Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Finlandia zabezpieczenia

Napisany przez Brendelsteig
Cześć, przeczytałem, że Finlandia również bierze udział w ratowaniu euro, czyli daje pieniądze Grecji i innym, ale w przeciwieństwie do Niemiec Finowie otrzymują zabezpieczenia w zamian. 1. Jakie to są zabezpieczenia?2. Dlaczego my ich nie dostajemy?3. Dlaczego kraje zadłużone mają jeszcze zabezpieczenia? Przecież mogliby je najpierw wykorzystać, zanim chcieliby nasze pieniądze, prawda?4. Czy Finowie tak naprawdę nie dostają naszych pieniędzy za to, co dają Grekom, czyli w rzeczywistości nie dają nic, a my wszystko?

Re: Finlandia zabezpieczenia

Napisany przez Brendelsteig
Poprosiłem również Ministerstwo Finansów o wyjaśnienie tej samej kwestii i otrzymałem następującą odpowiedź: Szanowny xx, Europejscy liderzy rządów są praktycznie jednomyślni co do tego, że zabezpieczenia lub zastaw dla udzielonych poręczeń nie stanowią gwarancji skutecznego procesu reform. Ponadto sprzedaż greckich aktywów państwowych (hasło: prywatyzacja) jest częścią planu naprawczego. Przynosi to pieniądze do greckiego budżetu i umożliwia spłatę kredytów. Zastawienie mogłoby pokrzyżować ten proces prywatyzacji. Nie jest to zgodne z oczekiwaniami rządu federalnego. Zamiast tego rząd federalny nalega na wdrożenie uzgodnionych z Grecją działań naprawczych. Z poważaniem NN - Biuro Kierownictwa - Ministerstwo Finansów Federalne Dział ds. Spraw Obywatelskich Zatem jest to rodzaj zakładu: niemiecka polityka wierzy naiwnie, że ratunek powiedzie się, ponieważ Grecja może sprzedać swoje aktywa państwowe. Finowie są bardziej praktyczni i podejmują mniejsze ryzyko. Po prostu przekazują sobie rzekomą wartość aktywów państwowych na konto. My za to płacimy. W ostatnich dniach miałem gości z Finlandii. Są oni bardzo zachwyceni swoim rządem. Natomiast u nas: depresja.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata