Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Informacja o odstąpieniu od umowy jest błędna.

Napisany przez glamau
Cześć, miałem kilka drobnych kredytów w tej samej banku, które zostały spłacone. Dowiedziałem się od organizacji konsumenckich, że wiele pouczeń o odstąpieniu od umowy było niewystarczających, błędnych itp. porównałem pouczenie o odstąpieniu od tej banku z wzorami regulatorów i zauważyłem, że niektóre sformułowania z wzorca brakują, inne są niezrozumiałe dla laików, a jeszcze inne zostały dodane itp. Wraz z kredytami zawsze była związana ubezpieczenie od pozostałego długu. Następnie dowiedziałem się o wyrokach przeciwko tej banku wydanych przez różne sądy i poinformowałem bank o związanych transakcjach, o błędnych pouczeniach o odstąpieniu od umowy i poprosiłem o rozwiązanie umowy. Niestety, moje pisma pozostały bez odpowiedzi. CZęściowo zostało zwrócone ubezpieczenie od pozostałego długu, ale nie zostały zwrócone odsetki. W końcu zwróciłem się do rzecznika finansowego i od dwóch miesięcy czekam na odpowiedź. Sądzę, że obecnie rzecznik finansowy jest przeciążony opłatami za obsługę. Czy ktoś wie, czy Sąd Najwyższy wydał ostatnio jakieś orzeczenie w tej sprawie? Niestety, nie mogę sobie pozwolić na prawnika. Ktoś może mi udzielić porady? Dziękuję.

Re: Informacja o odstąpieniu od umowy jest błędna.

Napisany przez Sam
Sprawdź tutaj, jest tam wystarczająco jedzenia. Na szczególnie ostatnich stronach wymienione jest wiele orzeczeń Federalnego Sądu Najwyższego: viewtopic.php?t=11727

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata