Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy Niemcy mogą ubiegać się o kredyt we Francji?

Napisany przez ADMCI4
Podczas naszych ostatnich wakacji we Francji zastanawialiśmy się znowu, czy nie powinniśmy tam kupić małego domku. Znaleźliśmy piękny Dom, ale musielibyśmy wziąć mały kredyt, aby móc wpłacić przynajmniej zaliczkę. Resztę finansowania moglibyśmy załatwić lub musieć już w Niemczech. Czy jako Niemcy mielibyśmy szansę otrzymania normalnego kredytu w banku we Francji? Na zaliczkę wystarczyłby zwykły kredyt raty. Sąsiedzi mogliby przesłać nam dokumenty potwierdzające zarobki. Czy to teoretycznie możliwe?

Napisany przez fritzblitz
Nie rozumiem tego myślenia. Aby móc dokonać wpłaty na zakup domu we Francji, nie trzeba brać kredytu we Francji. Można wziąć kredyt tutaj. Ale aby wrócić do pytania, jeśli bariera językowa nie stanowi problemu, myślę, że możliwe jest wzięcie kredytu we Francji. Znam ludzi, którzy mieli kredyty w Polsce. Wydaje się, że Francja będzie mniejszym złem!

Napisany przez Dahut
Aby porównać aktualne oprocentowanie, musiałbym teraz najpierw poszukać w Google. Jako osoba, która przez długi czas mieszkała we Francji, mogę powiedzieć, że warunki tam zawsze były znacznie gorsze niż w Niemczech. Dlatego w razie wątpliwości prawdopodobnie wolałbym wziąć kredyt w Niemczech, aby kupić Dom we Francji. Zresztą, istnieją gminy, które zabraniają zakupu nieruchomości przez obcokrajowców, więc powinniście się najpierw zorientować.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata