Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Które karty kredytowe są szczególnie polecane do podróży za granicę?

Napisany przez ADMCI4
Od pewnego czasu częściej wysyłany jestem przez moją firmę na delegacje zagraniczne. Ogólnie wszystko jest w porządku, jednakże zawsze muszę najpierw pokryć koszty na miejscu własną kartą kredytową, a następnie rozliczyć się z odpowiednim działem firmy. Do tej pory miałem zawsze kartę Master Card od mojego banku, ale nie jestem pewien, czy jest ona odpowiednia do wszystkich podróży zagranicznych. Często muszę też jeździć do Azji i chciałbym wiedzieć, czy istnieją specjalne karty kredytowe, które najlepiej sprawdzają się do takich delegacji służbowych.

Pozdrowienia, Pepe

Napisany przez Arbitrage
Master Card und VISA są najbardziej rozpowszechnionymi i najlepiej akceptowanymi kartami kredytowymi na świecie. Zazwyczaj obie karty są wystarczająco akceptowane same w sobie. Jeśli jednak chcesz być całkowicie pewny, powinieneś zdecydować się na dodatkową kartę kredytową VISA i zabrać ze sobą Master Card jako zabezpieczenie na wypadek, gdyby karta VISA nie była akceptowana.

Jeśli pracodawca zaoferuje wybór służbowej karty kredytowej do dokonywania płatności związanych z biznesem, z powyższego powodu w Twoim przypadku zaleca się wybór karty VISA.

Napisany przez Shizzo
Za granicą nigdy nie miałem problemów z moją kartą Visa. Została zaakceptowana wszędzie. Ale zgodnie z tym, co napisał poprzedni użytkownik, MasterCard powinien być praktycznie nie do odróżnienia, ponieważ obie firmy są znane na całym świecie.

Napisany przez 2Escorpio

Za granicą nigdy nie miałem problemów z moją kartą Visa.
Była akceptowana wszędzie.
MasterCard powinna jednak nie robić wielkiej różnicy, jak już wspomniał poprzedni mówca, obie firmy są znane na całym świecie.

Jaein, w większości krajów oczywiście są akceptowane karty Visa i Mastercard... ale są także kraje, które bardziej stawiają na Visa LUB Mastercard... na przykład w Ameryce Południowej są pewne kraje, które akceptują niemal wyłącznie Mastercard, ale nie przyjmują kart Visa.

Napisany przez jule07

Jaein, w większości krajów oczywiście honorowane są karty Visa i Mastercard... ale są też kraje, które bardziej polegają na Visa LUB Mastercard... na przykład w Ameryce Południowej jest kilka krajów, które akceptują prawie wyłącznie Mastercard, ale nie akceptują kart Visa.

Zgodnie z liczbą punktów akceptacji, Mastercard z 32 milionami jest na czele przed Visą, z około 20 milionami. W przypadku bankomatów sytuacja jest odwrotna, Visa ma około 1,6 miliona bankomatów na całym świecie, a Mastercard tylko 1 milion.

Jeśli pracodawca wydaje kartę Mastercard, nie ma powodów, by z niej nie korzystać. Aby ewentualnie zniwelować ewentualne braki w dostępie do bankomatów, można otworzyć dodatkowo konto z kartą kredytową umożliwiającą darmowe wypłaty zagraniczne. Takich ofert jest tylko kilka: Oto porównanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata