Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Kombi Invest

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, aktualnie szukam różnych rodzajów krótko- i średnioterminowych inwestycji pieniężnych. Natknąłem się na ofertę banku Volkswagena. Chodzi o tzw. Kombi Invest, gdzie środki są lokowane na oprocentowanej lokacie terminowej oraz w funduszu inwestycyjnym. Zobaczcie sami Volkswagen Bank - Dla Klientów Indywidualnych Co o tym sądzicie, na co zwracać uwagę? Pozdrowienia, Martin

Napisany przez ADMCI4
Porównałem to w wielu bankach. Obecnie oferta jest bezkonkurencyjna. Pół prowizji emisyjnej i nawet 5% nawet przez 3 lata stałej; tysiąc razy lepsze niż zwykle oferowane maksymalnie przez 6 miesięcy. Oferta promocyjna 5% rzekomo kończy się 11.12., ale oni będą kontynuować z 4%, co i tak jest niepokonane przez 3 lata, i lepsze niż 5% przez zaledwie 6 miesięcy. Myślę: absolutna rekomendacja!!!

Napisany przez wodim
Ludzie, nie ufajcie zawsze takim ofertom, niezależnie od kogo pochodzą. Ledwie pęknie duża bańka finansowa, zaczyna się kolejna pompować. Moja propozycja to bezpieczna inwestycja (którą znowu z różnych powodów nie udało mi się przekonać banku): https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?p=26867

Napisany przez EuroPaule
Gast pisze: jestem obecnie w trakcie poszukiwania różnych rodzajów krótkoterminowych i średnioterminowych lokat. Znalazłem ofertę Volkswagena Banku, mianowicie Kombi Invest, gdzie saldo jest lokowane na oprocentowane konto oszczędnościowe oraz fundusz inwestycyjny. Zobaczcie sami: Volkswagen Bank - Klienci Indywidualni Co o tym sądzicie, na co zwrócić uwagę? ß
Cześć, tutaj następuje błąd myślowy. To nie jest konto oszczędnościowe, lecz list zabezpieczony! Oznacza to brak codziennej płynności. To też nie jest zwykłe depozyt bankowy, lecz raczej obligacja korporacyjna. Niemniej jednak istnieje tu pewne zabezpieczenie w określonych granicach. Należy się dokładnie o tym poinformować. Bank finansuje część wyższych oprocentowań poprzez opłatę emisyjną, którą pobiera za fundusz. Dla inwestora jest to przerzucanie pieniędzy z jednej kieszeni do drugiej, bo nie jest konieczne płacenie opłat emisyjnych za fundusze. W przypadku oferowanego funduszu Metzlera należy wiedzieć, że może on bardzo silnie oscylować. Nie dlatego, że fundusz jest zły, ale dlatego, że rynek, na który inwestuje, jest podatny na gwałtowne zmiany. A fundusz w pełni je odczuwa! Zdecydowanie nie jest to odpowiednie dla krótkoterminowych inwestycji!! Jeśli już, to lepiej wybrać fundusz nieruchomościowy. Pozdrowienia Paule

Napisany przez ADMCI4
Wskazanie dotyczące wahania europejskich rynków akcji jest oczywiście słuszne; ten, kto chce być całkowicie pewny, oczywiście wybiera SEB ImmoInvest. Nawet jeśli fundusz zarobi tylko 2% zamiast 4-5% (ciągle przez ostatnie 20 lat), oferta jest nadal korzystniejsza niż propozycje oszczędnościowe innych banków, nawet po uwzględnieniu kosztów. I: Wskazówka dotycząca obligacji jest błędna!!! Jest to depozyt bancassurance chroniony przez fundusz depozytowy banków prywatnych (oraz oczywiście przez ustawowe zabezpieczenie depozytów) !!!!!!!!!!!!!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata