Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Inwestować pieniądze - Jakie są możliwości inwestycyjne?

Napisany przez anleger80
Absolutnie słuszne. Muszę powiedzieć, że wsiadłem dość wcześnie. Wszystko było jeszcze w fazie startowej i miałem nadzieję, że do tego czasu zadziała. Była to jednak moja błędna prognoza.

Mimo to nadal jestem przekonany, że to wyjątkowa szansa na bezpieczne i zyskowne lokowanie pieniędzy.

Pozdrowienia inwestorze80

Napisany przez CFO
@anleger80

Inwestycja w przedsiębiorstwo w ZEA założone przez Rosjan. Co w tym ma być pewne?

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez pressewww6

Szukam możliwości inwestycji, w którą mógłbym zainwestować swoje pieniądze. Nie w dużym
stylu, jak inni, którzy kupują Dom (na przykład za 200 000 euro) i pobierają czynsz w wysokości 700-1 000
euro. Ponieważ jednak nie mam tyle pieniędzy, szukam czegoś za 2 000 euro, aby zarabiać w ten sposób
50-90 euro miesięcznie. Na pewno istnieją takie możliwości inwestycji, prawda?

Ma ktoś dla mnie jakiś pomysł?

Dziękuję serdecznie & Pozdrowienia
kunites9

DGS Kopeinigg opisuje na stronie DGS Management Kopeinigg Kassel różne formy inwestycji i możliwości, które można również wykorzystać w mniejszym zakresie. Według DGS Kopeinigg, w takim sztywnym rynku, zarówno bezpieczeństwo, jak i innowacyjność są na pierwszym planie.

Napisany przez Hopper

Nie rozumiem, dlaczego zawsze zaleca się tu handel na Forex bez żadnych zastrzeżeń.

Uważam to za absolutnie szokujące, że sugeruje się, iż można po prostu pomnożyć swoje pieniądze, kopiując innych traderów i nie mając pojęcia o tym, co się robi.

No cóż, przecież ludzie wysyłają ludzi na fora, aby robić reklamę...

Być może warto trochę pomyśleć o sposobach na zmniejszenie miesięcznych wydatków i zachowywać je konserwatywnie, nawet gdy ma się już mało pieniędzy, aby nie leżały bezużytecznie.

Teraz pewnie się śmieje. Wszystko jest zgodne z zasadą, że małe kroki prowadzą do dużych sukcesów, lepiej stracić tylko niewielką ilość pieniędzy niż całą inflację.

1. Posiadanie konta bez opłat za prowadzenie:
- wybór jest duży, dlatego warto wybrać takie, które oferuje dodatkowe korzyści, patrz punkt 2.
2. Dodatkowe korzyści:
- oprocentowane konto osobiste: dopóki Twoja pensja czeka na przelew z ubezpieczenia zdrowotnego itp., może generować dodatkowe centy.
Obecnie oprocentowane są DKB (0,2%), DAB (5%), netbank (0,25%) i Wüstenrot (0,1%). Netbank nie jest moją ulubioną opcją, ponieważ strona internetowa nie jest jednoznaczna, a po kilku kliknięciach dowiadujemy się, że jedyne darmowe jest w pierwszym roku.
- Dostępność gotówki (aby nie płacić opłat za wypłaty gotówki): Jeśli wiesz, gdzie się poruszasz na co dzień, możesz sprawdzić z wyprzedzeniem, czy naprawdę potrzebujesz wszędzie bezpłatnej gotówki, czy wystarczy pozostać w sieci bankomatu jednego banku.
Banki, które nie mają wielu oddziałów, zazwyczaj rozszerzają swoją sieć o stacje Shell i OMV oraz supermarkety, gdzie można wypłacić pieniądze.
Ogólnie rzecz biorąc, DKB jest bez opłat, jeśli korzystasz z VISA. Nawet jeśli zewnętrzny bank pobiera opłaty, zostaną one zwrócone. Cortal Consors, rzekomo wszędzie bez opłat z VISA, niestety wydaje się, że prywatni operatorzy bankomatów i czasami Sparkasse pobierają opłaty, których Cortal Consors nie rekompensuje. DiBa z VISA również wszędzie (tylko w Niemczech) za darmo.
- Bonusy:
comdirect Zaokrąglone oszczędzanie, płacisz kartą przy kasie, np. za swoje McMenu za 6,49 EUR kartą VISA i otrzymujesz 51 centów z konta osobistego na konto zaokrąglania, pierwsze trzy miesiące otrzymujesz 100% na odsetki, potem co trzy miesiące na zgromadzoną kwotę 10%. 50 EUR na powitanie, jeśli w ciągu pierwszych trzech miesięcy 5 razy wypłacisz 25 EUR, wpłacisz, przelejesz itp. Nie jest wymagane wynagrodzenie za premię.
Cortal Consors za każdą płatność kartą (VISA i Giro, ale Giro jest bez sensu, ponieważ można je doładować tylko za opłatą w Niemczech, jeśli nie mieszkasz w dużym mieście z centrum handlowym lub stacją Aral), za każdą płatność powyżej 25 EUR otrzymujesz 10 centów. 50 EUR na powitanie, tylko przy wpływie wynagrodzenia w wysokości 1000 EUR
DAB nawet 75 EUR na powitanie przy wpływie wynagrodzenia
DiBa także jakąś premię na powitanie przy wpływie wynagrodzenia
Inne banki również oferują premie na powitanie, ale nie spełniają żadnego z powyższych punktów.

3. Umowa oszczędnościowa budowlana: niewielki zysk, ale możesz wpłacać niewielkie kwoty co miesiąc, jeśli nie masz dużo pieniędzy od razu.
Szczególnie dobrze robi to Alte Leipziger, 2,25% (najwyższa obecnie) I! zazwyczaj istnieje wieczna okres wiążący, musisz wykorzystać pieniądze na cele budowlane (również remontowalne) lub zakupić nimi samochód i dostarczyć dowód. Według Leipziger na końcu zostanie zamienione na plan oszczędnościowy na warunkach umowy oszczędnościowej i tym samym okres wiążący zostanie obejśnięty, a możesz zrobić z tymi pieniędzmi co chcesz. Pieniądze są zdeponowane na 7 lat. Następnie, mam nadzieję, że stopy procentowe na rynku się poprawią, możesz inwestować je na konto oszczędnościowe lub coś w tym stylu. Tak, to nie jest dużo, ale lepiej zrobić coś z pieniędzmi niż czekać bezczynnie. (O ile nie wiesz, że jesteś osobą, która nagle potrzebuje wcześniej wpłaconych pieniędzy po dwóch latach i musi wcześnie zerwać umowę, co byłoby niekorzystne).

4. Udziały w spółdzielniach
Volks- und Raiffeinsen, Sparda, Sparkassen. Zapytaj lokalnych spółdzielni eG. Odsetki wynoszą od 3-5%. Udziały w niektórych przypadkach są o wartości 50 EUR, a w innych 300 EUR. W niektórych przypadkach można kupić od 1 do nawet 30 udziałów.
Zaletą jest to, że możesz kupić kolejny udział w dowolnym momencie i sprzedać go po roku (zawsze do grudnia, a musisz zrezygnować do 30 września), odsetki i udział zostaną wypłacone po 1,5 roku (chyba że po prostu kontynuujesz udział, wtedy otrzymasz tylko odsetki, a pieniądze będą pracować dalej). Gdy masz znowu wolne 50 EUR, kupujesz kolejny udział.
Chociaż nie jest to zamiar tej innowacji, aby stale sprzedawać udziały. Ma to związek z zasadą spółdzielczą.
W przypadku lokat terminowych musiałbyś umieścić pieniądze na co najmniej 7 lub nawet 10 lat, a w międzyczasie nie mogłeśbyś ich wyciągnąć, chociaż istnieją również banki, takie jak DenizBank (chyba), które pozwalają wcześniej zakończyć lokatę terminową bez potrąceń.

To wszystko, co można zrobić bez ryzyka. Inwestowanie w lokaty terminowe i inwestycje długoterminowe to co innego, jeśli za dwa lata stopy procentowe na rachunkach oszczędnościowych znów wzrosną do 2%, będziesz żałował, że związałeś je na 1,5%. Ale nie jest prawdopodobne, że stopy procentowe wzrosną w ciągu najbliższych lat, prawda? Co myślicie inni?

Napisany przez Simon.Bormann
Mam dobre doświadczenia z prywatnymi pożyczkami jako inwestycją. Istnieje kilku dostawców. Testowałem auxmoney i zacząłem inwestować od 50 € miesięcznie. To też jest ich minimalna kwota początkowa. Później rozłożyłem swoje inwestycje na różne projekty i średnio inwestuję miesięcznie od 150 do 200 €. Przeznaczenie pieniędzy na prywatne pożyczki jest dość bezpiecznym sposobem inwestowania, ponieważ platformy sprawdzają wcześniej zdolność kredytową i w ten sposób ryzyko niewypłacalności jest zmniejszone.

Napisany przez Kneifzange
To oszczędzanie drobnych pieniędzy w Comdirect, którego nie znałem. Niezłe.

Napisany przez Reinsch

Mam dobre doświadczenia z inwestowaniem w prywatne pożyczki. Jest kilku dostawców. Przetestowałem auxmoney, zaczynając od 50 € miesięcznie. To jest także ich minimalna kwota. Później rozłożyłem swoje inwestycje na różne projekty i obecnie średnio inwestuję 150-200 € miesięcznie. Inwestowanie w prywatne pożyczki jest dość bezpieczne w kontekście lokowania pieniędzy, ponieważ platformy sprawdzają zdolność kredytową wcześniej, co zmniejsza ryzyko niewypłacalności.

Kiedyś zajrzałem znajomemu przez ramię, ale na platformie Smava. Sam miałem wątpliwości: Dlaczego miałbym powierzyć moje pieniądze ludziom odrzuconym przez wszystkie banki? Kiedy przeczytałem kilka projektów, zrozumiałem, dlaczego zostali odrzuceni...
Mój znajomy wymusił testowo minimalną kwotę w 5 projektów, dotyczących studentów z niewielkimi pożyczkami i okresem spłaty. Efekt końcowy:

2 pożyczki zostały wcześniej spłacone
1 [url]pożyczka[/url] przebiega płynnie
1 pożyczkobiorca od czasu do czasu musi być ostrzegany za pośrednictwem wewnętrznego systemu zgłoszeń
1 pożyczkobiorca zbankrutował, nie będzie już więcej wpłat

Ten znajomy nie podjął kolejnych projektów i nie próbuje odzyskać utraconych groszy. To był tylko eksperyment.
A ja na pewno nie zamierzam w to inwestować.

Napisany przez Hopper

Nie znałem tego oszczędzania drobnych pieniędzy w Comdirect. Niezłe.

Nóż, to nie jest dużo, ale to nie boli, bo działa to sobie w tle, a grosz do grosza a zbierze się kokosza.

Napisany przez Borstelchen

Absolut prawda. Muszę powiedzieć, że zainwestowałem dosyć wcześnie. Wszystko było jeszcze w powijakach i miałem nadzieję, że do tego czasu wszystko zadziała. To była moja błędna prognoza.

Mimo to nadal jestem przekonany, że jest to unikalna okazja,
aby bezpiecznie i zyskownie ulokować swoje pieniądze.

Pozdrowienia
anleger80

Cześć Anleger80,

Około tego samego czasu co ty kupiłem terminal. Mój terminal został zainstalowany w zeszłym tygodniu. Od tego czasu mogę śledzić transakcje wewnętrzne.
Twój terminal również już stoi?

Pozdrowienia!

Napisany przez CFO
@Borstelchen
już teraz powinny płynąć miliony. Jednakże wokół tego pomysłu biznesowego pojawia się coraz więcej krytyków.

TauNigma Terminale Płatnicze - Biznes oparty na prawdzie? • Forum Zarabiania Pieniędzy

Byłoby idealnie, gdyby Taunigma mogła zdyskredytować te krytyczne opinie poprzez sukcesy biznesowe. A co robi ta organizacja?

??????????????? ???????? TauNigma: ??????? ????????

W okoliczności Międzynarodowego Dnia Kobiet ociera się o potencjalne inwestorki lub partnerki potencjalnych inwestorów.

No cóż, gdy brak argumentów........

Jeszcze raz dla zrozumienia: Według Rosjan w pustyni masowo instalowane są terminale płatnicze, które zapewniają wysoki zwrot z inwestycji.

Przeczytaj ten zdanie dziesięć razy pod rząd. Kto po tym nadal inwestuje, ten naprawdę już nie może być uratowany.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez Lion777
Postanowiłem teraz spróbować czegoś innego. Dzięki znajomemu trafiłem na ten model i muszę powiedzieć, że jestem bardziej niż zadowolony z moich codziennych wypłat. Zdecydowanie mogę polecić zainwestowanie pieniędzy w ten system, zwłaszcza z uwzględnieniem faktu, że oferuje on ciągłe wypłaty po jednorazowym zainwestowaniu. Chodzi o to, że codziennie kwalifikujemy się do uczestnictwa w ogólnych dochodach strony internetowej, po prostu oglądając reklamy internetowe. Poprzez reinwestowanie zysków można zwiększyć swoje kapitał i tym samym zwiększyć codzienne wypłaty. Jeśli ktoś jest zainteresowany dowiedzeniem się więcej, proszę po prostu wysłać mi wiadomość.

Napisany przez MTN
Wszystkie inwestycje trzeba dokładnie przeanalizować, ale to prawdziwa przygoda!

Napisany przez CFO
@lion777
Tak, jak to opisujesz (reinwestowanie), to z dużym prawdopodobieństwem są HYIP-y (programy inwestycyjne przynoszące wysokie zyski). Twórcy wypłacają - zazwyczaj tylko na papierze - dopóki pieniądze się nie skończą, a potem wracają z nowym pomysłem. Moja rada: zawsze wypłacaj pieniądze, bo nic nie da gromadzenie wielkiego majątku, aby potem usłyszeć, że pomysł (np. klikanie reklam w internecie, odwiedzanie stron itp.) umarł.

Co jeszcze do Taunigma:

Proszę, spojrzyj na oba linki krótko jeden po drugim:

???????? :: Taunigma Kiosk

i

ManGo Kiosk | Intuicyjny interfejs, wykorzystujący nowoczesne technologie interakcji człowiek-komputer

Znajdź 10 różnic (jeśli tak wiele ich jest)

Podsumowując: Rozpoczęto gorączkę złota. Wkrótce w hotelach i centrach handlowych w Dubaju zacznie roić się od niebiesko-żółtych kiosków. A kto dostanie miejsce? Dokładnie - ten, kto da najwięcej łapówki. Ta z kolei obniży zwrot z inwestycji. Nadmiar kiosków dodatkowo obniży zwrot z inwestycji.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez CFO
Oto aktualizacja dotycząca Taunigma za pośrednictwem tego linku:

Cafe4eck - Research - Fakty - Wiadomości - Porady: TauNigma Franchise Invest - czy to tylko kreatywne oszustwo czy też kazachsko-arabskie cudowne dzieło gospodarcze?

Informacje są dość obszerne, ale otwierają oczy na temat legendarnych zwrotów z inwestycji i szansy na sukces. Ponadto na oficjalnej stronie internetowej zrobiło się bardzo cicho.

Moje podsumowanie: Trzymajcie się z dala lub - jeśli już zainwestowaliście - załóżcie, że kwota inwestycji jest stracona.

Być może kilku inwestorów może się tu odezwać z sukcesami - o ile to możliwe, bez neurolingwistycznego programowania.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez Gell
I oto mała aktualizacja (dla zainteresowanych lub uszkodzonych):

Cafe4eck - Badania - Fakty - Wiadomości - Porady: Kiosk TauNigma kosztuje u Chińczyka między 900 a 2 500 dolarów - Niewiarygodne, ale prawdziwe: Alexander Chub żąda tylko około 5 600 euro (ok. 7 400 dolarów)

Prawda?

Dzień dobry CFO,

dziękuję za podzielenie się swoją opinią.
Hehe, miliony brzmią świetnie
Muszę zgodzić się z Tobą co do prognozowanych przepływów kapitałowych.
Oficjalne pesymistyczne oczekiwania dotyczące zwrotów zostały podane przez dostawcę na poziomie od 18 do 24 procent w pierwszym roku. Obserwuję działanie urządzenia od czterech miesięcy. Obecne prognozy zwrotu inwestycji dla mojego urządzenia wynoszą dokładnie 13 procent. Oczywiście, w porównaniu z bardziej znanymi formami inwestycji jest to całkiem przyzwoita liczba, ale wciąż daleko od oczekiwań wywołanych marketingiem.
Jestem z tego wyniku nieco zawiedziony, ale także niezbyt zaskoczony. Pozostaję więc w zdumieniu, czy oferta usług rzeczywiście zostanie rozszerzona (obecnie opiera się wyłącznie na dochodach z usług komórkowych). Zobaczymy, jak będzie wyglądała zima...ciemniej :cry: czy jasniej :grin:

Będę wdzięczny, jeśli ktoś zna interesujące możliwości inwestycyjne i napisze do mnie w tej sprawie - chętnie usłyszę także doświadczenia innych posiadaczy terminali. Dziękuję i najlepsze pozdrowienia.

Napisany przez Espresso
Trzeba przyznać, że dla laika jest bardzo trudne zdecydowanie, co zrobić z pieniędzmi. Bankowi ufa najmniej.

Espresso, mówią to! Czy znasz książki Roberta Kiyosakiego (Bogaty ojciec, biedny ojciec - Kwadrant gotówkowy - biznes w XXI wieku)? On mówi, że nie powinieneś ufać wskazówkom od bankierów i zależnych doradców oraz nigdy nie chodzić z pytaniem: Mam tu 20 000 euro, co z tym zrobić?. Raczej życzy on czytelnikowi poszerzenia swoich finansowych kompetencji i zdobycia tyle wiedzy i doświadczenia w kwestiach majątkowych, aby pozostać niezależnym. Może ktoś będzie mógł coś z tą jasną rekomendacją książki zrobić!?

Napisany przez Reinsch
Ah tak. Bankom europejskim i ich systemowi zabezpieczeń nie ufam, ale Kazachowi, który chce postawić terminale na pustyni i obiecuje mi całkowity zysk w wysokości 100% rocznie do końca mojego życia, temu dam moje pieniądze

Jasne, tak...

Napisany przez Gell
#Borstelchen

Urządzenie musi jednak najpierw się zwrócić!.
W końcu zapłaciłeś za nie prawie 6000 euro z własnej kieszeni.
W którym roku to nastąpi?
I DOPERO potem (ewentualnie) będą wypłacane zyski.
Czy wtedy system będzie jeszcze na rynku, to już inna sprawa…..

Prawda

Cześć drodzy uczestnicy forum,

Bardzo miło jest, że niektórzy z was zastanawiają się i wyraźnie powtarzają swoje zdanie na temat moich inwestycji w terminal. Chciałbym teraz zgodzić się z wami wszystkimi. To nietypowa inwestycja, którą dokonałem dla swojego osobistego dobra (zaczerpnięta z komfortowej sytuacji finansowej). Jestem sobie przybliżenie (na ile możliwy jest wszechstronny przegląd) świadomy ryzyka. Chciałbym podkreślić, że nie wierzę w żadne obietnice. Niektóre posty twierdzą, że oferowana jest 100% zwrotu przez inicjatora. To nieprawda. Jest to stwierdzenie marketingowe z sformułowaniem do 100%. Nie ma żadnych obietnic. Kto chce bezpiecznie ulokować swoje pieniądze, z wszystkimi europejskimi środkami zabezpieczającymi, ten nie powinien inwestować - koniec. Tak prosto.

Nie zamierzam nikogo do niczego nakłaniać lub zachęcać do działania. Jestem po prostu osobą, która nabyła terminal i dzieli się z wami swoimi doświadczeniami - ponieważ niektórzy uczestnicy forum poprosili o głos poszkodowanych. Jestem tego doświadczenia, a doceniłbym krótkie dziękuję.

Napisany przez CFO
@borstelchen

Myślę, że jeśli ma się odpowiednią ilość wnosu, pomysł biznesowy wydaje się bardzo obiecujący. Świadczy o tym roześmiana rosyjska dama przed terminalem.
Mężczyźni lub kobiety również mogą sobie upiększyć pomysł biznesowy - popularny sposób działania rosyjskich biznesmenów.

????? ? ??????? ???????? ????? ??????? - YouTube

Nie trzeba znać rosyjskiego, przekaz dochodzi do celu. W tym sensie: Na zdrowie.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez leon_neu
Cześć kunites9,

te oprocentowanie nie jest uzyskiwane przy żadnych inwestycjach całkowicie bezpiecznych, ale cóż, co tak naprawdę jest takie pewne.

To oprocentowanie, którego chcesz, osiąga się tylko poprzez proces Minting/Stacking.

I jest to równie pewne jak inwestowanie w akcje.

Napisany przez ZehWeh
Sprawdź jeszcze raz wiek tematu.

Napisany przez 2titan1981
Nie, on reklamuje kryptowaluty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata