Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Wypłata banku dokonuje przelewu pensji do moich kolegów z pracy szybciej niż do mnie! Dlaczego tak się dzieje?

Napisany przez Marc00
Cześć społeczności forum,

Norisbank zawsze przekazuje mi wynagrodzenie późno, albo w ogóle nie w dzień roboczy. A u mojego kolegi z pracy już o południu. Dlaczego tak jest?

Czy to dlatego, że jestem na debecie, a mój kolega w ogóle go nie ma w banku?

Na pewno zamienię bank, ponieważ to nie jest pierwszy raz, kiedy tak się dzieje, i naprawdę jest to irytujące!

Bank mówi mi, że nie mają prawa zatrzymać niczego!? Czy oni naprawdę nic nie robią???

Dzięki za Waszą pomoc,

Marc00

Re: Wypłata banku dokonuje przelewu pensji do moich kolegów z pracy szybciej niż do mnie! Dlaczego tak się dzieje?

Napisany przez winfoer
Każdy bank, a także związane z nimi związki, mają swoje własne terminy księgowe. Jeden bank może księgować tylko rano i wieczorem, a inny co godzinę.

Jeśli twoja firma ma konto w tym samym banku co twój kolega, jest oczywiste, że otrzyma swoje wynagrodzenie szybciej. Przy księgowaniu wewnątrz tego samego banku, zazwyczaj zajmuje to kilka minut (czasami nawet sekundy).

Napisany przez Suxxess
To niestety normalne, oni zapewne czerpią z tego zyski w postaci odsetek. Nie jest rzadkością, że pieniądze z konta firmowego znikają u nas, a moja wypłata pojawia się dopiero następnego dnia.

Jeśli chcesz to mieć szybciej, musisz skorzystać z tej samej banku, do którego należy Twoja firma, wtedy będzie to tylko wewnętrzny przelew i powinno być bardzo szybkie.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Wewnętrzny transfer w obrębie tego samego banku jest natychmiastowy. Również interesująca byłaby bankowość z takim samym miejscem bankowym - czyli zlokalizowanym w tym samym miejscu. Tutaj jako przykład można podać, że zgodnie z dawnymi zasadami numeru BLZ pierwsze trzy cyfry BLZ powinny być takie same jak bank, który wypłaca wynagrodzenie i twojemu bankowi. Tutaj również transakcja powinna przebiegać bardzo szybko.

Napisany przez Marc00
Cześć,

nasze firmowe konto ma szefa w Sparkasse Hannover.

Jak to możliwe, że Norisbank księguje wypłaty dwóch moich kolegów wcześniej, a moją później lub wcale...

(W Noris mam debet, a moi dwaj inni koledzy nie.)

Czy banki mogą pracować dłużej nad pieniędzmi, niż nad takimi samymi klientami, którzy po prostu nie mają debetu w tym samym banku?

To nie był pierwszy raz, kiedy Noris zrobiła mi coś takiego...

Zawsze bardzo denerwujące.

Wkrótce będę w Sparda Bank . Mam nadzieję, że wtedy będzie spokój

Napisany przez 2Escorpio
Nie do końca cię rozumiem...

Czy nie rozwiązaliśmy tego samego problemu pół roku temu?

viewtopic.php?t=11871

Napisany przez Marc00
Myślałem, że może coś się zmieniło w Norisbank

No cóż, wracam do banku Sparda, mam nadzieję, że tam nie będzie tak dużego problemu...

Można zamknąć z mojej strony, dziękuję za pomoc

Pozdrowienia

Marc00

Napisany przez 2Escorpio
Bank Spardabank nie będzie działać / księgować znacznie szybciej przy przelewie z banku Sparkasse.

Napisany przez Marc00
Cześć,

Dział księgowości naszej firmy wypłaca pensje zawsze w ostatni dzień miesiąca o północy....

Zwykle moja pensja w Sparda Bank była na moim koncie między 9 a 13 rano

Dlatego wracam do Sparda Bank w Hanowerze

Pozdrowienia i dzięki wszystkim

Marc00

Napisany przez 2Escorpio
W takim razie jest doskonale. Może to również zależeć od tego, do jakiego oddziału Sparda Bank należysz. Na przykład miałem złe doświadczenia z Sparda Bank West jeśli chodzi o czasy księgowania.

Napisany przez Marc00
Cześć,

jakie dokładnie były Twoje złe doświadczenia z bankiem Sparda Bank West?

Pozdrowienia

Marc00

Napisany przez 2Escorpio

Cześć,

w jaki sposób dokładnie były złe twoje doświadczenia z bankiem Sparda Bank West?

Pozdrowienia

Marc00

Jest w postaci, Buchungszeiten.

Napisany przez Marc00
Cześć,

aha, myślałem, że to coś innego....

Gdzie teraz pracujesz w jakim banku, jeśli mogę zapytać?

Pozdrowienia i dzięki

Marc00

Napisany przez 2Escorpio

Cześć,

Och, myślałem, że to będzie jeszcze coś innego...

Gdzie teraz jesteś, jeśli wolno spytać, w jakim banku?

Pozdrowienia i dzięki,

Marc00

konto osobiste w DKB... Do płatności głównie korzystam jednak z American Express.

Oszczędności i podobne u różnych banków.

Napisany przez Espresso
Trochę dziwne. U mnie i u moich kolegów, którzy pracują głównie w Sparkasse, pieniądze zawsze przychodzą jednocześnie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata