Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt spłacić po 3 latach jednorazowo.

Napisany przez mato
Cześć!

Czy istnieje możliwość zaciągnięcia kredytu gdzieś i spłaty go po około 3 latach jednorazowo za pomocą wypłaconego wtedy ubezpieczenia na życie (bez płacenia miesięcznych odsetek i kapitału)?
Proszę o informację.
Dziękuję.

Pozdrawiam

Mato

Napisany przez Bankenschreck
Cześć,
to prawdopodobnie będzie bardzo trudne. Istnieją tzw. pożyczki końcowe, ale są one raczej związane z finansowaniem nieruchomości.
Jedyne wyjście to prawdopodobnie porozmawianie z Twoim bankiem (oby nie był to Santander ani Targobank), aby udzielił Ci pożyczki, a Twoją polisę na życie wziął jako zabezpieczenie. Prawdopodobnie będziesz musiał zapłacić odsetki.
W przeciwnym razie jedynym pomysłem, jaki przychodzi mi do głowy, jest poproszenie kogoś z rodziny.
Pozdrowienia
Strach Bankowy

Napisany przez mato
Cześć Bankenschreck!

Dziękuję za odpowiedź.

pozdrawiam

mato

Napisany przez Bankenschreck
Cześć,
nie ma sprawy. Jeśli jednak będziesz mieć kiedykolwiek problemy z bankiem, polecam Ci stronę internetową Vertragswertcheck.de. Pomogła mi i moim klientom.

Powodzenia!

Napisany przez fritzblitz
Ja, mogę się zgodzić z moim poprzednikiem.

Takie pożyczki fakultatywne są raczej rzadko spotykane w sferze prywatnej.
To również kwestia kosztów. W przypadku takich pożyczek oprocentowanie jest znacznie wyższe niż w przypadku zwykłego kredytu ratalnego.
Zwykły kredyt ratalny to zazwyczaj kredyt ratalny z ratami stałymi, w którym odsetki są zawsze obliczane na nowo od pozostałej kwoty. Oznacza to, że odsetki przez cały okres kredytu są niższe niż w przypadku pożyczki fakultatywnej.

Jak już wspomniałem, w sferze prywatnej jest to raczej rzadko spotykane.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata