Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Moje finanse

Napisany przez capri
Cześć, przeczytałem już podobne posty na tym forum, jednak nie dotyczyły one dokładnie mojej sytuacji. Mam ten sam problem, co inni, otrzymałem umowę pośrednictwa od Myfinance. Podpisałem tę umowę (niestety) i dzisiaj dostałem powiadomienie, że mam odebrać przesyłkę w oddziale w następnym dniu roboczym. Problem polega na tym, że za ten list żądają odemnie 234,19€ (przy odbiorze). W umowie pośrednictwa mam prawo do odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni. Minęł już tydzień, więc pozostało mi 7 dni. Co powinienem zrobić? Nie chcę płacić 234,19€? Jestem zdezorientowany, ponieważ przeczytałem inne posty na ten temat. Czy prawo odstąpienia od umowy mi pomoże? Co powinienem napisać? Jestem bardzo zdezorientowany. Czy ktoś mógłby mi precyzyjnie powiedzieć, co powinienem napisać? Po raz pierwszy chciałem wziąć pożyczkę, a tu taka sytuacja... Pozdrawiam

Napisany przez 6Bankkaufmann
@capri
Co powiesz na przeszukanie internetu lub tego forum?
Opinia dotycząca ochrony konsumentów: Bern Finanz: Paczka pobraniowa, za którą powinienem zapłacić 331,14 euro - Verbraucherschutz.de

Ogólnie rzecz biorąc, po prostu nie reagować.

Napisany przez capri
Cześć,

przeczytałem również o zaleceniu ignorowania.
Jednak na innej stronie zalecono także napisanie chociażby odwołania. Podpisałem je... ale czy mimo podpisu jest nieważne?

Jeśli zignoruję wszystko i załóżmy, że po kilku miesiącach dojdzie do windykacji, wpisu do rejestru dłużników lub sądu? Co w takim razie?

Pozdrowienia

Napisany przez capri
@Pracownik banku
Czy odwołanie czy nie?
Pozdrowienia

Napisany przez Daukind
Kiedy poczujesz się lepiej, wyślij odwołanie. Parę centów na pocztę nie powinno teraz mieć żadnego znaczenia...

Napisany przez Gell

Cofnij czy nie?
Pozdrowienia

Po co? Dyrektor jest bardzo dobrze znany niemieckiej policji.
Możesz zapytać w Inspekcji Policji Kryminalnej w Schwabach (91120)

Ze względu na liczne zgłoszenia podejrzewa się popełnienie przestępstw zorganizowanych zgodnie z §263 Kodeksu karnego, wśród których są:
New Content GmbH,
ProCode Marketing GmbH,
Hama Media GmbH,
Cybertainment GmbH
Eventus Lernsysteme GmbH
Cervia Finanz
Ascona Finanz
Certo Finanz
Certus Navigation
HAG Finanzsanierung Limited
Viwa Invest GmbH
aby wymienić tylko kilka...............

Nie masz do tych ludzi żadnych zobowiązań.
Jedyne słuszne postępowanie to: ignorować wszystko! (Upomnienia, groźby, windykacja, sąd.....)

Prawda

Napisany przez Daukind

Jako reakcja licz się jedynie z: ignorowaniem wszystkiego! (Upomnień, groźb, windykacji, sąd...)

Gell

Przepraszam, ale nie można w żaden sposób pozostawić tego bez reakcji. W każdym razie trzeba złożyć sprzeciw wobec wezwania do zapłaty, aby uniknąć wydania tytułu egzekucyjnego.

Napisany przez Gell
Nie w tym przypadku.

Czytaliście to już?:
viewtopic.php?t=13572

Jedyną przypomnienie, które do mnie przyszło, wygląda tak (załącznik)

Prawda

Napisany przez Daukind
Napisałeś, że można zignorować pismo sądowe, ale to po prostu bzdura.

Napisany przez Gell
Słowem sąd miałem na myśli jedynie groźby, że sprawa trafi do sądu....
Jednak w tym przypadku nigdy nie otrzymasz prawdziwego upomnienia sądowego.

Z drugiej strony: Jeśli sprawa jednak trafi do sądu, grozi kara do 4 lat pozbawienia wolności.... dla tego usługodawcy finansowego:
Sąd Okręgowy w Stuttgarcie - pośrednik kredytowy skazany na kilkuletnie kary pozbawienia wolności

I tak, tak, tak.... prawdziwych listów sądowych nie wolno ignorować......

Prawda

Napisany przez 6Bankkaufmann
Generalnie nie należy ignorować korespondencji prosto z sądu. Ale zgadzam się z Gell - zgodnie z informacjami znalezionymi w internecie, nie słyszałem o przypadkach, aby odpowiednie firmy faktycznie wdrożyły prawdziwe wezwania do zapłaty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata