Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Jak realistyczne są obietnice firmy Berformance? Macie doświadczenie?

Napisany przez ZehWeh
Klub piłkarski służy przede wszystkim nadaniu firmie poważnego wizerunku. Większość ludzi kojarzy oszustów głównie z faktem brania pieniędzy, ale nie dawania ich. Firma sponsorująca klub nie może więc być firmą oszustów!

Napisany przez bruno68
Można jedynie ZehWehowi przyznać rację,

Tutaj w Kassel istniała firma MEG, proszę nie mylić z MEG z

Mitteldeutsche Eisenbahn GmbH (MEG) z siedzibą w Schkopau to przedsiębiorstwo kolejowe

nie mylić.

Ofiarność MEG Kassel dotyczyła klubu piłkarskiego i wyścigów rowerowych, co było luksusem, ale zapomniano o zapłaceniu podatków.

Bez opłacenia podatków nie ma uznania podatkowego, co później doprowadziło do bankructwa. Kluby musiały po bankructwie MEG Kassel wywiązać się z długu podatkowego i same zbankrutowały.

Bezpośrednie środki przekazane sportowcom skutkowały kilka lat później obowiązkiem podatkowym, który wynosił następnie pięciocyfrową kwotę.

Na samym końcu, zanim nastąpiło prawdziwe bankructwo, głównym celem było być widzianym. Tak więc, podróż do Las Vegas z walką bokserską za 100 000 € została opłacona z kasy firmy dla jednego z głupców, zapomniano jednak o konieczności zapłacenia kolejnych 100 000 € podatku od najwyższej stawki, czyli 50 %.

Ostatecznie długi wyniosły około 60 milionów € lub 30 milionów € zaległego podatku plus narastające odsetki do dzisiaj!

bruno68

Napisany przez Micha09
Cześć i dzień dobry Kuleiro,

czy otrzymałeś pełną kwotę w grudniu 2023 roku, czy tylko 25% z obiecanej sumy?

Napisany przez Micha09
Oto najnowsze wieści ze świata Berformance: https://www.shaz.ch/2024/01/20/berformance-vor-dem-aus/

Napisany przez ZehWeh
Już śmieszne, kryptowaluty rozkwitły w 2023 roku, tylko Solana zyskała kilka tysięcy procent, również Altcoiny były bardzo silne, ale wynagrodzenie w Berformance jest niższe. Powoli zaczyna się to, o czym już wcześniej pisałem. Zobaczymy, jak długo potrwa, zanim zarząd zniknie stąd i pewnie znowu się pojawi gdzieś w Rosji!

Napisany przez Micha09
ZehWeh pisze:
To zabawne, kryptowaluty rozkwitły w 2023 roku, sam Solana wzrósł o kilka tysięcy procent, również Altcoiny były bardzo silne, ale Berformance wypłaca mniej. Powoli zaczyna się to, o czym wcześniej pisałem. Zobaczymy, jak długo potrwa, zanim zarząd zwinie manatki i prawdopodobnie pojawi się gdzieś w Rosji!

Dubai is the goal.

Napisany przez ZehWeh
Jeśli ten artykuł jest prawdziwy, to nie mam zbyt wiele współczucia dla inwestorów. Pani, która wypłaciła swoją emeryturę i zainwestowała w to, prawdopodobnie można opisać tylko słowami chciwość pożera rozum! Można grać, ale nigdy nie powinno się stawiać wszystkiego na jedną kartę przy inwestycjach! Ciekawe jest również to, że przy rzekomych 118 mln € obrotu każdy z 2251 inwestorów otrzymuje nieco ponad 50 000 €. Pozostała część zgadza się z tym, co dotychczas ustalono. Nikt nie potrafi nawet w przybliżeniu opisać, jak z 1 € kapitału inwestora robi się 3 €!

Napisany przez Micha09
David_P pisze:
Dzień dobry,

jestem klientem od 2019 roku i nadal wszystko działa.

Miłego dnia.

David P. to David Pelchen, w przeszłości był wiodącym członkiem firmy Berformance. Obecnie wyraził swoje zdanie na temat Christiana Luxa i nie jest już tam związany.

Oto porada prawnicza dla inwestorów: https://www.anwalt.de/rechtstipps/su...fo-222196.html

Napisany przez Micha09
bruno68 pisze:
Spójrz i zastanów się sam. Gdzie jest zezwolenie na handel w Niemczech?

Wystarczy poprosić o coroczne zaświadczenie dla urzędu skarbowego! Powinności podatkowe wynikają z 186-dniowej reguły obowiązującej w Niemczech.

Zobacz dokładnie.

Zobaczymy, czy firma może wystawić certyfikat podatkowy dla Niemiec, który pasuje do portfela inwestycyjnego, czy też może zostać objęta klasami podatkowymi ze względu na spekulacje.

Jednak istnieje także https://partner.berformance.de/10000024!

O jaką firmę chodzi? Dziwne też, że po kliknięciu w wrażenie wracamy znowu na stronę berformance.com! Wytłumacz mi, dlaczego największa giełda Bitcoinów nie otrzymuje zezwolenia na przechowywanie, a tu nagle kilka podobno ma takie zezwolenia na przechowywanie?

Wystarczy spojrzeć na miesięczne oprocentowanie,

- w przypadku technologii informatycznej aż do 7% miesięcznie? Hej, 49% rocznie!
- Miesięczne dochody z najmu od 12% do 20% r/r w kryptowaluty, akcje albo Forex? czyli od 144% do 240%!

Jak dla mnie, jest też ryzyko straty nawet do 100% poprzez rozdzielanie majątku.

A ten twierdzi sam, że jest tylko doradcą, popełniając błąd oszustwa podatkowego! I nie może wystawić certyfikatu podatkowego, ponieważ jest tylko idiotą firmy na miejscu i związany z Szwajcarami na mocy § 84 HGB!

Brzmi? 240% zysku!

bruno68

Przez Berformance Deutschland GmbH z siedzibą w Berlinie.

Napisany przez Micha09
Cześć RT-Fit, o ile się orientuję, od grudnia 2023 roku wypłaty zostały skrócone. Czy otrzymałeś również listy od klientów z błahymi uzasadnieniami? Pozdrowienia

Napisany przez Micha09
RT-Fit pisze:
Hallo, od 2020 roku inwestowałam i składki przychodzą regularnie co miesiąc, zgodnie z obietnicami. Można je przelać na konto Revolut, moja główna bankowość sprawia problemy. Pomimo że wszystko idzie gładko, nadal jestem sceptyczna i niecierpliwie czekam na moment, kiedy moje pierwsze 3-letnie planowane środki (pierwsza inwestycja) zostaną odblokowane. Ale jak już wspomniałam, jestem zadowolona.

Cześć RT-Fit,

jak wiem, od grudnia 2023 roku wypłaty zostały obcięte. Czy otrzymałaś również listy od klientów z wykręconymi usprawiedliwieniami?

Pozdrowienia

Napisany przez bruno68
Wciąż są chciwi ludzie, [QUOTE][20.12.2023 | Temat: Broszury, Ochrona konsumentów „Konzept More”: Wskazówki dotyczące braku prospektu sprzedaży

Niemiecki nadzór finansowy BaFin podejrzewa, że Berformance Group AG, Suxxess One GmbH i Block4you s.r.o. oferują publicznie w Niemczech inwestycje „Konzept More” bez wymaganego prospektu sprzedaży. Konkretne dotyczy to łączonych umów dzierżawy i poddzierżawy dla krypto-automatów i sprzętu do miningu.

Nie ma podstaw do wyłączenia obowiązku prospektu.

Dla przypomnienia: W Niemczech inwestycje mogą być oferowane publicznie tylko wtedy, gdy BaFin wcześniej zatwierdziła prospekt sprzedaży. Przeprowadza ona kontrolę, czy prospekt zawiera minimalne wymagane informacje i czy jego treść jest zrozumiała i spójna (bez sprzeczności). Jednak nie należy do jej zadań sprawdzanie treści prospektu pod kątem poprawności merytorycznej, sprawdzania rzetelności emitenta i kontrolowania produktu. Emitenci inwestycji są zobowiązani w swoich prospektach sprzedaży wyraźnie zaznaczyć, że nie są zwolnieni z odpowiedzialności za poprawność swoich informacji.

BaFin zaleca konsumentom dokonywanie inwestycji w aktywa finansowe zawsze wyłącznie na podstawie wszystkich niezbędnych informacji.

Aby sprawdzić, czy złożono zatwierdzony prospekt sprzedaży w bazie danych BaFin dla oferty publicznej papierów wartościowych, można to zrobić w bazie danych Depozytowane prospekty. /QUOTE]

https://www.bafin.de/SharedDocs/Vero..._expanded=true

Ten, kto nadal inwestuje tam, nie powinien dziwić się, gdy cło, kontroler podatkowy i prokurator zapukają do drzwi. A jeśli zarządca upadłości będzie występował o zwrot fikcyjnych zysków, zysk szybko może przerodzić się w stratę!

Ponieważ nie posiada się zezwolenia na dystrybucję w Niemczech!

bruno68

Napisany przez Micha09
Zostało złożone zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia oszustwa i malwersacji przeciwko firmie Gegen Berformance, jej założycielom i partnerom koncepcyjnym: Christianowi Luxowi, Marion Lux, Dominikowi Lenerowi, Andreasowi Baese i Gerritowi Kösslingowi.

Napisany przez bruno68
No to czas na bankructwo klientów!

bruno68

Napisany przez Sil
Cześć BenniG!
Twój post przyciągnął moją uwagę, mam dla Ciebie bardzo lukratywną inwestycję!
Pracuję w Idealo w trybie Home Office. Polega to na inwestowaniu w zadania pakietowe w celu natychmiastowego zarabiania prowizji oraz wypłacania ich na konto osobiste po zakończeniu codziennych zadań razem z wcześniej dokonanymi inwestycjami! To działa świetnie i już zarobiłem wiele prowizji!

Jednak teraz stoję przed większą inwestycją i brakuje mi jeszcze 6000 €. Po tym ostatnim zadaniu pakietowym (chodzi o zamówienia handlowe w formie dostaw paczek)
wypłacę większą pięciocyfrową kwotę na moje osobiste konto bankowe!
Jeśli więc jesteś gotów zainwestować kwotę 6000 €, otrzymasz ode mnie w zamian w ciągu 7 dni roboczych swoje 6000 € z powrotem, a także swoją osobistą wygraną w wysokości
1500 € (czyli w sumie 7500 €) na Twoje konto bankowe. Twój udział w zysku to moja wdzięczność dla Ciebie.
Oczywiście wcześniej otrzymasz mój adres e-mail oraz pełne imię i nazwisko oraz adres zamieszkania do Twojej osobistej ochrony i informacji.

Najlepsze pozdrowienia)

Sil

Napisany przez Sil
Oczywiście, inni użytkownicy są serdecznie zaproszeni do skorzystania z oferty inwestycyjnej z zyskiem natychmiastowym w wysokości 1500 euro.

Napisany przez ZehWeh
Tak, brzmi całkowicie poważnie....

Zasada nr 1 podczas inwestowania: Jeśli obietnice zwrotu są znacznie wyższe od średniej rynkowej lub zbyt piękne, aby były prawdziwe, to prawdopodobnie jest to oszustwo!

Mówisz, że brakuje Ci 6000€, ale chcesz od każdego odebrać 6000€.

Jeśli zarabiasz tyle pieniędzy, dlaczego nie idziesz do banku i nie bierzesz tam kredytu na 7 dni albo nie używasz debetu? Wtedy nie musisz wypłacać nikomu tego marzycielskiego zwrotu i masz więcej zysku dla siebie.

Dlatego kompletnie niewiarygodne!

Napisany przez Sil
Potrzebuję tylko jednorazowo € 6.000,-- od inwestora, aby móc wykonać moje zadanie i wypłacić moje prowizje.
Ten zysk w wysokości € 1.500,-- to moja osobista zapłata za pożyczkę.
Jeszcze niedawno byłam zarejestrowana jako osoba poszukująca pracy.
Cieszę się, że wkrótce będę mogła cieszyć się większą wolnością finansową i proszę o pomoc lub zaangażowanie osoby, której będę wdzięczna, obdarowując ją tym osobiście wyznaczonym zyskiem.
Tak należy zrozumieć ten wkład.

Napisany przez ZehWeh
To po prostu całkowicie nieprzekonujące. Jeśli z taką łatwością osiągasz pięciocyfrowe zyski, to powinno być łatwe zdobycie 6000 €, bez żebrania na anonimowych forach internetowych.

Ale chętnie możesz szczegółowo wyjaśnić, skąd pochodzą takie stopy zwrotu. Kto płaci prowizje, o co chodzi z tymi pakietami-zadaniami i co się dzieje z twoim rzekomym pięciocyfrowym zyskiem, jeśli nie wykorzystasz 6000 €? Bo to w ogóle nie ma sensu.

Napisany przez Sil
Platforma porównawcza idealo wypłaca prowizje, które są oparte na wartości zamówień handlowych w Idealo w postaci wysłanych paczek towarów. Zadania związane z paczkami to więc zadania związane z zamówieniem towarów. Rzeczywisty zysk (zarobione prowizje) jest tylko czterocyfrowy, a suma, którą wypłacam, składa się z wcześniejszych inwestycji, które są zwracane i zarobionych prowizji (za zadania, w tym większe zadania paczkowe) razem i w moim przypadku wynosi teraz pięć cyfr.

Oczywiście nie trzeba natychmiast wypłacać swoich pieniędzy wraz z prowizjami, całe pieniądze mogą zawsze pozostać na koncie roboczym w platformie pracy, jednak potrzebuję swoich pieniędzy, tak jak każdy potrzebuje swojej pensji do życia.

Napisany przez ZehWeh
Co za bzdury, Idealo działa zupełnie inaczej. Idealo nie jest zamawiającym towarów, ale wymienia sklepy w porównywaniu cen. Sprzedawca płaci potem Idealo prowizję za pozyskanych klientów!

Obiecujesz roczną stopę zwrotu na poziomie 1300%, nawet gdyby Twoje informacje były prawdziwe, to nie wyjaśnia nawet zbliżenie, jak taką stopę zwrotu można osiągnąć.

Ponadto dochodzi fakt, że Twoja super oferta po prostu losowo pojawia się w wątku dotyczącym firmy, która jest podejrzana o oszukiwanie klientów... To naprawdę buduje zaufanie! Może być również tak, że Twoje podejście brzmi: Kto jest na tyle głupi, żeby zainwestować w Berformance, być może jest na tyle głupi, żeby skorzystać z mojej oferty.

Napisany przez bruno68
Czy serio wierzysz w to, co mówisz, Sil?

O co chodzi w tej pracy? Nawet depozyt może przynieść pieniądze, podobnie jak kopiarka, która może drukować banknoty.

Jednak w normalnym świecie handlu, są zyski, ale zawsze są one mniejsze niż obroty, co oznacza, że zleceniodawca ma zawsze wyższe koszty. W konsekwencji stara się obniżyć koszty, poprzez zlecenie zadania osobom trzecim, takim jak Ty, za ewentualnie jedną czwartą, jedną trzecią swoich kosztów.

Nie ma gwarancji, że osiągniesz zysk przy takim wynagrodzeniu, ponieważ koszty spoczywają na Tobie, a więc również przyszłe eksplozje kosztów bez rekompensaty finansowej.

Dodatkowo istnieje pułapka ubezpieczenie społeczne, związek z jednym zleceniodawcą! Spróbuj obliczyć to ryzyko!

Więc należy stale przestrzegać tzw. zasady 5/6. Lepiej jest ją traktować jako 4/10, aby można było zrekompensować te wahania w bieżącym roku podatkowym.

Moje pytanie brzmi, z jakiej branży mają pochodzić te zyski? Przelicz, z jakiego niesamowitego biznesowego zachowania pochodzą takie zyski, gdyż zwykle są one znane ze sprzedaży narkotyków, broni, handlu ludźmi lub prania brudnych pieniędzy.

Bowiem osoby zaangażowane w te działania mają ze względu na wewnętrzną wiedzę bardzo krótką przyszłość.

bruno68

Napisany przez Sil
idealo oszukuje klientów?
Platforma, na której mogę pracować poprzez Idealo, nosi nazwę idealow.top.
Osobiście nie udzielam zwrotów ani czegoś w tym rodzaju. Chciałbym jedynie okazać wdzięczność za wsparcie finansowe, ale mogę również zredukować kwotę, którą chciałbym przekazać. Myślałem o czymś w rodzaju znalezionego grosza, ale w tym przypadku chodzi o pieniądze za moją wdzięczność. Już otrzymałem 2000 euro od mojej rodziny i przyjaciół, ale niestety nie są w stanie pożyczyć mi więcej... jestem im bardzo wdzięczny i oni również otrzymają ode mnie podziękowania po tym, jak uda mi się wykonać moje zadania na platformie.

Napisany przez Sil
Jestem świadomy(-a), jak działa pierwotna platforma porównawcza Idealo, dziękuję i tak.

Napisany przez ZehWeh
Dlaczego w takim razie mówisz o Idealo, skoro w ogóle nie chodzi o Idealo?

Ale to tutaj mówi wszystko: https://www.watchlist-internet.at/li...te/idealowtop/

Więc jeśli sam wpłaciłeś tam pieniądze.... gratulacje, prawdopodobnie zostałeś oszukany.

Napisany przez Sil
Mam grupę na WhatsAppie z 28 nowymi i dotychczasowymi pracownikami tej platformy pracy. Mam nadzieję, że żaden z nich nie prowadzi prania brudnych pieniędzy bez swojej wiedzy.

Napisany przez ZehWeh
Jeśli są one naprawdę autentyczne....

Operatorzy takich stron oszustw często prowadzą grupy Whatsapp, w których udają, że wszystko dzieje się zgodnie z prawem.
Można jednak wątpić, czy istnieją tam stali pracownicy, ponieważ domena idealow.top została zarejestrowana około 2 tygodnie temu. Strona jest jednak tak źle zrobiona, że powinno się samemu dojść do wniosku, że to oszustwo.

Pranie brudnych pieniędzy jest tu najmniejszym problemem, a zainwestowane pieniądze trzeba uznać za lekcję, o ile nie są to dziesiątki tysięcy euro. Na przyszłość można zapamiętać, że łatwa praca, która wymaga tylko kilku kliknięć myszką, nie może zostać wynagrodzona kwotą w tysiącach euro. Nie ma czegoś takiego jak łatwe pieniądze. Gdyby istniały LEGALNE sposoby na szybkie zdobycie dużych pieniędzy, bez ryzyka i bez dużo pracy, każdy by to już dawno robił.

Istotniejsze jest jednak kradzież tożsamości. Ponieważ przestępcy zazwyczaj posiadają obszerne dane osobowe ofiar, niektóre z nich cierpią jeszcze przez wiele lat, gdy ich dane są stale nadużywane.

Napisany przez bruno68
Nun, teraz jestem pewien, że to oszustwo w stylu systemu Ponziego.

Ktoś patrzący na strony depresyjne zauważy, że język jest angielski, a nie niemiecki!

Jednak w obrocie prawnym, takim jak umowy, lokaty, językiem urzędowym w Niemczech jest język niemiecki, zarówno ustny, jak i pisemny.

Powinniście również wyjaśnić, jak płacicie podatek od obrotu?

Gdy czyta się to dalej

Opłaty za wejście
1. Idealo nie pobiera opłat od sprzedawców za otwarcie konta. // Idealo nie pobiera opłat od sprzedawców za otwarcie konta.
2. Bezpłatna opłata członkowska przez pierwsze trzy miesiące. // Bezpłatna opłata członkowska przez pierwsze trzy miesiące.
3. Prowizja: 1% od ceny towarów za zamówienie // Prowizja: 1% od ceny towarów za zamówienie

Co oczywiście od 10 lat jest zakazane w Niemczech, Bundesgerichtshof orzekł, że za działalność dystrybutora nie mogą być pobierane miesięczne opłaty.

Powinniście także zerknąć na: Oficjalna strona internetowa: https://www.Idealo.co.uk/legal/terms-conditions

Niemieckie Idealo ma jednak adres internetowy: https://www.idealo.de/

Mała różnica między DE a co.UK, dlatego podejrzewam, że to oszustwo! I powiedz, skąd masz pomysł, że można zarabiać do 6 000 € miesięcznie przy marży 1%? Ponieważ musielibyście osiągać miesięczny obrót 600 000 €+.

Po prostu sobie odpuść.

bruno68

Napisany przez Micha09
Grupa Berformance AG ma swoją siedzibę na stronie berformance.com, przejdź do sekcji Unternehmen, a następnie do Team. Zobacz tutaj: https://www.presseportal.de/blaulicht/pm/169341/5799924 Luks i jego żona zostali aresztowani, a także 4 inni wspólnicy.

Napisany przez Micha09
Czemu taki jak Sil nie został wyrzucony?

Napisany przez ZehWeh
I znowu się potwierdziło. Schemat Ponziego, jak podejrzewano. Nic nie istniało, centrum danych w Norwegii istnieje, ale o firmie nie słyszano, i tak tajemnicze, jak zawsze twierdził Berformance, nie jest. No cóż, wystarczająco dużo idiotów pewnie się na to nabrało. Ludzie, którzy bronili Berformance tutaj, byli najprawdopodobniej pracownikami.

Napisany przez BenniG
[cytat=Micha09]
Berformance Group AG to również Berformance.com, sprawdź zakładkę Firma, a następnie Zespół. Tutaj znajdziesz więcej informacji: https://www.presseportal.de/blaulicht/pm/169341/5799924

Lux & Frau zostali aresztowani, a także inni 4 współpracownicy.
[/cytat]
Ale czy Berformance nie ma nic wspólnego z kryptowalutami, lecz z parkami serwerowymi?!?

Napisany przez ZehWeh
Podobno poprzez wynajem sprzętu, który wykonuje transakcje kryptowalutami. Kiedyś pytałem o to, kiedy pewna osoba reklamowała to tutaj. Jednoznacznej odpowiedzi nigdy nie otrzymałem. Nikt nigdy nie wyjaśnił, w jaki sposób dokładnie osiągane są zyski. Ale obietnica 200% zysku w ciągu 3 lat nie może być osiągnięta poprzez wynajem. Ale to wszystko nie ma znaczenia, ponieważ nic z tego nie zostało faktycznie zrealizowane.

Napisany przez BenniG
Mój znajomy postawił kwotę 6 cyfr i oczywiście liczy na jak najwyższy wskaźnik zabezpieczenia. Ale myślę, że przynajmniej 90% uciekło. On cieszy się, że nas nie wciągnął. Na podstawie ponad 24 tys. kliknięć w ten wątek, miejmy nadzieję, że kilku potencjalnych inwestorów zostało ostrzeżonych.

Napisany przez bruno68
Teraz nadszedł czas, ból w mieście,

Chciwość pożera mózg, mózg pożera majątek!; a własne pieniądze są teraz gdzie indziej.

Co prawda można jeszcze zobaczyć pieniądze przez komin, jako pył i popiół wewnątrz komina oraz jako wodę, która przesiąka w dalekim i nieosiągalnym piasku.

Ale pieniądze zniknęły i nie ma szans na zwrot, ani poprzez poszukiwanie, ani przez system gwarantowania depozytów.

Co jest ważne: Następny super projekt z następnymi 5 000% w ciągu trzech lat, aby zrekompensować straty, najlepiej z tą samą drużyną i zarządem. Ponieważ im się udało!

Co by powiedzieć na to? Genialne wyprodukowane z porannej stajni, zmieszane z słomą i przepuszczone przez kołowrotek, z panem Czempińskim aby stworzyć bardzo długi złoty kabel, którego waga odpowiada cenowi centnera złota na noc.

Zobaczymy, jak szybko spadnie cena złota!

W konsekwencji: Praca ciągła na nic!

bruno68

Napisany przez Pontii
Micha09 pisze:
David P. ist David Pelchen, seinerzeit war er ein führendes Mitglied von Berformance. Mittlerweile hat er seine Meinung gegenüber Christian Lux geäußert und ist dort nicht mehr.

Hier ein anwaltlicher Rat für Anleger: https://www.anwalt.de/rechtstipps/su...fo-222196.html

Tak, był on wiodącym członkiem. Masz jakieś źródło dla wyrażonej opinii wobec Christiana Luxa?

Wygląda na to, że zdobył wskazówki dla kolejnego oszustwa. Opuścić... aby założyć nową firmę w Monachium, która sprzedaje to samo, co Berformance.

W załączniku nowa firma pana Pelchena. Wyciąg dotyczący praktyk biznesowych. Mowa jest także o Lefdalu, podobnie jak w przypadku Berformance.

Złośliwiec, ktoś kto widzi w tym coś złego...

Źródła:

https://mehrwertnetz.de/partner/berformance-group-ag/

https://mehrwertnetz.de/partner/berf...up-ag/galerie/

https://www.shaz.ch/2023/09/28/das-s...ndercover/amp/

Napisany przez ZehWeh
To niestety zawsze tak jest. Władze zawsze mają opóźnienie i muszą oczywiście najpierw prowadzić dochodzenia i odkrywać nielegalne działania. Kiedy oszukańcza firma zostanie zamknięta, już powstają 3 nowe.

To smutne, że niektórzy ludzie spędzają większość swojego życia na nielegalnych działaniach, ciesząc się luksusem, ale w państwie prawa jest to trudne do zatrzymania. Można tego uniknąć tylko poprzez edukację, aby nikt w ogóle nie wkładał pieniędzy w takie przedsięwzięcia.

Napisany przez Micha09
Muszę zdecydowanie się nie zgodzić. Ten produkt jest oferowany tylko firmom i jest rzeczywisty. Wiem to z pierwszej ręki. Mam zdjęcia z kopalni Lefdal. Absolutnie wiarygodny. David Pelchen był jednym z niewielu, którzy mieli odwagę. Wielu dyrektorów sprzedaży wciąż uważa, że wszystko wyjaśni się i będzie kontynuowane. Ci dyrektorzy sprzedaży i partnerzy handlowi zostali przeze mnie zgłoszeni. To, co miało miejsce, było oszustwem zorganizowanym. Tutaj jest wideo Andreasa Baese, gdzie mówi, że zawsze współpracował z tymi samymi dystrybutorami. Jeśli masz dodatkowe pytania, śmiało napisz do mnie. Byłem, i jestem, największym wrogiem Luxa, Kösslinga i innych.

Napisany przez Micha09
ZehWeh pisze:
To obecnie norma w takich firmach, mają one zazwyczaj duży dział social media. Juicy-Fields także pracowało intensywnie w tym obszarze i uciszało każdą krytykę lub pytania.

Po prostu zauważyli, że wielu użytkowników social media jest praktycznie jakby mózgowo martwych i zwraca uwagę tylko na to, jak bardzo firma promienieje na zewnątrz.

Co wiesz o Juicy-Fields?

Napisany przez ZehWeh
To wszystko było oszustwem. W zeszłym roku pojawiło się kilka raportów na ten temat. W tym forum również pojawiło się kilka osób, które reklamowały to. Zrobiłem trochę internetowego researchu i okazało się to bardzo podejrzane. To było jak krzykające oszustwo.

Napisany przez Micha09
Pontii pisze:
Ja, był wiodącym członkiem. Czy masz jakieś źródło na poparcie wyrażonej opinii na temat Christiana Luxa?

Wygląda na to, że zdobył wskazówki na następny oszustwo. Wycofał się... aby założyć nową firmę w Monachium, która sprzedaje to samo co Berformance.

W załączniku nowa firma pana Pelchena. Fragment dotyczący praktyk biznesowych. Tutaj również mowa o Lefdalu, podobnie jak w przypadku Berformance.

Ktoś tu chyba kombinuje...

Źródła:

https://mehrwertnetz.de/partner/berformance-group-ag/

https://mehrwertnetz.de/partner/berf...up-ag/galerie/

https://www.shaz.ch/2023/09/28/das-s...ndercover/amp/

Norwegia nie wie nic Kevin Brühlmann źle zbadał sprawę, ponieważ Berformance nigdy nie inwestowało w sprzęt, co oznacza, że nie mogło być zarejestrowane w kopalni Lefdal. Tak samo Suxxess. Ponadto na projekt zatrudniona została firma technologiczna, która otrzymała towar w kwietniu 2024 roku i zainstalowała go w centrum danych Lefdal Mine w maju 2024 roku.

Ta transakcja przebiega w sposób uczciwy.

Napisany przez Micha09
[QUOTE=Pontii;212058]Tak, był on wiodącym członkiem. Czy masz jakieś źródło dla wyrażonego zdania na temat Christiana Luxa?

Tak, mam, ponieważ znam go osobiście. Jest obecnie ważnym świadkiem w sprawie domniemanego oszustwa bandyckiego Berformence i ich partnera koncepcyjnego.
Wciąż pięciu głównych uczestników przebywa w areszcie od 11.06.2024 roku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata