Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy potrzebuję ubezpieczenia kapitału pozostałego do spłaty jako zabezpieczenia przy finansowaniu samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry

Mam już zwykły kredyt ratalny w Sparkasse, dla którego musiałem również wykupić ubezpieczenie spłaty kredytu. Teoretycznie mogłem odmówić, ale wtedy umowa kredytowa prawdopodobnie by nie doszła do skutku.

Ponieważ planujemy sfinansowanie samochodu przez bank, chciałbym teraz wiedzieć, czy konieczne jest również posiadanie ubezpieczenia spłaty kredytu.

To znacznie podnosi koszty i moim zdaniem nie jest konieczne, ponieważ samochód jest zabezpieczeniem dla banku.

Re: Czy potrzebuję ubezpieczenia kapitału pozostałego do spłaty jako zabezpieczenia przy finansowaniu samochodu?

Napisany przez Latinl
Cześć

oczywiście nie! Jest to niepotrzebny element kosztów! Nawet w salonie samochodowym chętnie oferują kredyt i ubezpieczenie RSV

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się nad alternatywami dla Waszego banku?

Istnieją dostawcy oferujący świetne oprocentowanie i nie sprzedają/ nie wymagają ubezpieczenia RSV.

https://www.ing-diba.de/kredit/autokredit/

DKB-Privatdarlehen - Deutsche Kreditbank AG

Napisany przez 2Escorpio

moim zdaniem nie jest to konieczne, ponieważ auto służy jako zabezpieczenie dla banku.

To nieprawda. Bank faktycznie zatrzymuje dowód rejestracyjny samochodu, ale robi to w celu zapobieżenia jego sprzedaży bez ich zgody podczas trwania kredytu.

Poza tym nie ma żadnego zabezpieczenia... Jeśli rozbijesz samochód albo zostanie on skradziony (itp.), to dowód rejestracyjny nie pomoże bankowi w żaden sposób.

Cytat od Latinl

oczywiście nie! To tylko zbędny koszt!

Nie można generalizować. Osoba, która ma stabilną pracę od lat i wszystko idzie gładko w firmie, na pewno tego nie potrzebuje. Dla kogoś, kto jednak nie wie, czy jego umowa o pracę będzie trwała długo z powodu złej sytuacji finansowej firmy, RSV może być dobrym rozwiązaniem.

Napisany przez Latinl

To jest nieprawda. Bank faktycznie zatrzymuje dowód pojazdu, ale robi to dla bezpieczeństwa, aby samochód nie mógł być sprzedany bez jej wiedzy w czasie trwania kredytu.

W przeciwnym razie nie ma żadnego zabezpieczenia... Jeśli uszkodzisz samochód lub zostanie on skradziony (itp.), dowód rejestracyjny samochodu nic nie da bankowi.

Nie można tego uogólniać. Ktoś, kto ma stabilną pracę od lat i wszystko w firmie przebiega sprawnie, na pewno nie potrzebuje tego. Dla kogoś jednak, kto nie wie, czy jego umowa o pracę potrwa długo z powodu np. złej sytuacji finansowej firmy, polisa ubezpieczeniowa RSV może być dobrym pomysłem.

Cześć Escorpio,

dłużnik nie musi oddawać listu zastawnych w moich 2 bankach. Pozostaje on u dłużnika. Oba mają bardzo atrakcyjne stopy procentowe.

Temat RSV został tu omówiony wyczerpująco. Każdy powinien sam się zastanowić, czy warto płacić 2000-3000 € za takie ubezpieczenie, które można by lepiej przeznaczyć na spłatę. Dotychczas pojawiły się jedynie skargi na to, że jest to drogie i dostawcy bardzo agresywnie się zachowują, gdy korzysta się z korzyści z ubezpieczenia. Wiele z nich ma na przykład klauzule, że jeśli dochodzą odprawy (a jest to powszechne w Niemczech), to nie ma się prawa do świadczenia.

Super pomysł biznesowy.

Napisany przez 2Escorpio

Cześć Escorpio,

1. Dłużnik nie musi przekazywać listu moim 2 bankom. Pozostaje on u dłużnika. Obydwa mają bardzo atrakcyjne oprocentowanie.

2. Temat RSV został tu już szeroko omówiony. Każdy powinien sam sobie wyrobić zdanie, czy warto płacić 2000-3000 € na takie ubezpieczenie, które można by przeznaczyć na spłatę zadłużenia. Do tej pory tylko skargi płynęły, że to drogie i dostawcy bardzo agresywnie reagują, gdy korzysta się z ubezpieczenia. Wielu ma na przykład klauzule, że gdy płyną odprawy (co jest standardem w Niemczech), nie mają prawa do odszkodowania.

Super pomysł biznesowy

1. Nie ma to znaczenia, że bank nie ma zabezpieczenia w postaci listu, tak jak sądzi TE.

2. Trzeba samemu przeanalizować oferty, nie można ich generalizować. Osoba, która musi zmieniać pracę co 2 lata i pracuje na kasie w Karstadt, na pewno nie otrzyma żadnej odprawy.

Napisany przez Latinl
"
1. Tut ja nichts zur Sache, że bank nie ma żadnych zabezpieczeń w postaci papierów, tak jak myśli użytkownik.
2. Trzeba samemu zobaczyć oferty, nie można generalizować. Ktoś, kto musi zmieniać pracę co 2 lata i pracuje przy kasie w Karstadt, na pewno nie otrzyma odprawy.
1. Dlaczego? Wolę mieć dokument w domu niż w banku. To również świadczy o zaufaniu do banku.
2. Nie podpiszę tego. Po pierwsze, to deprecjonuje handel (tam również płaci się odprawy), po drugie, RSV nie chroni, jeśli zmienia się pracę dobrowolnie. Okresy próbne są krytyczne, podobnie jak umowy o rozwiązanie. Czytacie też forum? [url]https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=3915[/url]
Ludzie muszą pozwać, aby otrzymać swoje prawa."

Napisany przez 2Escorpio

1. dlaczego? Wolę mieć zaświadczenie w domu niż w banku. Świadczy to również o zaufaniu banku.

2. Nie podpisałbym tego w ten sposób. Po pierwsze, jest to obniżenie na rynku (również tam wypłaca się odprawy), po drugie, RSV nie chroni, jeśli ktoś dobrowolnie zmienia pracę. Okresy próbne są również krytyczne, podobnie jak umowy rozwiązania.

Czy czytasz też na forum? viewtopic.php?t=3915

Ludzie muszą wnosić pozwy, aby uzyskać swoje prawa

O matko... wydaje mi się, że nie czytasz uważnie tego, co piszę... zaczyna to być irytujące, szczerze mówiąc.

1. Nie ma znaczenia, gdzie CHCESZ mieć zaświadczenie pojazdu... chodziło jedynie o to, że zaświadczenie o pojazd nie jest zabezpieczeniem dla banku... i nie o to, który bank chce je mieć, jak to odpowiedniej dla Ciebie, ani o cokolwiek innego.

2. Zawsze istnieje 100000000 różnych przypadków, ale mimo to, nie można generalnie odradzać RSH, ponieważ zawsze jest to indywidualne... dlatego tutaj też nie chodzi o to, co TOBIE jest najwygodniejsze, ale o to, co jest najlepsze dla autora wątku i możesz to wiedzieć dopiero, gdy poznasz tła.

Ten post nie dotyczy Ciebie, lecz Mikroko. Proszę, udziel mu odpowiedzi odpowiadających jego sytuacji, a jak byś postępował w SWOJEJ sytuacji.

Napisany przez Latinl

Man o Meter... sądzę, że nie czytasz uważnie tego, co piszę... szczerze mówiąc, zaczyna mnie to denerwować.

1. Jest nieistotne, gdzie TY chciałbyś mieć dowód pojazdu... chodziło tylko o to, że dowód pojazdu nie jest zabezpieczeniem dla banku... i nie o to, którego banku chcesz, jak Ci się podoba lub cokolwiek innego.

2. Zawsze istnieje 100000000 różnych przypadków i mimo to nie można nikomu z góry odradzić RSH, ponieważ zawsze jest to indywidualne... więc tutaj również nie chodzi o to, co jest dla CIEBIE najlepsze, ale co jest najlepsze dla autora wątku i będziesz wiedział, kiedy poznasz tło.

Ten post nie dotyczy Ciebie, ale Mikroko. Dlatego proszę, udziel mu odpowiedzi odpowiadających jego sytuacji i tego, jak to zrobiłbyś w swojej sytuacji.

1. Absurd, dlaczego dowód pojazdu nie miałby być zabezpieczeniem? Bank w razie potrzeby mógłby zrealizować wartość samochodu. To jest zabezpieczenie rzeczowe.

2. RSV nie jest indywidualne i nigdy nim nie będzie. To jest gotowy umowa na korzystnych dla siebie warunkach kosztem klienta. kredyt nie jest sprzedawany, ale RSV z nowym warunkiem kredytu. Często jest wykorzystywana sytuacja kryzysowa klienta, mówiąc, że kredyt jest dostępny tylko z RSV.

Napisany przez 2Escorpio

1. Bzdura, dlaczego dowód rejestracyjny pojazdu nie jest żadnym zabezpieczeniem? Bank w razie potrzeby mógłby zrealizować wartość pojazdu. To jest zabezpieczenie rzeczowe.

2. ubezpieczenie RSV nie jest indywidualne i nigdy nim nie będzie. To standardowa umowa ograniczająca przepisana na niekorzyść klienta, droga i bardzo restrykcyjna. kredyt nie jest sprzedawany, lecz dołączone jest RSV z dodatkową umową kredytową. Często wykorzystuje się sytuację klienta, mówiąc, że kredyt zostanie udzielony tylko z RSV.

NOCHMAL: PROSZĘ PRZECZYTAĆ, CO PISZĘ, ZANIM ODPOWIESZ !!!!

1. Jaką wartość ma dla banku dowód rejestracyjny pojazdu, jeśli właściciel pojazdu rozbije go bez pełnego ubezpieczenia lub zostanie on skradziony? Dla banku to zupełnie nic nie znaczy!

2. I znowu wiele gadania na temat różnych spraw dotyczących RSV i mimo temu nic na temat.

Napisany przez Latinl

PONOWNIE: PROSZĘ PRZECZYTAJ, CO PISZĘ, ZANIM ODPOWIEDZISZ !!!!

1. Co bankowi przynosi zaletę posiadanie dowodu rejestracyjnego pojazdu, jeśli właściciel samochodu je zdemoluje bez ubezpieczenia od kasko lub jeśli zostanie skradziony? To w ogóle nie przynosi bankowi niczego!

2. I znowu dużo gadania o różnych sprawach dotyczących RSV i mijających temat.

1. Nawet zdemolowany samochód ma jeszcze wartość pozostałości (brzmi głupio, ale tak jest). Kradzież jest objęta ubezpieczeniem od kradzieży z zastosowaniem częściowej ochrony kasko.

2. Jak już wspomniałem, bank, który zmusił pytającego do wzięcia kredytu jednocześnie wymuszając ubezpieczenie od RSV, prawdopodobnie pod bardzo wysokim oprocentowaniem. Odradzam to i odsyłam do korzystnych finansowań. Jeśli ma ochotę na zawarcie ubezpieczenia RSV, można także znaleźć je taniej na rynku. Zaletą jest to, że może wybrać najlepszego dostawcę dla siebie i nie będzie mu nic narzucane. Czy to porada jest lepsza?

Napisany przez CFO
@Escorpio
Wygląda na to, że latinl zna tylko czołgi lub samochody z 100% zabezpieczeniem przed kradzieżą.
Gdy samochód jest złomem lub pojawia się na czarnym rynku na Ukrainie, bankowi nie pozostaje nic innego, jak przejechać dowód rejestracyjny przez niszczarkę. W pewnych przypadkach są one objęte RSV.

Jednak blog bardzo dobrze pokazuje, od kogo warto się doradzać, a latinl na pewno do tego nie należy w 100%. Posty tutaj są między innymi traktowane jako wizytówka. A odpowiedzi od latinl są praktycznie pozbawione merytorycznego doradztwa.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez Latinl

@Escorpio
Wyraźnie latinl zna tylko czołgi lub samochody z 100% zabezpieczeniem antykradzieżowym.
Jeśli samochód jest złomem lub pojawia się na czarnym rynku na Ukrainie, bankowi nie pozostaje nic innego, jak zniszczyć dokumenty pojazdu. W przypadku RSV pewne sytuacje są objęte ochroną.

Ale blog dobrze pokazuje, kogo bym wybrał do doradztwa, a latinl na pewno nie jest na tej liście. Posty tutaj są między innymi wizytówką. A w odpowiedziach ze strony latinl brakuje niemal całkowicie merytorycznego doradztwa.

Pozdrawiam CFO

ponieważ nie jestem doradcą, a jedynie aniołem konsumenta, mogę dobrze z tym żyć Ale śmiało, zawrzyj umowę kredytową z RSV i otwórz następny wątek narzekania na to, jak pozbyć się drogiej RSV

Napisany przez 2Escorpio

ponieważ nie jestem doradcą, a jedynie aniołem konsumentów, dobrze mi z tym żyć. Ale jak najbardziej. Śmiało zawrzyj kredyt z ubezpieczeniem od utraty pracy i otwórz następny wątek narzekając, jak pozbyć się drogiego ubezpieczenia RSV.

Ani CFO, ani ja nie powiedzieliśmy, że Mikroko powinien zawrzeć ubezpieczenie od utraty pracy. Powiedziałem jedynie, że należy rozważyć to w zależności od konkretnej sytuacji, ponieważ w pewnych przypadkach jest zalecane posiadanie ubezpieczenia RSV. Jednakże są też sytuacje, gdzie RSV nie jest konieczne.

Nie znam jednak kontekstu Mikroko, dlatego nie udzielam konkretnych porad, a jedynie powiedziałem, że należy zobaczyć, czy może to być konieczne.

Napisany przez Matthew Pryor
Wyraźnie latinl zna tylko czołgi bądź samochody z 100% zabezpieczeniem antykradzieżowym

Ale o to nie chodzi w latinl. Tutaj w przebiegły sposób umieszczony został link reklamowy. Można to zauważyć, gdy dokładnie przyjrzymy się linkowi do DKB zamieszczonemu przez niego w postingu nr 2:

https://www.XYZ.de/XYZ/XYZ/produktinfo/privatdarlehen_vm.html?token=OQSWnOWnvQ&check=1359 019083798&env_0=MTM1OTAxOTA4MDQwNQ&env_1=MTM1OTAxO TA4MDQwOA&beauskunftung_vermittler=false&sendTrigger=&affiliate=ntz&unterreferer=NETZEFFEKT_sem_kr&orderid=201301 2410180207879000&referer=28266.NETZEFFEKT_sem_kr&p rozessid=2013012410180209182800

Tania sztuczka reklamowa od trola. Podkreślenia moje.

Widziałem link i go zmieniłem. Dzięki!
Wstawiłem 3 razy XYZ i usunąłem link... żeby nikt nie kliknął.
Pozdrawiam, escorpio

Napisany przez Latinl

Dlatego też nie chodzi o łacinę. Tutaj perfidnie umieszczono link do reklamy. Widać to, gdy dokładnie przyjrzymy się linkowi do DKB zamieszczonemu przez niego w liście Nr. 2:

https://www.XYZ.de/XYZ/XYZ/produktinfo/privatdarlehen_vm.html?token=OQSWnOWnvQ&check=1359 019083798&env_0=MTM1OTAxOTA4MDQwNQ&env_1=MTM1OTAxO TA4MDQwOA&beauskunftung_vermittler=false&sendTrigger=&affiliate=ntz&unterreferer=NETZEFFEKT_sem_kr&orderid=201301 2410180207879000&referer=28266.NETZEFFEKT_sem_kr&p rozessid=2013012410180209182800

Tani chwyt reklamowy od trola. Podkreślenia moje.

Link zauważony i zmieniony. Dzięki!
Wstawiłem 3 razy XYZ i usunąłem link... żeby nikt na to nie kliknął.
Pozdrawiam, escorpio

co za bzdura. To są obie moje banki i link prowadził do informacji o produkcie. Ktoś tutaj się chyba we mnie zakochał

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata