Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy mogę sobie pozwolić na finansowanie nowego samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Nasz samochód znowu jest w naprawie i myślę, że powoli dochodzi do punktu, w którym nie opłaca się wkładać już więcej pieniędzy. Ale kupno innego samochodu musiałbym załatwić przez finansowanie, czemu zasadniczo nie miałbym nic przeciwko. Chciałbym po prostu uniknąć sytuacji, w której za dwa, trzy lata znów będę miał problem z naprawami. Dlatego rozważałem nawet kupno nowego samochodu. Jednak zarabiam tylko 1800 euro netto, więc nie jestem pewien, czy faktycznie mogę sobie pozwolić na to finansowanie. Czy są jakieś reguły, które mogę sprawdzić wcześniej? Dzięki, JustusD.

Re: Czy mogę sobie pozwolić na finansowanie nowego samochodu?

Napisany przez Arbitrage
To zależy głównie od ceny nowego samochodu, dlatego ogólna wypowiedź jest bez sensu. Nowe samochody są dostępne już od cen poniżej 10 000 EUR, które bez problemu można spłacić z Twojej pensji. Dlatego konieczne jest uściślenie Twoich wypowiedzi.

Ogólnie rzecz biorąc, jeśli to możliwe, zawsze finansowo korzystniej jest oszczędzać na zakup, zamiast finansować go kredytem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata