Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.
Cześć wszystkim,
około 3 lata temu zainteresowałem się tematem kryptowaluty (wtedy tylko Bitcoin) i szybko się z nim rozstałem. Wszystko kojarzyło mi się ze stronami darknetu i podejrzanymi, nieuczciwymi stronami, które chciały moje pieniądze.
Teraz, około 2 miesiące temu, znowu zainteresowałem się tym tematem.
Nie chcę tutaj robić reklamy, chcę tylko poznać Wasze opinie na ten temat. Mam dopiero 21 lat i jestem dość młody i niedoświadczony. Ale w życiu trzeba czegoś spróbować.
W pierwszej kolejności zakupiłem Bitcoiny.
Potem znalazłem dwie interesujące firmy, w których można zatrudnić swoje Bitcoiny.
Jedna firma zajmuje się handlem arbiżażowym, działalnością górniczą oraz programuje w pełni zautomatyzowane boty, które dokonują transakcji kryptowalutami.
Druga firma specjalizuje się tylko w działalności górniczej i jest start-upem.

Teraz można przeczytać wiele w internecie o różnych oszustwach, systemach piramidy, schematach Ponziego, jak je tam wszystkie nazwać.
Rentowność na poziomie około 50% do 100% rocznie... no cóż, pierwsza myśl brzmi, że to musi być oszustwo.
Jeśli weźmiemy pod uwagę, że cała działalność handlowa i wydobycze są wypłacane w Bitocinach i Ethereum, staje się to jeszcze bardziej interesujące, gdyż jeśli zatrzymamy je na jakiś czas i zakładamy wzrost kursu o około 100% do końca przyszłego roku, to moglibyśmy potroić zainwestowane pieniądze...
Czy jest tutaj ktoś jeszcze w tej dziedzinie?

Jeśli macie jakieś pytania, dajcie znać, ja właśnie (no risk no fun) zarejestrowałem się na obydwu platformach (jedna z nich ma siedzibę w Austrii i jest firmą z ograniczoną odpowiedzialnością) oraz wpłaciłem mniejsze kwoty, aby zobaczyć, co tam jest możliwe.
Jeśli jesteście zainteresowani, mogę Was też informować na bieżąco.

Pozdrowienia,
Twój Patrick

P.S. Na razie nie podałem nazw firm z premedytacją, nie chcę od razu zbanować za reklamę itp.
Napisany przez Cici

Rendyty od 50% do 100% rocznie... tak, to pewnie spowoduje pierwsze oburzenie, to musi być fejk.

Zazwyczaj takie oznaczenia są fałszywe. Takie zwroty są całkowicie możliwe z kryptowalutami w ciągu roku. W tym roku nawet 1000% lub więcej było możliwe. Zawsze sugeruje się, że takie zwroty są możliwe na stałe. I tak nie jest! Nie ma możliwości długotrwałego uzyskiwania tak wysokich zwrotów na rynku nieprzewidywalnym, a rynki finansowe generalnie są nieprzewidywalne.
Ciekawe, jak dobrze te oferty kopania będą działać, gdy bańka Bitcoinów się załamie. Markowe ceny poniżej kosztów kopania, o ile mi wiadomo, jeszcze nie występowały. To obiecujące.
Muszę się tutaj zgodzić z Cici.

Można było zarobić bardzo dużo pieniędzy. Jednak nie wolno zapominać, że teraz patrzymy z perspektywy czasu!!! Oczywiście, można tak dalej przewidzieć... albo gwałtownie spaść!!!

Volatylność w przypadku kryptowalut/Bitcoina jest ekstremalnie wysoka... tu trzeba mieć odwagę!!!

Dla siebie podjąłem decyzję, kiedy Bitcoiny kosztowały jeszcze w środkowych trzech cyfrach, że są dla mnie zbyt gorące. Myślałem wtedy i po tym czasie, że już zbyt dobrze sobie radzą i są przewartościowane... a gdzie są teraz?!

Oczywiście, patrząc wstecz, jest to irytujące i prawdopodobnie za kilka lat również, ale nie trzeba i nie można być wszędzie obecnym.

Z drugiej strony:

Załóżmy, że kupiłbym wtedy 100 Bitcoinów o wartości np. 30 000 euro. Wątpię, czy nadal bym je posiadał!

Mieć odwagę trzymać dalej, nawet po wzroście kursu o kilkaset procent i mieć nadzieję na kolejne kilka tysięcy procent, mają tylko bardzo nieliczni ludzie!

Wątpię, żebym je miał... nie, wiem, że ich bym nie miał :-)

Ostrzegam również przed skakaniem na taki szum bez doświadczenia na giełdzie/kryptowalutach!!!

Jak to ładnie brzmi?!:
Gdy taksówkarz, piekarz, fryzjerka, gazeta tabloidowa i wszyscy ci, którzy normalnie nie mają z tym nic wspólnego, o tym mówią, to najwyższa ostrożność jest wskazana!!!!

(proszę nie źle zrozumieć wybranych zawodów! Myślę, że rozumiesz, co chcę przez to powiedzieć)
Napisany przez P4Trick
Teraz moja uwaga. Czy słyszeliście już o firmie USI Tech? Zarejestrowałem się tam około miesiąc temu i wpłaciłem środki. Ta firma obiecuje zysk w wysokości 40% w ciągu 140 dni.

Kupuje się tam pakiety BTC, z których każdy ma aktualną wartość równą 50€ w Bitcoinie. Oznacza to, że wartość jest dostosowywana do kursu co kilka minut, ale ostatecznie zawsze płaci się 50€. Do ceny pakietu doliczane są 3% prowizji, więc cena za pakiet wynosi 51,50€.

Aby wypłacić pieniądze, trzeba wiedzieć, że oprócz opłat transakcyjnych firma USI Tech pobiera także 2% opłatę zysku.

Zysk 40% zmniejsza się więc do 35%. Trzeba mieć tego świadomość.

Wypłaty dokonywane są codziennie od poniedziałku do piątku! Każdego dnia wypłacane jest 1%, ale muszę powiedzieć, że najwyższa wypłata, jaką otrzymałem w ciągu jednego dnia, wyniosła 0,94%, a średnio oscyluję w okolicach 0,82%. Firma twierdzi, że 1% to jest takie ogólne wzorcowe warto, ale nie można dokładnie przewidzieć, ile można zarobić każdego dnia na kopaniu, arbitrażu i normalnym handlu.

UWAGA: Pakiet trwa z codzienną wypłatą 1% -> 140 dni roboczych! (Pon - Pt)
Z codzienną wypłatą 0,8% (np.) -> 175 dni roboczych!

Oznacza to, że pakiet nie trwa tylko 140 dni, lecz do momentu wypłacenia kapitału i zysku. Czyli do momentu otrzymania 140% zainwestowanego kapitału!

Cała ta sprawa jest naprawdę bardzo interesująca, zwłaszcza że firma posiada silne wsparcie od niemieckich założycieli. Regularnie pojawiają się nowe komunikaty, informacje, co buduje zaufanie. Oznacza to także, że każdy wie, jak wyglądam i jak się nazywam.

Mogę polecić każdemu, aby przetestował to, jeśli ma trochę oszczędności. Ja osobiście wydałem 800€ i po prostu podjąłem wyzwanie. Jak na razie wszystko idzie całkiem nieźle.

Ponadto planują wprowadzić własną kryptowalutę na rynek w tym roku. Jeśli ktoś chce uzyskać więcej informacji, proszę o kontakt ze mną.

Teraz po prostu wkleję tutaj link do strony, jeśli trzeba usunąć, proszę poinformować!!!

https://usitech-int.com

Jeśli ktoś zarejestruje się zbyt wcześnie, bez własnych badań -> Nie biorę odpowiedzialności, inwestycje zawsze wiążą się z ryzykiem! Również moje... Choć w tej chwili mam dość pozytywne podejście do całej sytuacji.
Napisany przez P4Trick
Przy okazji, jeszcze jedna rzecz na ten temat ode mnie.

Zanim usłyszę zarzuty o oszustwo, schemat Ponziego, czy piramidę finansową... na etherchain.org można sprawdzić największych górników z ostatnich 30 dni... oto USI Tech bierze udział w kopaniu Ethereum... tyle moich badań.

Pozdrowienia, Patrick
Napisany przez Jobtop

Nawiasem mówiąc, coś odemnie na ten temat.

Zanim usłyszę o Scamie, Ponzi, schemacie piramidy... na etherchain.org można sprawdzić największych górników z ostatnich 30 dni... zobaczcie, USI Tech jest tam związany z wydobywaniem [url]Ethereum[/url]... tak więc wyglądają moje badania.

Pozdrowienia, Patrick

Scam, Ponzi, Schneeballsystem dreck

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Gdzie dostałeś tę rekomendację i jak stara ona jes[…]

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata