Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Pośrednik ds. ETF-ów i akcji

Napisany przez eichi
Cześć! Obecnie poszukuję internetowego brokera, z którym można tanio kupować pasywne fundusze indeksowe i akcje (DE/US). Handel około raz lub dwa razy w miesiącu. Kwoty transakcji trzyliczbowe, dlatego mnie bardziej interesują niskie stałe koszty/minimalne koszty niż niskie koszty procentowe (co najmniej tendencjonalnie). Nie potrzebuję obsługi. Do tej pory dobrze radziłem sobie z najgorszymi systemami. Przyjrzałem się już flatex, onVista, comdirect. Podoba mi się koncepcja flatex, skupienie się na istotnych sprawach. OnVista wydaje mi się trochę chwiejne, ale to tylko takie uczucie. Comdirect wygląda solidnie i wygodnie (testowane konto demonstracyjne), jednak mam wrażenie, że koszty obsługi są odczuwalne. Lynx ma dla mnie bardzo nerwowy dopisek, jakoś mi to odpowiada, ale nie mogę oszacować dodatkowego wysiłku - ogólnie jednak takie rzeczy sprawiają mi przyjemność. Jeszcze raz, czego nie potrzebuję: obsługa, aktywne fundusze, stałe plany oszczędnościowe, osoba do kontaktu. Co jest istotne: Tani, stabilny, wiele możliwości technicznych. Ponieważ dopiero chcę trochę przetestować swoje pierwsze pomysły, zakładam, że będę pewny negatywnego zwrotu (ponieważ kwoty są dość małe), ale chcę zainwestować to jako lekcję. Czy jest ktoś, kto robi coś podobnego do tego, co planuję (nie jako lekcję) i ewentualnie może podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami?

Napisany przez DayTrading
Cześć, znam kilka osób, które handlują na Lynx w USA. W USA istnieje pewna zasada dla małych inwestorów. Jednakże nie przeszkadza to w twojej częstotliwości handlu. Na Lynx nie masz stałych opłat, więc prawdopodobnie nie potrzebujesz kursów w czasie rzeczywistym, a prowizje są dobre, ale musisz sprawdzić, jak wygląda twój sposób inwestowania. Chcesz handlować akcjami o niskiej wartości? Ponieważ na Lynx obowiązuje reguła ilości z górnym limitem 1,25%. Koszty ETF-ów i akcji są takie same na Lynx.

Napisany przez eichi
Oh man, teraz gdy przyglądam się dokładniej cenom akcji w USA, wygląda na to, że lynx byłby dla mnie optymalny. Właśnie otwieram konto w flatex. No cóż, na niemieckim rynku akcji pozagiełdowych różnice w opłatach nie są zbyt duże, ale jeśli chcesz zdywersyfikować swoje konto globalnie, to z lynxem zdecydowanie zaoszczędzisz trochę na opłatach. Zapiszę sobie to, dzięki za radę!

Penny stocks być może, ale raczej mniej. Myślisz o opłatach za akcje, tak mi się wydaje?

Napisany przez DayTrading

Och, teraz gdy dokładniej przyglądam się cenom akcji USA, lynx wydaje się być dla mnie optymalny.
Właśnie zakładam konto w flatex. No cóż, na niemieckim rynku akcji poza giełdą różnice w opłatach nie są aż tak duże, ale jeśli chcesz zdywersyfikować swoje konto międzynarodowo, to z lynx zdecydowanie zaoszczędzisz sporo na opłatach. Zapiszę to sobie, dzięki za wskazówkę!

Być może chodzi ci o akcje o niskich cenach, ale raczej nie. Pytasz o opłaty za akcje, prawda?

tak, flatex wydaje się być bardzo drogi w USA

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata