Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt hipoteczny z negatywną historią kredytową

Napisany przez Bcj1985
"Cześć wszystkim,

Mam następujący problem, otóż 2 lata temu doświadczyłem sporego tarapatów finansowych, które doprowadziły mnie do tego, że nie mogłem samodzielnie wyjść z opresji. Zwróciłem się więc o pomoc do doradcy finansowego, który zdołał negocjować świetne porozumienie z wierzycielami, ale musiałem wstrzymać wszelkie płatności zanim doszło do ugody, co odbiło się teraz na mojej historii kredytowej (wskaźnik 5%).

Na szczęście udało mi się już pozbyć tych kłopotów, nie mam już żadnych długów, mam dochód 2500 [url]euro[/url], a razem z żoną osiągamy łącznie 3500 [url]euro[/url] netto miesięcznie. Mamy 2 portfele inwestycyjne razem wart 37000 [url]euro[/url] i około 40000 [url]euro[/url] co (ale chciałbym ich nie zaangażować całkowicie w finansowanie, ponieważ niedawno przeżyłem koniec przy krawędzi finansowej).

Mam nadzieję, że niczego nie przeoczyłem, teraz chcielibyśmy kupić [url]Dom[/url] z osobnym mieszkaniem za ok. 350000 [url]euro[/url], więc musiałbym wziąć ok. 300000 [url]euro[/url] pożyczki. Co sądzicie, czy negatywny wskaźnik może zniweczyć nasze marzenie (nie miałem upadłości konsumenckiej ani prywatnej)? Bardzo bym się cieszył z odpowiedzi, pozdrawiam, Benjamin
"

Napisany przez NaTwoim13
W niemieckim banku nie zostanie osiągnięta pozytywna decyzja kredytowa przy takim warunku.

Tylko jedna bank będzie mogła zaoferować Panu/Pani ofertę, jednakże z liczbą 7 przed przecinkiem.

Napisany przez Bcj1985
Cześć, dzięki za odpowiedź! Co konkretnie masz na myśli przez „7 przed przecinkiem” i jakim banku mówisz? Pozdrowienia

Napisany przez Bcj1985
Obecnie zajmuję się sprawą dotyczącą Schufy, jest to wszystko bardzo frustrujące, ale teraz muszę upewnić się, że wszędzie jest odnotowane, że sprawa jest załatwiona.

Napisany przez NaTwoim13
Uwaga wykonawcza jest godna pochwały, ale niestety nie naprawia złej historii kredytowej w Biurze Informacji Kredytowej.

Napisany przez Bcj1985
Nie, ale zrobiłam pierwszy krok

Napisany przez Bcj1985
Szkoda, że schufa ma tak duży wpływ, jak już wspomniałem, zawsze uważałem na swoje finanse, aż ryzykowałem coś przed 2 laty, co niestety nie wypaliło. Na szczęście zdałem sobie z tego sprawę, pociągnąłem za sznurki i szukałem pomocy, dzięki czemu wyszedłem z tego cało, chociaż kosztowało mnie to dużo pieniędzy. Teraz finansowo jestem w porządku, gdyby nie te wpisy.

Napisany przez Bcj1985
Czy istnieje możliwość uzyskania opinii o wartości nieruchomości, która wynosi pewnie 30-40 tysięcy powyżej ceny sprzedaży, wtedy bank nie podejmuje ryzyka, nie jest to takie samo ryzyko jak przy kredycie samochodowym, który szybko traci na wartości.

Napisany przez tomy778
Dobrze, że nie otrzymałeś [url]kredytu[/url]. Teraz będziesz musiał ponieść konsekwencje swoich błędów przez kilka lat. Gdzie byśmy się znaleźli, gdybyśmy po prostu mogli kontynuować w ten sposób za każdym razem?? Zapytaj swoich wierzycieli, jak się czują, że nie zapłaciłeś lub że stracili pieniądze. Dobrze, że istnieje Biuro Informacji Kredytowej, właśnie dla takich przypadków...

Napisany przez OneOfMany
tomy778 pisze:
Dobrze, że nie otrzymujesz kredytu. Trzeba ponieść konsekwencje za błąd. Gdzie byśmy skończyli, gdybyśmy zawsze mogli po prostu kontynuować? Zapytaj swoich wierzycieli, jak się czują, że nie zapłaciłeś albo stracili pieniądze. Dobrze, że istnieje BIK właśnie dla takich przypadków...

Cytat od tomy778

[...]

Każdy ma inne podejście. Wydatki zawsze są indywidualną sprawą. Problem wielu polega na tym, że myślą, że każdy może żyć tak samo i jest takim samym typem ryzyka.

Dla wielu ludzi posiadanie domu może oznaczać znacznie wyższą jakość życia itd. To wszystko musi wiedzieć autor wątku. Istnieją ryzyka, ale również szanse. Każdy musi sam zdecydować, jak daleko jest w stanie się posunąć. Tylko ci, którzy nie wychodzą poza swoją strefę komfortu, nie osiągną niczego w życiu. Bez względu na to, na co się zdecydują. Do tego potrzebna jest również odwaga. https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?p=176498

Napisany przez Bcj1985
Cześć najpierw, niestety sytuacja nie była całkowicie niezawiniona! Ale to się zdarza, więc szkoda, że Pani/Pan myśli tak naiwnie! Mam nadzieję, że uniknie Pani/Pan podobnej sytuacji. Pozdrowienia

Napisany przez Bcj1985
Cześć Tomy778, Tak, to prawda, [url]Dom[/url] oznacza dla mnie większą jakość życia, szansę na indywidualne spełnienie! Pozdrowienia

Napisany przez tomy778
@oneofnull mieszasz wątki i porównujesz osobę, która zrobiła coś złego w Schufa i nie mogła spłacić wierzycieli, przez co nie ma kontroli nad finansami, z kimś, kto ma wszystko pod kontrolą... Powinieneś się za to wstydzić, mówię to poważnie. Uważam nadal, że Schufa jest w opłakanym stanie i teraz trzeba zapłacić za swoje błędy przez kilka lat, dopóki nie będzie czysta... ale zapytaj ludzi zawsze, jak to zrobili, używając mózgu i rozsądku.

Napisany przez Bcj1985
To świetnie, że się tak zaangażowujesz, tomy778, ale niestety nie pomagasz mi, więc proszę, weź udział w dyskusjach, w których możesz wzbogacić ludzi swoją wiedzą. Tutaj niestety zaczyna to wymykać się spod kontroli i ma niewiele wspólnego z oryginalnym pytaniem. Dziękuję jednak za twoje inteligentne wypowiedzi.

Napisany przez tomy778
Bardzo dobrze, jak napisał Noelmaxim, istnieje rozwiązanie z oprocentowaniem 7,x%, które nie ma sensu i nie pasuje do dochodu. Nawet gdyby pasowało, zdecydowanie odradza się skorzystanie z tej oferty. Pozostaje tylko czekać, aż sytuacja w Schufa się oczyści, to jest właściwie jedyne wyjście. Wątek nie będzie rozwijany dalej!

Napisany przez Bcj1985
Super, dzięki, że wnosząc swój wkład! 7% to sporo, bo pieniędzy nawet na odsetki nie starczy, więc w czwartek mam umówione spotkanie w Commerzbank, chciałem zwiększyć portfel i poruszyć ten temat, zobaczymy, nie kosztuje nic zapytać. Fajnie, że ostatecznie się zaangażowałeś, zwłaszcza jeśli chodzi o kwestie finansowe, nie jest łatwo otworzyć się na takie tematy, zwłaszcza w anonimowym forum! Niestety, to również dotyczy twojego zachowania, po prostu zawsze pomyśl, że ta osoba stoi naprzeciwko ciebie! Ale dobra, jesteś przebaczony ? miłego wieczoru

Napisany przez tomy778
Niestety nie stoi Pan/i przede mną, uwierz mi

Napisany przez Bcj1985
Żaden problem, możemy to od razu zmienić ? Ja też jestem z Kolonii!!! Wszystko inne załatwimy przez wiadomość prywatną

Napisany przez tomy778
Chętnie się odezwij, nie musisz mi wybaczać...Prawda po prostu boli, gdy nie dostaje się [url]kredytu[/url]. A 350k na nieruchomość w Kolonii, no to już wiem, co to może być

Napisany przez Bcj1985
Ja, ty eksperto, kto powiedział, że nieruchomość jest w Kolonii? Otworzyłem wątek, aby zdobyć informacje, ale jedyną rzeczą, która się tutaj dzieje, jest to, że muszę się męczyć z głupim dupkiem jak ty, więc proszę, powstrzymaj się i przestań denerwować innych.

Napisany przez tomy778
Nie chcesz tego po prostu zaakceptować, albo 7,x% (co byłoby nonsensowne), albo czekać jeszcze kilka lat, aż historia kredytowa w Schufa będzie czysta. Ty jesteś dupkiem, inni ludzie pięknie biorą pożyczki, nie spłacają ich, a potem chcą kolejne [url]kredyty[/url]

Napisany przez Bcj1985
To dla mnie głupie, po prostu zostawmy to. Chciałem tu trochę informacji, kilka już dostałem, może jeszcze przyjdą, a jeśli chcesz kontynuować dyskusję, będę od 18:00 na placu Wiedeńskim, w czerwonej czapce baseballowej, ale proszę, nie rozpowszechniaj tego dalej.

Napisany przez tomy778
Fajnie, nie jesteśmy daleko. Zawsze jestem w McFit, albo w Mühlheim, albo w Kalk. Chętnie wpadnij.

Napisany przez Nakaron
To się tutaj robi coraz gorzej.

Napisany przez 6Bankkaufmann
noelmaxim pisze:
W niemieckim banku nie będzie można uzyskać pozytywnej oceny kredytowej przy takim warunku.

Tylko jedna bank będzie w stanie zaoferować Ci ofertę, ale z liczbą 7 przed przecinkiem.

To bzdura, jak można tu dojść do warunku bez znajomości historii w Schufa.

Cześć, istnieje kilka różnych możliwości.
Opcja 1 to pełne zabezpieczenie pożyczki na obiekcie zakupu. W tym przypadku historia twojej Schufy odgrywa kluczową rolę w określeniu, jakie produkty bankowe otrzymasz.
Możliwe są stopy procentowe na poziomie 4,5% lub wyższe. Jednakże bardzo ważne jest, jak wygląda twoja historia w Schufie (jak długo miałaś tytułowane roszczenia, itp.).
Opcja 2 to zabezpieczenie do 70% na obiekcie zakupu. Tutaj warunki są znacznie lepsze. Pytanie jednak, jak reszta pożyczki będzie zabezpieczona.
Jednak bez szczegółowej wiedzy na temat negatywnej Schufy nie jest możliwe określenie stopy procentowej.
Tak czy inaczej, każda decyzja będzie podejmowana indywidualnie.

Napisany przez NaTwoim13
Bankkaufmann pisze:
To bzdura, że można tu uzyskać warunki bez znajomości historii kredytowej w Schufie.

Oni są stałe w Consors Finanz (Bank von Essen), w tej informacji.....

Zwróciłem się o pomoc do doradcy finansowego, który faktycznie mógł wynegocjować świetne porównanie wśród wierzycieli, ale musiałem wstrzymać wszystkie płatności wcześniej, dlatego teraz mój wynik w Schufie wynosi 5%.

....historia jest zatem ustalona, a Consors Finanz ma tylko jeden warunek. Jestem znowu zaskoczony, że tego nie wiesz. Tutaj nie ma dwóch opinii!

Być może znasz inne możliwości, ale ja nie znam ich w tej konfiguracji. Dlatego odpadają Ergo i Bausparkasse Mainz, nie znam i nie mam innych możliwości, i jakiś czas temu poprosiłem cię o zaprezentowanie innych rozwiązań, wtedy miałbym od ciebie lub za twoim pośrednictwem wartość dodaną po 9 latach.

Byłbym zadowolony, gdyby coś się pojawiło, ale nic, kompletnie nic!

Napisany przez NaTwoim13
"

Witam, istnieje kilka różnych możliwości.

Opcja 1 to pełne zabezpieczenie pożyczki na obiekcie zakupu. Tutaj historia twojej Schufy odgrywa kluczową rolę w uzyskaniu odpowiednich produktów bankowych. Jest to ważne. 5% z początku, nawet jeśli jest oznaczone jako wykonane, historia decyduje o warunkach. Możliwe są stawki procentowe na poziomie 4,5% lub wyższe. Jednak szczegółowość twojej hisotrii w Schufie jest niezbędna zanim ustalimy stawkę. Proszę podać nazwę banku.

Opcja 2 to zabezpieczenie do 70% wartości nieruchomości. Tutaj warunki są o wiele lepsze. Jednak pytanie pozostaje, jak pozostała część pożyczki będzie zabezpieczona. Czy masz jakieś pomysły? Bez szczegółowej znajomości negatywnej historii kredytowej nie jesteśmy w stanie określić stawki procentowej.

Wszystko będzie przebiegać indywidualnie.

Jednak 7 przed przecinkiem, Consors Finanz, dawniej Bank von Essen. Musiałbym to sprawdzić, żeby podać ci dokładną stopę procentową!

Dlaczego nie powinienem być w stanie podać tej stopy procentowej, jeśli istnieje?

Przy okazji, drogi Specjalisto ds. bankowości, jeśli chodzi o to...

Dwa dochody po 2500 [url]euro[/url] z żoną dają łączną kwotę 3500 [url]euro[/url] netto miesięcznie, łącznie 2 depozyty. 37000 [url]euro[/url] oraz około 40000 [url]euro[/url] (których nie chciałbym w pełni przeznaczyć na finansowanie, ponieważ niedawno miałem okazję dowiedzieć się, jak to jest być na skraju bankructwa). Mam nadzieję, że niczego nie pominąłem. Teraz chcielibyśmy kupić [url]Dom[/url] z mieszkaniem dla wynajmującego za 350000 [url]euro[/url], co oznacza, że musielibyśmy pożyczyć około 300000 [url]euro[/url].

...to także ważne, jeśli chciałbyś wymyślać rozwiązania, które mimo negatywnej historii kredytowej prowadziłyby do pozytywnej decyzji kredytowej!

Stoją przy Consors Finanz (Bank von Essen), w tej informacji ....

....jest historia i Consors Finanz ma tylko jeden warunek. Znowu zaskoczenie, że tego nie wiedziałeś. Nie ma dwóch opinii na ten temat!

Być może znasz inne możliwości, ja w tej konfiguracji ich nie mam. Dlatego odpadają Ergo i Bausparkasse Mainz, inne możliwości nie znam i nie mam, a jakiś czas temu prosiłem cię o zaprezentowanie innych rozwiązań tutaj, wtedy mógłbym od ciebie lub dzięki tobie po 9 latach również zyskać.

Byłbym zadowolony, ale nic nie przyszło, absolutnie nic!

Cześć, to jest różnica, gdy wybierasz platformy, a ja jestem bezpośrednim pośrednikiem w Consorsbank.
Tutaj NIE ma stałych stóp procentowych, są one obliczane w zależności od scoringu.
Ja jako bezpośredni pośrednik mam znacznie więcej możliwości, dzięki zrzeczeniu się prowizji lub innym działaniom, aby uzyskać obniżkę stopy procentowej dla klienta.

Teraz jest mi jasne, że pan Buhmann patrzy tylko na swoją platformę, gdzie oczywiście istnieje stała stopa procentowa. To właśnie różnica między tobą a mną.
Pracuję bezpośrednio z bankami, bez pośrednictwa platform czy równego organu.

Napisany przez NaTwoim13
Ach Bankierze, co masz mi do powiedzenia!

Tak, istnieją różne stopnie, w zależności od stawki wynagrodzenia, w standardowym biznesie zaczyna się od obecnie 6,52%, po uwzględnieniu niewielkiej kwoty w [url]euro[/url] ostatecznie jesteś na 7 przed przecinkiem.

Nie mów mi teraz o Nearprime, co zaczyna się od 3,99%! Klient nie spełnia wymagań dotyczących Nearprime na podstawie podanej historii, to niemożliwe.

I przestań z tą swoją działalnością na platformie, czy ty myślisz, że jestem amatorem??

Napisany przez volltilger
@Bcj1985: Przy solidnym wykształceniu zawodowym i zagwarantowanym dochodzie, [url]kredyt hipoteczny[/url] jest również dostępny w bardzo korzystnych warunkach, nawet przy bardzo niskim wyniku punktacji kredytowej. Z tego co przeczytałem, brakuje wam około 3-5 tys. € w dochodzie netto. Moja rada: kontynuujcie płacenie czynszu () i oszczędzajcie. W każdym razie życzę wam powodzenia!

Według doświadczenia, jeśli masz negatywną historię w Schufa, najlepiej jest spłacić wszelkie otwarte zadłużenia korzystając z posiadanych aktywów. Twój wynik w Schufie poprawia się co 3 miesiące. Jednakże tylko wtedy, gdy spłacone zostaną wszystkie negatywne zadłużenia. Oczywiście istnieją partnerzy bankowi, którzy udzielają finansowania pomimo negatywnej historii w Schufie. Jednakże warunki nie są różowe.

Napisany przez volltilger
Bankkaufmann pisze:
..
Jedoch dopiero wtedy, gdy wszystkie negatywne zobowiązania zostaną w pełni spłacone.
Oczywiście istnieją partnerzy bankowi, którzy udzielają finansowania pomimo negatywnej historii w Biurze Informacji Kredytowej. Jednak nie oferują warunków typu różowe chmury.

Cóż, w naszym przypadku rabaty różowych chmur w odniesieniu do oprocentowania wynosiły od 0,2 do 0,4%, więc mogę wspaniale z tym żyć.
Ja raczej poddałbym w wątpliwość plan finansowania kwoty 300 000€ przy miesięcznym dochodzie netto 3500€ dla dwóch osób pracujących. Uważam to za niemądre.

Napisany przez Bcj1985
Cześć, dlaczego niepraktyczny, przecież to jest jeszcze mieszkanie wynajmowane, które teoretycznie byłoby już wynajęte, co ma już swoje znaczenie, pozdrowienia (zaletą jest to, że można się od razu wprowadzić do domu, więc prace remontowe, ogrzewanie i łazienki mają zaledwie 3 lata)

Przy finansowaniu budowy z negatywną historią kredytową, dopłaty do odsetek mogą być nieco wyższe, w zależności od konkretnych okoliczności. Zawsze jednak zależy to od indywidualnego przypadku. Miałem już do czynienia z finansowaniem budowy przy udzielonej umorzeniu zobowiązań z 2,xx% oprocentowaniem. Niemniej jednak nie ma uniwersalnej odpowiedzi, ponieważ istotne są liczne czynniki.

Napisany przez NaTwoim13
Moja sugestia brzmi tak: osoba zakładająca wątek powinna skontaktować się z doradcą finansowym bezpośrednio poprzez wiadomość prywatną, a wtedy wszystko się ułoży.

Wskazałem już możliwości, a oprocentowanie jest praktycznie ustalone na 7 przed przecinkiem, co z kolei oznacza, że zdolność do obsługi kapitału nie jest możliwa.

Były jednak również inne wartościowe komentarze, które jasno wskazują, że zarówno wiarygodność projektu, kapitał własny oraz całkowite zaangażowanie, jak i moment - ze względu na feler w bazie dłużników - należy mocno przeanalizować, aby to łagodnie ująć.

Oczywiście, każdy przypadek dotyczący finansowania budowy z negatywną historią kredytową trzeba rozważać indywidualnie. Istnieją stopy procentowe od .. do .. Chętnie pomogę dalej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata