip został złamany i wszystkie kody do kanałów oraz pozostałe programy Pay-TV są dostępne za darmo i bezpłatnie do odbioru. :P Cena 350.- w Szwajcarii https://www.gulli.com/untergrund/szene/dreambox/

Napisany przez ADMCI4
Oglądaj telewizję za darmo przez internet, proszę - www.zattoo.com Wystarczy podać e-mail i hasło, aby pobrać narzędzie i oglądać telewizję. Jakość obrazu może nie jest najlepsza, ale jeśli chcę obejrzeć Bloomberg, nie muszę słuchać narzekań mojej rodziny, a wybór kanałów jest zadowalający, zwłaszcza dla osób mówiących po francusku i włosku. Sprawdźcie sami!

Napisany przez beta
@ predator Prädikat wertvoll, merci ! Grüße

Napisany przez ADMCI4
Dzięki, zauważyłem, że Cupra także zwróciła na to uwagę, ale najwyraźniej niewielu zauważyło na pierwszej stronie, tak jak ja. Przypadkiem przeczytałem o tym w gazecie Heute, dowiedziałem się, jakie są zalety i wczoraj sprawdziłem.

Napisany przez ADMCI4
Kliknięte, zapisane, pobrane i obejrzane: działa świetnie! Dziękuję za cenny link! Felice

Napisany przez ADMCI4
Predator, dokładnie, ale jestem po prostu zignorowany tutaj... Prawdopodobnie moje wskazówki inwestycyjne są tak złe, że większość osób nawet przy neutralnych postach ignoruje Cupra *lol* Poważnie mówiąc... Zattoo jest świetne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata