Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy za granicą dla Niemców istnieją również kasy oszczędnościowe budowlane?

Napisany przez ADMCI4
W Niemczech jest wielu ludzi, którzy decydują się na wyjazd za granicę, albo z własnej woli, albo na życzenie pracodawcy, na dłużej lub nawet na zawsze. Nierzadko decydują się tam również na zakup nieruchomości.

Nie potrafię sobie wyobrazić, że finansowanie w takich przypadkach zawsze odbywa się za pośrednictwem krajowego banku czy kasy oszczędnościowej. Trudno mi również uwierzyć, że kasy oszczędnościowe z Niemiec posiadają oddziały za granicą.

Czy w ogóle istnieje coś podobnego za granicą, do czego mogliby zwrócić się niemieccy klienci, którzy chcą nabyć nieruchomość?

Czy wszystkie finansowania odbywają się przez Niemcy, dopóki dana osoba jest niemieckim obywatelem?

Pozdrowienia, Moony

Re: Czy za granicą dla Niemców istnieją również kasy oszczędnościowe budowlane?

Napisany przez Shizzo
Ja faktycznie załatwiłem to z moim bankiem w Niemczech.
Czasami muszę wyjechać za granicę na nieokreślony czas, jeśli się źle ułoży, może to potrwać kilka lat.
Banki się na to zgadzają, jeśli twój pracodawca potrafi udowodnić, że zawsze otrzymujesz wynagrodzenie i kwota z umowy zostaje przekazana bezpośrednio od pracodawcy do banku.
W ten sposób pieniądze są zabezpieczone dla banków.
Zapytaj.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata