Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Proszę o poradę dotyczącą ubezpieczenia stanowiącego ochronę sprawcy wypadku.

Napisany przez versicherter
Cześć,

ja lub my (męż.) mamy różne ubezpieczenia, których się potrzebuje (lub i nie). Do tej pory mamy ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków, mienie/szkło, odpowiedzialność cywilną, ochronę praw, nieruchomość oraz niezdolność do pracy.

Teraz moja doradczyni wpadła na pomysł, aby zaproponować mi ubezpieczenie VSP od Aachener Münchener. Oznacza to, że musielibyśmy zrezygnować z ubezpieczenia mienia/szkła i odpowiedzialności cywilnej i zmienić je. ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków i nieruchomości mamy już w AMV, a ochronę praw w Advocard.

Mój problem: nie ufam temu. Prawie wszędzie nieograniczone zabezpieczenie, a w innych miejscach ubezpieczenie do 15 milionów. Gdzie tu jest haczyk????? Brzmi to zbyt dobrze, aby było prawdziwe. Ale obecnie nic nie jest dawane za darmo.

Kwoty w większości przypadków wzrosną, za wyjątkiem ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków. Obecnie mam nieco więcej niż w obecnym polisie (przynajmniej w przypadku całkowitej niezdolności).

Czy można tutaj wyciągnąć ogólną opinię? Tak czy nie???

Dziękuję za informacje!

Re: Proszę o poradę dotyczącą ubezpieczenia stanowiącego ochronę sprawcy wypadku.

Napisany przez Ravemaster84
"
Czy można tutaj wyciągnąć ogólne stwierdzenie? Tak czy nie???

Ogólne stwierdzenie dotyczące AachenMünchener lub ich dystrybucji strukturkowej DVAG??? Tak. Trzymaj się z daleka!
Uzasadnienie: Po prostu poszukaj recenzji produktów DVAG, przepraszam, AachenMünchener. Znajdziesz tam wiele świetnych opinii na temat tak zwanej wspaniałej polisy zabezpieczenia majątku (krótko VSP)...

Krótka uwaga:
Bardzo ważne nie są kwoty. Co Ci po umowie, która zwraca Ci 100 milionów, jeśli wykluczasz wiele ryzyk, przez co [url]ubezpieczenie[/url] nigdy nie musi wypłacić tych 100 milionów?

Znacie to powiedzenie: Przy orłach wygrywam, przy reszce przegrywasz? Dokładnie tak działa DVAG/AachenMünchener...."

Napisany przez Luke
HuHu,
Słyszałem także o 1000-krotnej progresji w ubezpieczeniu od nieszczęśliwych wypadków w dystrybucji DVAG. Według przedstawiciela DVAG, bije to praktycznie każdą sumę ubezpieczenia konkurenta w przypadku całkowitej inwalidztwa. Trochę mnie to dziwi, ponieważ powiedziałeś, że twoja obecna suma w przypadku całkowitej inwalidztwa przewyższa DVAG.
Chciałbym się teraz zainteresować wskaźnikami wypłacalności, które niestety nigdzie nie są dostępne. Wtedy z pewnością niektórzy spojrzą na te sumy ubezpieczeń w nieco innym świetle.
Mała rada ode mnie: Suma inwalidztwa w ubezpieczeniu od nieszczęśliwych wypadków nie jest niezbędnie najważniejsza. Zwróć uwagę przede wszystkim na wyłączenia, pakiety wsparcia, które będą ci pomocne na co dzień (np. usługi transportowe, opiekunowie dla dzieci itp.), renta wypadkowa (wypłacana dożywotnio), operacje kosmetyczne, itp.
Sprawdź także warunki ubezpieczenia dotyczące wpływu alkoholu. Są ubezpieczyciele, którzy pokrywają szkody, gdy upadniesz z balkonu mając 1,8 promila...

Pozdrowienia

Luke

Napisany przez tequila
Cześć,
po pierwsze warto zastanowić się, czy naprawdę potrzebujesz wszystkich tych ubezpieczeń. Osobiście jestem sceptycznie nastawiony do ubezpieczenia szkła domowego i rozszerzonego ubezpieczenia ochrony prawnej. Ale pewnie potrafisz lepiej ocenić.
Czy w ogóle porównałeś już oferty rynkowe pod względem ceny i korzyści?

Prawie wszędzie nieograniczone pokrycie, a w innym przypadku ubezpieczenie do 15 milionów. Gdzie tu jest haczyk?????

Skąd masz te informacje? Mam przeczucie, że doradca finansowy będzie miał łatwe zadanie, jeśli już teraz tak mało przejawiasz samodzielności i ufność w to, co mówią!
No dobrze. FOCUS MONEY może i nic nie znaczy, ale kiedyś przyjrzał się tym tzw. polisom łączącym. Wyniki: Wśród polis łączących AM wypadła dobrze.
Problem jednak polega na tym: Jeśli wszystkie polisy oferują albo zbyt mało korzyści, albo są zbyt drogie, jaki w tym jest sens?

Trochę samodzielnych poszukiwań pozwoli ci stwierdzić, że oferowane przez AM korzyści nie są tak ekskluzywne. W każdym segmencie objętym polisą łączeń jest jeden lub więcej ubezpieczycieli oferujących jeszcze bardziej kompleksową ochronę. Albo pakiet porównywalny do AM, ale za mniejsze pieniądze.
Więc to twoja decyzja: wybrać gotowy produkt czy aktywnie poszukiwać dopasowanej ochrony.

AM wyprzedza niemal każdą inną kwotę ubezpieczenia od trwałej inwalidztwa według przedstawiciela DVAG.

To kolejne chwyty marketingowe. Kwota ubezpieczenia od TI nie ma nic wspólnego z progresją, lecz z podstawową kwotą ubezpieczenia od niezdolności do pracy. Liczba wypadków prowadzących do wysokiego stopnia niezdolności do pracy jest raczej niewielka. Oczywiście to wie także AM. Więc istotna jest możliwie jak najwyższa podstawowa kwota ubezpieczenia, aby być odpowiednio zabezpieczonym nawet przy niewielkich stopniach niezdolności do pracy.
W przeciwnym razie dochodzi do absurdalnych konstrukcji z kwotą ubezpieczenia podstawowego 10 000 € i ubezpieczenia od pełnej inwalidztwa 100 000 €. Bo przecież mam tak wspaniałą progresję. I zastanów się, co się stanie, gdy stwierdzi się stopień niezdolności do pracy np. 12%. W tej sytuacji progresja AM (i większości innych ubezpieczycieli) jeszcze nie wejdzie w życie. Co wtedy dostaniesz? Zobaczysz sam...
O wiele ważniejsze niż wysoka progresja jest także ustawienie progresji. Ubezpieczyciele mogą stosować ją bardziej lub mniej swobodnie. Dowiedz się o progresji w AM. Będziesz zaskoczony!

Pakiety pomocnicze, które ułatwią ci życie codzienne (np. usługi transportowe, opiekunowie dla dzieci, itp.), renta z tytułu nieszczęśliwych wypadków (wypłacana dożywotnio), operacje kosmetyczne, itp.

Czy to mają być poważne kryteria dobrej polisy na życie? A co powiesz na:
- Terminy zgłaszania
- Rozszerzoną klauzulę dotyczącą infekcji
- ubezpieczenie na wypadek zwiększonych wysiłków fizycznych
- Wpływ chorób
- Udoskonalona klasyfikacja części ciała
......

Napisany przez Latinl

Ogólna opinia na temat AachenMünchener lub ich dystrybucji DVAG Strukki? Tak. Trzymajcie się z daleka!
Uzasadnienie: Po prostu poszukajcie recenzji produktów DVAG, przepraszam, AachenMünchener. Znajdziecie wiele wspaniałych wpisów na temat tak wspaniałej polisy zabezpieczenia majątku (krótko VSP)...

Krótka uwaga:
Sumy nie zawsze odgrywają największą rolę. Co daje posiadanie umowy, która zwraca 100 milionów, jeśli wyklucza się wiele ryzyk, więc ubezpieczyciel nigdy nie musi wypłacić tych 100 milionów?

Znacie powiedzenie: „Biorę orła, przegrywasz resztę”? Dokładnie tak działa DVAG/AachenMünchener....

Cześć

Choć znowu nie będę popularny. To postowanie graniczy już z pomówieniem. Nie jestem zwolennikiem sprzedaży strukturyzowanej, ale każdy SV ma swoje zalety i wady. W każdym z nich są czarne owce, ale także dobrzy pracownicy. Zazwyczaj dobrzy to ci, którzy mają Dyrekcję Regionalną i nie muszą już iść na front i pukać do drzwi. Również nie odwiedzają już rodzin, przyjaciół itp.

Cześć,
najpierw powinieneś zadać sobie pytanie, czy naprawdę potrzebujesz wszystkich tych ubezpieczeń. Zwłaszcza w przypadku szkła domowego i obszernego ubezpieczenia od ochrony prawnej jestem raczej sceptyczny. Ale na pewno lepiej potrafisz to ocenić.
Czy porównałeś już, co rynek oferuje pod względem ceny i jakości?

tequilaAW: Proszę o radę dotyczącą AMV VSP
Cześć,
najpierw powinieneś zadać sobie pytanie, czy naprawdę potrzebujesz wszystkich tych ubezpieczeń. Zwłaszcza w przypadku szkła domowego i obszernego ubezpieczenia od ochrony prawnej jestem raczej sceptyczny. Ale na pewno lepiej potrafisz to ocenić.
Czy porównałeś już, co rynek oferuje pod względem ceny i jakości?

@tequilla / Autorze posta

Należy zlustrować produkt. ubezpieczenie ochrony prawnej Advocard jest drogie, ale dobre. Jeśli nie jesteś wynajmującym, potrzebujesz ubezpieczenia od zawodowych/podstawowych/samochodowych/kancelaryjnych roszczeń.

Szkło jest uwzględnione w polisie tylko po to, aby wykorzystać % na 3 umowy. Im więcej umów, tym więcej % na wszystkie składki. Dlatego sam szkło się opłaca. Stosowanie % do wszystkich umów jest zazwyczaj wyższe niż samo ubezpieczenie szkła.

Zapytaj również, czy otrzymasz premię dla klientów. Te umowy łączone są dostępne w każdym towarzystwie.

Co do towarzystwa. Z Aachener Münchener raczej nie można pójść źle. To stara firma na rynku, która zazwyczaj kosztuje trochę więcej, ale też świadczy odpowiednie usługi. Gdy masz do czynienia z przypadkiem świadczeniowym, będziesz zadowolony, gdy wszystko zostanie właściwie uregulowane.

Oczywiście można także wybrać tańsze oferty i cieszyć się, gdy zdarzy się szkoda.

I nie, nie jestem Stukki i nadal nie jestem studentem

Napisany przez tequila
Nawet jeśli znowu staję się nielubiana.

Powinnaś się różnicować między niepopularną a nieistotną.

jednak każda SV ma swoje zalety i wady.

Gdzie dokładnie mogę znaleźć te zalety?

Zazwyczaj dobre są te, które mają Regionaldirektion i nie muszą już szarogęsić ani zasypywać schodów.

Czyli mówisz o tych, którzy już spalili wystarczająco dużo ziemi? Świetna logika! Teraz rozumiem dlaczego tak bardzo pragniesz poznać strukturny dystrybucję od środka!

Tak samo jak już nie chodzisz do rodzin, przyjaciół itp.

Skąd wiesz dokładnie?

Należy zbadać dokładnie produkt.

Ja zrobiłem. I co teraz?

Ochrona prawna Advocard jest droga, ale dobra.

A dlaczego dokładnie AdvoCard jest dobra? A nawet jeśli jest, istnieje wiele innych ubezpieczycieli, którzy także są dobrzy. I w porównaniu do AC nawet nie tak drodzy! Tak przy okazji: Co oznacza dobry, odnosząc się do warunków umowy ubezpieczenia ochrony prawnej, z twojej wiedzy?

Jeśli nie jesteś właścicielem nieruchomości, nie potrzebujesz ubezpieczenia zawodowego/prywatnego/samochodowego/wynajmu.

Potrzebujesz jedzenia. I tlenu. Ten, kto nie ma samochodu, z pewnością nie potrzebuje ubezpieczenia samochodowego. I ten, kto płaci składki do związku zawodowego, niekoniecznie potrzebuje ubezpieczenia zawodowego. Może nawet dostać adwokata. Twoje twierdzenie jest tak samo ogólne jak nonsensowne. A co jeśli jestem właścicielem nieruchomości? Czy nie potrzebuję wtedy ubezpieczenia prywatnego lub na wynajem? Mężczyźni.

W ten sposób Gal opłaca się sam.

Absurd. Jeśli odpowiedzialność cywilna, ubezpieczenie mienia, szkód szklanych i budynków kosztują mnie powiedzmy 500€, gdzie wtedy Gal w postaci ubezpieczenia szklanego za 50 € sama się opłaca? Nawiasem mówiąc, jako Strukki możesz spokojnie opanować procentowanie. Ale nie jest to konieczne, aby zacząć pracę w DVAG.

Zastosowanie % do wszystkich umów jest zazwyczaj wyższe niż ubezpieczenie szklane samo.

Co oznacza zazwyczaj? Ile masz doświadczenia z tego typu polisami, skoro nie pochodzisz nawet z branży? A może już spełniłeś swoje ukryte pragnienie, aby poznać klub Strukki z bliska? Na pewno sprawisz nam tu wiele radości!

Takie polisy łączone są dostępne w każdym towarzystwie ubezpieczeniowym.

Proszę to udowodnić. To znowu bzdura.

Które zazwyczaj są trochę droższe, ale również oferują coś w zamian.

Co oferują one, czego inni nie oferują? Bardzo chętnie przyjmę kilka konkretnych przykładów. W innym przypadku zostaje tylko to, że AM kosztuje trochę więcej. Co ostatecznie usuwa ostatnią przeszkodę do ubezpieczenia się w AM.

Kiedy masz wypadek, będziesz zadowolony, jeśli wszystko zostanie załatwione zgodnie z oczekiwaniami.

Tak. Fajnie, prawda? Ja również cieszę się, gdy mój ubezpieczyciel reguluje szkody. I nie muszę płacić za przesadnie drogie produkty AM. Kto się teraz bardziej cieszy?

Możesz oczywiście wybrać tańsze taryfy i cieszyć się, gdy masz szkodę.

Co to są za tanie taryfy? I czym różnią się polisy AM od takich? Ponadto sugerujesz, że tania taryfa nie obejmuje szkód. Ale chcesz zarzucić innemu użytkownikowi pomówienie? Halooooo! McFly!

A nie, nie jestem Strukki.

Znasz Waynea? I tak przy okazji: Co to jest Strukki? Stukkaturzysta?

I wciąż nie jestem studentem.

Nie? To chyba nas oszukałeś, ty szalony łobuzie:

Cześć
jestem nowy tutaj.
Wieczny student powyżej 30 roku życia, emeryt i chciałbym nauczyć się czegoś od doświadczonych graczy.
Moim celem jest poznanie struktury sprzedaży od środka dla relaksu.

Moje podkreślenie.

Witaj
nawet jeśli znowu staje się niepopularny. To postępowanie graniczy już z oszczerstwem. Nie jestem fanem sprzedaży wielopoziomowej, ale każda SW ma swoje zalety i wady. W każdym z nich są czarne owce, ale też dobrzy pracownicy. Często dobrzy to ci, którzy są z Dyrekcji Regionalnej i nie muszą już iść na front i pukać do drzwi. Tak samo nie chodzą już do rodzin, przyjaciół itp.

Czyli to oznacza, że jeśli wystarczająco długo zrobiłem się niepopularny i zaatakowałem wszystkich przyjaciół i członków rodziny VSPs & WUPOs, to jako RDler jestem teraz wspaniałym człowiekiem i dobrze doradzam? Bzdura! Sam pracowałem przez prawie rok w DVAG jako dodatkowa praca. Wytrzymałem aż do lidera z ramienia, więc powinienem wiedzieć, o czym mówię, prawda????

Jest taki świetny powiedzenie: Jeśli nie masz pojęcia, po prostu..... resztę można sobie wyobrazić!

Napisany przez Latinl

To oznacza, że jeśli zrobiłem się wystarczająco niepopularny i zapełniłem wszystkich przyjaciół i członków rodziny VSPs & WUPOs, to teraz jako RDler jestem wspaniałą osobą i teraz dobrze doradzam? Bzdura! Sam brałem udział w DVAG jako drugorzędna działalność przez prawie 1 rok. Wytrzymałem do AL na próbę, więc powinienem wiedzieć, o czym mówię, prawda????

Jest taki świetny cytat: Jeśli nie masz pojęcia, po prostu ... resztę można sobie wyobrazić!

jeszcze jeden stukki, no pięknie

Dla DVAG kartoteka rodzinna nie wystarczała, więc po prostu przeniesiono się do kolejnego systemu szybkich zysków.

@tequilla

Twój klub też ma umowy partnerskie. Weź 4 i otrzymaj odpowiedni rabat. Nie ma znaczenia, czy czwarty kosztuje 15,50 €, dzięki czemu ogółem oszczędzam 50 €.

Można dyskutować o sensie i nonsensie ubezpieczenia szklanej. Mam też takie, którego nie używam, po prostu żeby zdobywać %.

Co do RSV, powinieneś jeszcze raz zapytać swojego instruktora wewnętrznego.

ubezpieczenie najmu = najemca
ubezpieczenie wynajmu = wynajmujący

Wszystko inne powinno się mieć. ubezpieczenie samochodowe RSV jest przyjemnością. Byłem ofiarą wypadku i tego potrzebowałem. Zawsze miło jest żyć w swojej małej bańce myślenia, że mi się nigdy nic nie przytrafi. Kiedy jednak okazuje się, że tego potrzebujesz, narzekasz, bo pracownik wewnętrzny na forum dał ci dobry pomysł.

No u jakiego towarzystwa pracujemy? Pewnie ERGO. Możesz też pojechać za kilka lat, młody człowieku. Sprzedaj trochę więcej ubezpieczeń rodzinie

jeszcze jeden Stukki, wow

Wygląda na to, że katalog rodzinny nie wystarczył DVAG, więc po prostu przeszedłeś do kolejnego schematu piramidy.

Czy mój katalog rodzinny wystarczył, to was nie obchodzi. Nie zmienia to faktu, że wydaje się, że masz zbyt dużo czasu, jeśli takie rzeczy budzą twoją uwagę. Chociaż to potwierdza moje stwierdzenie na temat DVAG.

A tak poza tym:
Proszę wyjaśnij krótko, dlaczego przechodzę do kolejnego schematu piramidy? Oto tyle w temacie oszczerstwa...

Napisany przez tequila
Okay mózg. Wyjaśnię ci to jeszcze raz.

Twój klub również ma umowy partnerskie.

Który to jest mój klub?

Weź 4 i otrzymaj porządną zniżkę.

Do tej pory nie sądziłem, że brakuje ci inteligencji nawet do najprostszych i logicznych powiązań. Spróbuj uzyskać więcej niż 3 umowy w KRAVAG, AGILA czy AUXILIA. Tak więc, w związku z twoim głupim stwierdzeniem:

Te umowy partnerskie istnieją w każdym towarzystwie.

Bez znaczenia, czy 4 kosztuje 15,50 € i czy dzięki temu oszczędzam 50 € ogółem.

Nie, chodzi przede wszystkim o świadczenia, tak jak w prawdziwym życiu. Czy twój coach ds. integracji w ARGE ci tego nie wyjaśnił?

Można dyskutować o sensowności ubezpieczenia szklanego.

Chodzi nie o sens czy nonsens, ale o bzdury, które wypisujesz tutaj, na przykład:

Mam również takie, którego nie używam, tylko po to, aby złapać %.

Wyjaśniłem ci dlaczego to nie działa. Twój brak zdolności matematycznych do złożonych obliczeń procentowych to tylko twoje osobiste problem. Ale być może ogólnie powinieneś trochę mniej łapać.

Z RSV powinieneś zapytać jeszcze raz swojego trenera wewnętrznego.
Miet RV = Najemca
Vermieter RV = Wynajmujący

Ojej chłopcze. Myślałem, że nawet ty tutaj nie jesteś w stanie bardziej zrobić z siebie głupka niż już jesteś. Ale nawet to ci się udaje.
Jako wynajmujący oczywiście potrzebuję innego zabezpieczenia ubezpieczeniowego niż najemca. Ale wszystko to jest w JEDNEJ UMOWIE. I nie ma to także nic wspólnego z moim stwierdzeniem, do którego się odnosisz tutaj.
Hauptsache, man kann mal wieder schön ablenken, damit niemandem auffällt, wie inkompetent Du bist.
Mam nadzieję, że TO czyta to, to na pewno nie otworzy drzwi żadnemu takiemu oszołomowi jak ty, który nawet nie opanował podstaw.
I czytanie twoich wpisów jest okrucieństwem dla duszy.

Może za kilka lat też pojedziesz, młody człowieku. Troszkę więcej sprzedawania ubezpieczeń rodzinie

Brakuje ci już pomysłów? Skończyły się argumenty fachowe?
Ty biedna, żałosna, wystawiona na pośmiewisko istoto....

Napisany przez Latinl

Okay, mózgu. Wyjaśnię ci to jeszcze raz.

Który to jest mój klub?

Do tej pory nie sądziłem, że nawet dla najprostszych i najbardziej logicznych związków nie jesteś wystarczająco inteligentny. Spróbuj zdobyć więcej niż 3 umowy w KRAVAG, AGILA lub AUXILIA. Tak więc, tyle do twojego głupiego twierdzenia:

Nie chodzi przede wszystkim o sens, jak w rzeczywistym życiu. Czy twój coach integracyjny w agencji pracy nie nauczył ci tego? Nie chodzi o sens lub nonsens, chodzi o głupotę, którą tutaj wygadujesz, na przykład:
Dlaczego to nie działa, wyjaśniłem ci. To, że twoje umiejętności matematyczne nie są wystarczające do złożonych obliczeń procentowych, to tylko twój problem. Ale może generalnie powinieneś trochę mniej palić.

O rany chłopcze. Myślałem, że nawet ty nie możesz tutaj zrobić się bardziej głupcem, niż już jesteś. Ale nawet to ci się udaje.
Jako wynajmujący, oczywiście potrzebuję innej ochrony ubezpieczeniowej niż najemca. Ale wszystko to jest W JEDNEJ UMOWIE. I nie ma to żadnego związku z moim stwierdzeniem, które tutaj krytykujesz.
Najważniejsze, aby można było znowu pięknie odwrócić uwagę, aby nikt nie zauważył, jak niekompetentny jesteś.
Mam nadzieję, że czytelnik tego teraz czyta, wtedy na pewno nie otworzy drzwi takiej ciuli jak ty, jeśli nawet podstawowych zasad nie potrafisz opanować. A czytanie twoich postów graniczy z okrucieństwem psychicznym.

Czy już ci się nie przypomniało? Skończyły się argumenty fachowe?
Ty biedna, żałosna, wyśmiana istoto....

O młodzieńcze, musisz jeszcze wiele się nauczyć. Wspomniane 3 to ubezpieczyciele specjalistyczni

Tak, mówiąc o świadczeniach, dodałem swoje trzy grosze. Pytał o AM, to solidny ubezpieczyciel. Ale także możesz zapłacić do Ergodirekt i Lustreisen.

Więc odejdź jeszcze raz do swojego instruktora i ucz się, młody człowieku.

@ Ravemaster

Ach tak, nie sprzedaży stukkowej. No więc teraz jesteś prawdziwym fachowcem od ubezpieczeń. Co robiłeś w poprzednim życiu? Na pewno murarz

Napisany przez tequila
Ale możesz także płacić w Ergodirekt i Lustreisen.

To smutne: naprawdę to myślisz. Co myślisz, co dzieje się w DVAG? Dlaczego nie pozwolą Ci tam grać? Nawet damy z przyjemnością uciekną. Wróćmy do tematu:

Wspomniane 3 to specjalistyczne ubezpieczyciele.
Czy specjalistyczni ubezpieczyciele nie są spółkami? Przypominam Ci jeszcze raz. Niech Twoja wybitna nieudolność w tym wątku nie zostanie w tyle, chcemy jeszcze długo cieszyć się Twoimi intelektualnymi wywodami:

Takie umowy powiązane istnieją w każdej spółce.
Idźmy dalej:
Tak, dałem swoje zdanie na temat wykonywanej pracy.
Tak, i jak. Załóżmy, że dla odmiany nie siedziałbyś cały dzień przed komputerem, a wybijałbyś się z twojego żałosnego życia i po prostu szedł do pracy. Załóżmy dalej, że sprzedawałbyś samochody. Czy mogę wyobrazić to sobie tak: Klient: Co takiego ma to auto? Co potrafi? Jakie ma dodatki? Sprzedawca, zwany też latintrottel: Ma klakson. Jeździ. Szyby, siedzenia i opony. Ale najfajniejsze jest to, że producent to stara firma na rynku. Nie musimy naprawdę zagłębiać się w szczegóły. Po prostu kup. Tak więc wygląda to, gdy wyjaśniasz produkt. Chłopcze, idź dobrze do DVAG i oszukaj swoją babcię. Więcej nie będzie ci dane osiągnąć.

Ach tak, żaden handel detaliczny. Więc teraz jesteś prawdziwym agentem ubezpieczeniowym. Co robiłeś wcześniej? Na pewno murarz

Bez murarzy nie miałbyś miejsca do wylania swoich bzdur tutaj. Bo w przeciwieństwie do ciebie, ci ludzie wniosą swoją cegiełkę do siły gospodarki.

Teraz po prostu zrobię to, czego nie muszę robić, czyli ujawnię swoją anonimowość w internecie. Nie pracuję ani jako murarz, ani jako agent ubezpieczeniowy. Jestem wykwalifikowanym technikiem handlu i pracuję jako zakupowiec w średniej wielkości rodzinnej firmie z branży automatyki przemysłowej. Ma to wiele wspólnego z ubezpieczeniami i systemami piramidalnymi...

Naprawdę myślałem, że od czasu banicji Bernda poziom tutaj trochę wzrośnie. No cóż, nadzieja umiera ostatnia.

Napisany przez Latinl

Bez murarzy nie miałbyś gdzie wylewać swoich bzdur. W przeciwieństwie do ciebie, ci ludzie przyczyniają się do siły gospodarki.

Teraz po prostu zrobię to, czego nie muszę robić, czyli ujawnię swoją tożsamość w internecie. Nie pracuję jako murarz ani agent ubezpieczeniowy.
Jestem wykwalifikowanym specjalistą ds. zakupów w średniej wielkości rodzinnej firmie z branży automatyzacji przemysłowej. Ma to wiele wspólnego z ubezpieczeniami i schematami piramidowymi...

Myślałem naprawdę, że po zbanowaniu Bernda poziom tutaj trochę wzrośnie. Niestety, nadzieja umiera ostatnia.

smutne, ale prawdziwe, że jak twój genialny kolega tequilla, zdobyłeś po drodze półwiedzę w budowlance i teraz wierzysz swoim byłym pracodawcom. No cóż, nie wyszło szybkie pieniądze w kręgu przyjaciół i rodziny

Więc niezadowolony z pracy w rzeczywistości, nieudolny w budowlance i teraz chcesz się tu zapisać na forum

Jedyne, co masz z tego, że mam urlop i mogę spędzać z tobą czas.

Dzięki za to

Ps: Rok urodzenia 84 warto byłoby również zamazać ze względu na anonimowość, bo już dużo zdradziłeś

Napisany przez tequila
No cóż, tępy głąbie. To jest mój osobisty wkład w Twoje pakiety transferowe. Ale powiedz mi szczerze, jakie to żałosne, że spędzasz urlop (przepraszam, normalnie mówi się na to zasiłek dla bezrobotnych) przed komputerem zamiast spędzić go z przyjaciółmi i/lub partnerką? Ubogiś biedaku... Ale teraz leć do kosza z ignorowanymi wiadomościami do Bernda, tam będziesz w najlepszym miejscu. Nie muszę już się męczyć z Tobą, a Ty masz z kim popić. Klasyczna sytuacja win-win. Adios, idioto.

Napisany przez tnt

Myślałem naprawdę, że po zbanowaniu Bernda poziom tutaj trochę wzrośnie.

Nie martw się, damy sobie radę.

Też jestem niezadowolony z pracy w RL, nic nie osiągnąłem w światach Stukkibude i teraz chcemy uwiecznić się tutaj na forum

Kto powiedział, że jestem niezadowolony? Wydaje się, że wiesz o mnie wszystko. Dlaczego w ogóle grasz tutaj na forum z tymi wszystkimi niedouczonymi użytkownikami? Jesteś po prostu przeznaczony do większych rzeczy!

Cytat od Latinl

Ps: Rok budowy 84 powinien także zostać usunięty dla zachowania anonimowości, już dużo się zdradziło

Kiedy zdecyduję się zrezygnować z części mojej anonimowości, to moja sprawa, nieprawdaż?

Napisany przez tnt
Przepraszam, najpierw wyrażasz swoją (uzasadnioną) nadzieję na poprawę poziomu, a następnie w następnym zdaniu pojawia się kolejna osobista niechęć. Tak to prawdopodobnie nie wyjdzie.

Napisany przez Latinl

Za to nie ma sprawy, durniu. To jest mój osobisty wkład w twoje pakiety transferowe.
Ale powiedz mi szczerze: jak żałosne musi być twoje życie, że spędzasz swój urlop (normalnie mówiąc, jesteś na zasiłku) przed komputerem zamiast dzielić go ze znajomymi i/lub partnerką?
Ty biedaku....
No ale teraz, idź do kosza z ignoranckich komentarzy do Bernda, tam jesteś najlepiej umieszczony.
Nie muszę się już z tobą męczyć, a ty masz kongenialnego towarzysza do picia.
Klasyczna sytuacja win-win.
Adios, dureńku.

twoja prostacka mowa nie jest na miejscu, młody człowieku

Napisany przez tnt

twoje uliczne język nie jest odpowiedni, młody człowieku

Czy nadal uważasz, że ten kiedyś coś zrozumie? Czy wiedziałeś/aś już, że udawane niezainteresowanie jest najbardziej znanym kamuflażem dla niekompetencji? Tutaj masz najlepszy przykład.

Napisany przez tequila
Och, Hartmut, czy Panie Kraus, czy wodim, jakkolwiek, jedynym, który tego nie pojęło, jesteś ty. Mianowicie, oprócz ciebie, żaden pies nie interesuje się twoimi projektami skazanymi z góry na porażkę. Dlaczego od lat grasz na różnych forach i błagasz o pieniądze? Lista się wydłuża. twoje gwarowe słownictwo nie przystoi młody człowieku. Dla takich jak ty odpowiedni byłby zupełnie inny sposób wyrażania. To byłoby na poziomie, który akurat rozumiesz. Każdy dostaje coś swojego, mi najwięcej. Jak powiedział Garfield. A w przeciwieństwie do was dwóch pajaców, on był naprawdę wielki.

Napisany przez Mike Spezi
O rany, tutaj znowu jest zabawnie. Amatorszczyzna niektórych tu niedomagań jest już prawie nie do przeskoczenia!

@latinl

Co do diabła próbujesz nam tutaj przekazać?? !! Wyraźnie nie masz nic do wniesienia w kwestii samej! Poza wypluwaniem pustych frazesów w żargonie prymitywnego w stosunku do innych uczestników forum, takich jak Ravemaster84 czy tequila, jesteś kompletnie niewystarczający pod względem treści!
W dodatku powinieneś się zdecydować, którą wersję branży ubezpieczeniowej preferujesz. W jednym wątku gadasz tak, a w następnym zupełnie odwrotnie. Co za nonsens.
Po prostu spróbuj zmierzyć się z tematem, czyli z punktem wyjścia pytania TO!
Te prymitywne obrażenia w stosunku do innych uczestników forum są po prostu nie do zniesienia, szokujące i niesmaczne, a dodatkowo nie mają żadnego związku z tematem.

@Versicherter

Ogólnie nie można składać sensownych opinii na temat jakości poszczególnych produktów ubezpieczeniowych, jeśli nie są znane konkretne treści i usługi. Dlatego można tu również nie niszczyć AM automatycznie!

Mogę jednak powiedzieć z mojego doświadczenia, że tak zwane ubezpieczenia rodzinne lub polisy pakietowe 1. nie istnieją, lecz 2. są raczej zawsze oddzielnymi umowami, w których przeważnie chodzi 3. o po prostu dokonanie większej ilości umów. Oceniane pojedynczo, są one zazwyczaj gorsze! Obiecane rabaty wynikają zazwyczaj z obniżenia lub przeniesienia świadczeń ubezpieczeniowych.
Albo ogólnie mówiąc, porównuje się jabłka z gruszkami.

W rzeczywistości, jeśli zechcesz poświęcić czas na uzyskanie ofert dotyczących poszczególnych umów od innych dostawców, prawdopodobnie będziesz mógł/mogła być lepiej i taniej ubezpieczony/a.

Pozdrowienia
Mike

Napisany przez Latinl
"
Na, das ist ja wieder lustig hier. Der Dilettantismus einiger Knalltüten hier ist ja kaum noch steigerungsfähig!

@ latinl

Was in Gottes armen Namen wollen Sie uns hier eigentlich mitteilen?? !! Zur Sache selbst können Sie ja offensichtlich nichts beitragen! Außer im Gossenjargon eines Primaten über andere Forumsteilnehmer wie Ravemaster84 oder tequila geistlose Ergüsse auszuspeien, sind Sie doch inhaltlich mehr als überfordert! Vorallem sollten Sie sich mal entscheiden, welche Varianten der Versicherungswirtschaft Sie favorisieren. In dem einen Thread labern Sie so, im nächsten wieder gegenteilig. Was soll der Käse. Versuchen Sie doch einfach mal sich dem Thema zu stellen, sprich dem Ausgangspunkt der Fragestellung des TO! Diese primitiven Beleidigungen anderen Forumsteinehmern gegenüber sind einfach unerträglich und geschmacklos und stehen dazu noch zusätzlich in keinerlei Zusammenhang zum Thema.

@Versicherter

Grundsätzlich kann man über die Qualität einzelner Versicherungsprodukte keine zielführenden Aussagen treffen, wenn die explziten Inhalte und Leistungen nicht bekannt sind. Deshalb kann man hier auch die AM nicht pauschal abwatschen!

Ich kann Ihnen aber aus meiner Erfahrung sagen, dass es sogenannte Familienversicherungen oder Bündelpolicen 1. nicht gibt, sondern 2. diese vielmehr auch immer Einzelverträge sind, bei denen es vordergründig meist darum geht 3. einfach mehr Abschlüsse zu tätigen. Einzeln betrachtet sind diese meist schlechter! Versprochene Rabatte erklären sich meist aus Senkung oder Verschiebung von Versicherungsleistungen. Oder pauschal ausgedrückt, es werden Äpfel mir Birnen verglichen.

Ich glaube in der Tat, wenn Sie sich die Mühe machen zu den einzelnen Verträgen auch einzelne Angebote anderer Anbieter einzuholen, Sie wahrscheinlich besser und günstiger versichert werden können.

MfG
Mike

@privatperson mike

schon wieder einer der mich persönlich angeht und beleidigt. Sind hier alles schlecht erzogen ? Du bruachst mich hier nicht titulieren wie all die anderen. Ich habe hier weder mit dem Duzen noch persönlichen ansagen angefangen

@versicherungsmensch mike

natrülich gibt es bundelpolicen. Man kann es nennen wie es will. im großen ganzen sind diese Produkte gut kalkuliert und in der leistung für jeden geschmack dabei.

Die Familienversicherung ist eben eine low cost Police als basisabsicherung von der man wenig erwarten kann. Die AM im Vergleich ist teurer und Leistungsstärker. Ein Fiat ist eben kein Audi. Ob der Versicherte sich doch für Einzelverträge bei zig Gesellschaften entscheidet ist ihm selbst überlassen. Meistens bedeutet es mehr stress die dann der Versicherte nicht haben will. Ich favorisiere in Sachversicherung alles aus einer Hand und Altersvorsorge in gestreuten Verträgen bei diversen Anbietern.

Eine R+V hat auch Rabatte bei mehreren Verträgen. Ihr Unternehmen geht massiv den öffentlichen Dienst an und vergibt an dieses Klintel auch diverse Gruppenrabatte.

Ich nenne es ein gut kalkulierten Marketinggag der verschiedenen Versicherer.

Gute Nacht"

Napisany przez versicherter
Ui, o coś tu chodzi. Tego nie chciałem, przepraszam.

A więc, żeby wrócić do początku.

Ta polisa zbiorcza istnieje, nazywa się VSP. W sieci od razu można natknąć się na wideo na youtube, gdzie jest to wyjaśnione.

@tequila

dzięki za odpowiedź. Chciałbym powiedzieć krótko:
to co oferuje VSP, już mam, ale rozproszone i myślę, że to jest w porządku i potrzebne.
W polisie VSP Sumy w ubezpieczeniu OC są naprawdę optymalne i wynoszą 15 mln, tak jak jest napisane w broszurze, która leży przede mną!
ubezpieczenie mienia i ubezpieczenie budynków mówią o BEZ OGRANICZEŃ we wszystkich aspektach. Jako posiadacz domu jednorodzinnego oczywiście interesuję się dobrą polisą ubezpieczenia mienia i budynku. Niestety, w broszurze nie ma szczegółów. Musiałbym prześwietlić całe warunki.
W ubezpieczeniu od wypadków jest mowa o progresji 1000 Plus. Krzywa zaokrąglenia prowadzi od 40% niepełnosprawności do 100% świadczenia, przy prawie 60% jest to 200%, a przy 75% już 300%. Suma podstawowa wynosi 40 000 euro. Czyli jeśli osiągnę 40% niepełnosprawności, otrzymam 40 000 euro?
Mój obecny kontrakt, również od AM, mówi: suma podstawowa 68 000 euro, także progresja 1000% Plus i w umowie jest napisane: stopień niepełnosprawności od 40 do 49% = 100% sumy podstawowej.
Więc znacznie się pogorszę. Zamiast 68 000 otrzymam tylko 40 000 euro.

Przepraszam, jeśli sprawiam trochę niezorientowane wrażenie. Ale ubezpieczenia to dla mnie czarna magia. Musiałbym naprawdę na to poświęcić wiele czasu i się wgłębiać. Niestety, w tej chwili nie mam na to czasu i zupełnie nie mam ochoty. Pracuję na pełny etat i mam też sporo bałaganu w domu.
Dlatego wolę zapytać na forum

Na pewno nie chcę zamienić swojej dobrej ochrony, którą zdobyłem przez lata, na gorszą. Dlatego VSP chyba nie będzie dla mnie, nawet jeśli ubezpieczenia mienia i budynków byłyby lepsze, ponieważ są bez ograniczeń.

Dziękuję za wasze wysiłki!!

Napisany przez finance
Zasadą tych polis wiązkowych jest przyciągnięcie jak największej liczby umów od mężczyzny/kobiety. Osiąga się to poprzez udzielanie rabatów. Na pewno AachenMünchener (AM) nie ma na to wyłącznej licencji.

Ważne jest, aby wśród wszystkich tych rabatów, ogólnie brać pod uwagę RAPORT CENA/ JAKOŚĆ.

Jeśli spojrzę tylko na tę ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków od AM, robi mi się niedobrze. Istnieją warunki znacznie, znacznie lepsze.

I tak, Ubezpieczony, masz rację: Twoje stare ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków AM jest trochę lepsze niż to nowo oferowane przez doradcę finansowego DVAG.

W ubezpieczeniu od odpowiedzialności cywilnej nawet niektórzy ubezpieczyciele oferują już ubezpieczenie w wysokości 50 mln. euro. Dlatego 15 mln euro od AM nie są też najlepsze.

Nie chcę źle mówić o AM, ale tylko niewielu (a raczej żaden inny ubezpieczyciel) oferuje kompleksowe rozwiązanie, gdzie relacja Cena/ Jakość jest optymalna.

Napisany przez 2Escorpio
Proszę przeczytać - viewtopic.php?t=10474

Napisany przez Mike Spezi
@latinl

Zauważ, że wszyscy tutaj zaangażowani zrozumieli moje przesłanie! Tylko Ty znowu nie! Czy nie napisałem wcześniej dokładnie tego, co Finance tu dodatkowo podkreśliło!? Nie kwestionowałem istnienia bündelpolicen, ale ich tła! To są i pozostaną indywidualne umowy, których celem jest generowanie wielokrotnych transakcji.
JASNO I WYRAŹNIE NAPISANE! (1.2.3.)

W przypadku tych 1000 progresji, które osobiście tylko w ograniczonym stopniu uważam za przekonywujące, należy przede wszystkim zwrócić uwagę na to, jakie świadczenia są wypłacane poniżej 50% niezdolności do pracy. W przypadku wielu dostawców, otrzymujesz wtedy niewiele albo nic. Większość zatwierdzeń znajduje się jednak poniżej 50% niezdolności do pracy.
Więc chociaż mam super ubezpieczenie na wypadek całkowitego uszkodzenia, to w innych obszarach jestem raczej słabo ubezpieczony. Ale na pewno jest to indywidualne podejście każdej osoby.

@Escorpio

Piszę już od bardzo dawna na tym forum, nawet moderacja była mi proponowana. Niestety nie mam na to czasu.
Zauważam, że jakość coraz bardziej cierpi. Uważam również, że blokowanie poszczególnych uczestników nie poprawi sytuacji. Raczej uważam, że takie osoby powinny być zepchnięte na margines przez osoby zawsze zainteresowane fachowością. Czytelnik zainteresowany i uważny bardzo szybko odróżni jakość merytoryczną od osób, które nadużywają tego forum jako placówki do wyrażania swoich niestety bardzo często bezsensownych komentarzy.

Być może należałoby bardziej zbadać, zanim w ostatnim czasie tak szybko podniesiono użytkowników do statusu Doświadczony użytkownik!
pozdrowienia
mike

Napisany przez Latinl
@Mike

Nie kwestionuję, że są to umowy jednostkowe. To, że chętnie są one sprzedawane zbiorczo z rabatami, również jest oczywiste. To jak w prawdziwym życiu. Jeśli chcesz mieć tylko najważniejsze rzeczy, musisz zawierać umowy jednostkowe z różnymi ubezpieczycielami. Nie jestem pewien, czy ma to sens w ubezpieczeniach rzeczowych. Duży minus to cena. Prawie każdego to trafia.

Dotychczas dobrze mi się sprawowały moje polisy pakietowe. Byłem w R+V, teraz od kilku lat w AM. (zawsze zmieniam towarzystwo).

To tylko moje osobiste zdanie. Może być oczywiście błędne. Nawet każdy z waszych kolegów może mieć inne zdanie.

Napisany przez tequila
Dużym minusem jest cena.

Gdzie tutaj jest problem?

Napisany przez Latinl

Gdzie tu jest kontra?

hmm, cena

Jeśli zawiera się osobne umowy z różnymi firmami oferującymi lepsze usługi, zazwyczaj jest to droższe.

Jeśli masz dobrego maklera, to on sobie poradzi. Choć oni też (zazwyczaj) wybierają to, gdzie prowizja jest najwyższa. Tak, wiem, że w branży ubezpieczeń nie zarabia się dużo.

Zakupy na styk. W Niemczech panuje atmosfera chęci posiadania wszystkiego tanio. Ludzie zawierają tanie ubezpieczenia rodzinne, a pieniądze są wyrzucane na inwestycje w życie.

Może jednak obsługujecie inny rodzaj klientów.

Napisany przez tnt

Być może powinno się sprawdzić dokładniej przed szybkim podniesieniem ludzi tutaj niedawno do roli Doświadczonego Użytkownika!

Tutaj żądasz zdecydowanie za dużo od programu, powiem jako stary programista (który może nie znosi PHP, ale sam kiedyś miał forum phpBB).

Cytat od Latinl

Dotychczas dobrze sobie radziłem z moimi polisami pakietowymi.

Jak dobrze, zauważysz dopiero, gdy będziesz musiał je zgłosić. A jak zachowali się w takich przypadkach?

Napisany przez Latinl

Wymagasz zdecydowanie za dużo od programu, powiem ci jako stary programista (który może nie znosi PHP, ale miał już forum phpBB).

Jak dobrze, zauważysz dopiero, gdy będą musieli zapłacić. A jak zachowywali się w takich przypadkach?

Cześć

Miałem tylko AM & R+V i nigdy nie miałem problemów w przypadku szkody. Czy to włamanie, sprawa odszkodowawcza czy złamanie kości.

Teraz nie obchodziło mnie, czy szkoda w wysokości 100 milionów została pokryta, czy nie. Polisy były nieco droższe niż na rynku, ale bardzo dobrze kryły codzienne sytuacje.

Obsługa była dobra.

Napisany przez tnt

Cześć

Miałem tylko AM & R+V i nigdy nie miałem problemów w przypadku szkód. Bez względu na to, czy chodziło o włamanie, sprawę cywilną czy złamanie kości.

Teraz nie interesowało mnie, czy ubezpieczenie obejmuje szkody w wysokości 100 mln EUR czy nie. Polisy były nieco droższe niż na rynku, ale bardzo dobrze pokrywały codzienne sytuacje.

Obsługa była dobra.

Ok, teraz wiem, kogo pytać, kiedy znów będę potrzebował ubezpieczenia. Czy będziesz tu nadal? Miejmy nadzieję, więc zachowuj się dobrze. Ale takie ubezpieczenie, które nie (tak jak moje ostatnie ubezpieczenie OC) bezwarunkowo wierzy poszkodowanemu. Ten miał małe zarysowanie lakieru na tylnym zderzaku, ale ubezpieczyciel obliczył szkodę na więcej, niż by on dostał za całe auto.

Napisany przez Latinl
Idź do Mikea albo tequilli

Nie zajmuj się ubezpieczeniami

Napisany przez tequila
ähm cena

Ser twarogowy. Jak chcesz to poważnie ocenić, skoro nie zajmujesz się ubezpieczeniami i dlatego nie masz żadnego doświadczenia do zaprezentowania?

idź do Mikea albo tequilli

Nie, dziękuję. Na szczęście pośrednik może wybrać swoich klientów.

Napisany przez Latinl

Biały ser. Jak chcesz rzetelnie ocenić, skoro nie masz doświadczenia w ubezpieczeniach?

Nie, dziękuję. Na szczęście pośrednik może również wybierać swoich klientów.

Ponieważ jestem bogatym, inteligentnym klientem, który docenia jakość i cenę i potrafi to zrozumieć.

To, że też ulegam marketingowym chwytom, czyni mnie po prostu ludzkim.

Nie wiem, ale niewielu ludzi z branży ubezpieczeniowej może wybierać swoją klientelę.

Napisany przez tequila
Ponieważ jestem dobrze sytuowanym inteligentnym klientem, który docenia jakość i cenę i potrafi je ocenić.

Marzenie staje się rzeczywistością!

Napisany przez Latinl

Spełnił się sen!

wygląda na to, że masz niewłaściwą grupę docelową klientów i/lub niewłaściwy region

Napisany przez tequila
Zapomniałem, że są ludzie, którzy nawet wtedy nie potrafią rozpoznać ironii, gdy ta tańczy przed ich nosem i śmieje się prosto w twarz.

Napisany przez Latinl

Zapomniałem, że istnieją ludzie, którzy nawet wtedy nie potrafią rozpoznać ironii, gdy ta tańczy im na nosie i śmieje się w twarz.

chcesz, żebym policzył ci ubezpieczenie zdrowotne prywatne?

Napisany przez tnt

idź do Mikea albo tequilli ...

Dobry pomysł.

Cytat od Latinl

... nie zajmuj się ubezpieczeniami

Oczywiście. Nie chcę cię nazwać agentem ubezpieczeniowym, ale zapytać, z jakimi ubezpieczeniami masz dobre doświadczenia.

Napisany przez kalli
Cześć,

ja lub my (mężczyźni) mamy różne ubezpieczenia, których potrzebujesz (lub i nie potrzebujesz). Mamy ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków, ubezpieczenie domu/szkła, odpowiedzialność cywilną, ochronę prawna, ubezpieczenie budynku mieszkalnego i ubezpieczenie od niezdolności do pracy.

Teraz moim doradca wpadł na pomysł, aby zaoferować mi VSP od Aachener Münchener. Oznacza to, że musielibyśmy anulować i zmienić ubezpieczenie domu/szkła i odpowiedzialność cywilną. ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków i ubezpieczenie budynku mamy już w AMV, a ochrona prawna w Advocard.

Mój problem: nie ufam tej sprawie. Prawie wszędzie nieograniczone pokrycie a w innych przypadkach ubezpieczenie do kwoty 15 milionów. Gdzie jest haczyk???? Słucha się to bardziej niż dobrze. Ale w dzisiejszych czasach nic nie jest dawane za darmo.

Kwoty w większości przypadków by się zwiększyły, z wyjątkiem ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków. Tutaj jestem trochę powyżej (co najmniej dla całkowitej inwalidztwy).

Czy można tutaj dokonać ogólnej oceny? Tak czy Nie???

Dziękuję za informacje!

Zacznijmy:
Istnieją 2 ubezpieczenia, które każdy powinien mieć -
raz prywatne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej i raz ubezpieczenie od niezdolności do pracy -
które już masz -
ubezpieczenie od niezdolności do pracy też bym nie anulował, jeśli miesięczna renta jest sensowna?
Czy spojrzałeś na to, co A+M oferuje Ci jako miesięczną rentę z ubezpieczenia od niezdolności do pracy w twojej propozycji? Jeśli wynosi ona poniżej 1000 zł miesięcznie, możesz zaoszczędzić na rentach?
Powinieneś sprawić, żeby w wieku 55 lat, mieć prawo do około 1500 - 2200 euro renty z tytułu ubezpieczenia od niezdolności do pracy -

O ile wiem, Aachner Münchner nie oferuje gwarancji po dodatkowym ubezpieczeniu.

Kolejną kwestią jest to, że ubezpieczenie od niezdolności do pracy należy zachować absolutnie niezależnie od innych umów. Jeśli znajdziesz się w trudnej sytuacji finansowej, nie będziesz musiał anulować pakietu łączącego, w którym ubezpieczenie od niezdolności do pracy nagle znika -

Bardzo odradzałbym umieszczanie ubezpieczenia od niezdolności do pracy w pakiecie łączonym -
Przechodząc do twojego ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków - jeśli masz dobre ubezpieczenie od niezdolności do pracy, które osiąga w przybliżeniu powyższe wartości, moim zdaniem nie potrzebujesz ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków. Lepiej upewnij się, że masz adekwatne ubezpieczenie od niezdolności do pracy. Możesz to sprawdzić -

W kwestii ubezpieczenia od niezdolności do pracy zalecam sprawdzić oferty debeka, hanse merkur, HUK Coburg, Barmenia -

Uważam, że strategia Aachner Münchner jest bardzo wątpliwa. Nie można powiedzieć, że same produkty są złe. Ale zawsze pakowanie wszystkiego w kombinowane pakiety jest niewiarygodne. I moim zdaniem doradztwo nie jest ukierunkowane na potrzeby klienta, ale na to, jak pośrednik może uzyskać największą prowizję za sprzedaż

O, jeszcze o ubezpieczeniu odpowiedzialności cywilnej, zanim zapomnę: na początku roku nastąpiła zmiana składek u prawie wszystkich ubezpieczycieli. Powinieneś po prostu skontaktować się z twoim opiekunem z obecnego ubezpieczenia, aby sprawdzić, czy jest nadal aktualna pod względem składki. Prawdopodobnie po prostu nie miał czasu zaktualizować wszystkich umów

Napisany przez tequila
najpierw prywatne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej, a następnie ubezpieczenie na życie zabezpieczające przed niezdolnością do pracy (BU).

Dla właściciela domu istotne może być także ubezpieczenie budynku.

Warto zwrócić uwagę, że mając 55 lat masz prawo do świadczenia z ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy w wysokości około 1500 - 2200 euro.

Jest to prawdopodobnie inne dla osób zarabiających powyżej 5000 euro. Dlaczego akurat 55 lat? Czy po tej dacie powinno być to świadczenie niższe? Jeśli tak, dlaczego?

Na tyle, ile mi wiadomo, firma Aachner Münchner nie oferuje gwarancji dodatkowego ubezpieczenia w przyszłości.

Chciałbym poszerzyć twoją wiedzę w tym zakresie - Aachner Münchner faktycznie oferuje możliwość dodatkowego ubezpieczenia. Warunki są jednak poniżej przeciętnej.

Bardzo ważne jest również, aby ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy było trzymane niezależnie od innych umów ubezpieczenia.

Dlaczego?

W przypadku wpadnięcia w tarapaty finansowe nie będziesz musiał rezygnować z łącznego ubezpieczenia, co mogłoby zahamować Twoje świadczenia z ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy. Można temu zapobiec, wybierając dostawcę, który umożliwia kontynuację samodzielnej ochrony z ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy po rezygnacji z ubezpieczenia głównego bez nowego badania zdrowotnego. Na rynku jest już wystarczająca liczba takich dostawców.

Jeśli masz dobre ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy, które osiąga wartości podane powyżej, moim zdaniem nie potrzebujesz ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków.

Bzdura. ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków oferuje zupełnie inną ochronę niż ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy. Co zrobisz w przypadku stwierdzonej inwalidztwa, które nie powoduje świadczeń ze strony ubezpieczyciela od niezdolności do pracy? Ponadto podane wartości są raczej szacunkowe. Odpowiednie ubezpieczenie ma inne wymagania.

Jeśli chodzi o temat ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy, polecam sprawdzić oferty firm: debeka, hanse merkur, HUK Coburg, Barmenia.

Dlaczego akurat te firmy? Dlaczego nie AL, Condor, Swiss Life, Allianz, i tak dalej?

Napisany przez Latinl

Zacznijmy:
raz prywatna odpowiedzialność cywilna i raz ubezpieczenie na życie (BU) -
które już masz -
nie zrezygnowałbym z ubezpieczenia na życie, jeśli miesięczna renta jest sensowna?
czy przy twojej propozycji sprawdziłeś, jaką miesięczną rentę na życie oferuje Ci A + M? Jeśli wynosi poniżej 1000 EUR miesięcznie, możesz zaoszczędzić na tej rente-
powinieneś upewnić się, że w wieku 55 lat masz prawo do około 1500 - 2200 euro renty z ubezpieczenia na życie-

o ile mi wiadomo, Aachner Münchner nie oferuje gwarancji dodatkowego ubezpieczenia-

Kolejną kwestią jest to, że przede wszystkim ubezpieczenie na życie należy trzymać niezależnie od innych umów. Jeśli znajdziesz się w sytuacji finansowej potrzeby, nie musisz wtedy wypowiedzieć umowy łączonej, w której ubezpieczenie na życie nagle zniknie-

Zdecydowanie odradzam łączenie ubezpieczenia na życie w pakiecie z innymi-
przechodząc do twojego ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków- jeśli masz dobre ubezpieczenie na życie, które osiąga powyższe wartości w przybliżeniu, moim zdaniem nie potrzebujesz ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków. zamiast tego lepiej sprawdzić, czy masz przydatne ubezpieczenie na życie. możesz to sprawdzić-

Jeśli chodzi o ubezpieczenie na życie, sugeruję sprawdzenie ofert w debeka, hanse merkur, HUK Coburg, Barmenia-

Uważam, że praktyka stosowana przez Aachner Münchner jest bardzo wątpliwa. Nie można powiedzieć, że same produkty są złe. Ale zawsze zamykać wszystko w pakietach jest niewiarygodne. I moim zdaniem doradztwo nie jest skoncentrowane na potrzebach klienta, ale na tym, jak makler zdobywa największą prowizję za sprzedaż

A propos ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej, zanim zapomnę: na początku roku nastąpiła zmiana składek w niemal wszystkich firmach ubezpieczeniowych. Powinieneś po prostu zadzwonić do opiekuna twojego obecnego ubezpieczenia, czy składki są nadal aktualne.
prawdopodobnie po prostu nie zdążył jeszcze dostosować wszystkich umów

cześć

to co zostało napisane na temat renty z ubezpieczenia na życie to bzdura, nie można się za bardzo ubezpieczyć. Renta z ubezpieczenia na życie + renta inwalidzka = wynagrodzenie netto

Nie można dokładać kolejnych 100%. W chwili świadczenia korzyści tylko ubezpieczyciel cieszy się

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata