- ndz lut 02, 2020 12:20 pm
Hej,
Byłbym wdzięczny za ocenę mojej propozycji spłaty[url]kredytu[/url] Sparda.
Oto sytuacja:
Na początku miesiąca (styczeń 2020) poprosiłem o ofertę wcześniejszej spłaty (około 10 lat) naszego[url]kredytu[/url] hipotecznego. Najpierw dostałem odpowiedź, że zgodnie z umową to nie jest możliwe. W odpowiedzi napisałem, że jestem rozczarowany i nie zamierzam, jak planowałem, przenieść swojego konta osobistego do Spardy. Jednak zaakceptowałem tę decyzję (odrzucenie propozycji).
Chodzi o prolongatę, którą podpisano w 2016 roku.
Tydzień później dostałem ofertę pocztą, za którą Sparda od razu pobierała 150 €. O tym nie mówiono w żadnym momencie. Teraz oferta przedterminowej spłaty wynosi około 4600 €.
Pozostała do spłaty kwota[url]kredytu[/url] to około 42000 €, oprocentowanie wynosi 1,96% RRSO, a okres karencji obowiązuje do stycznia 2031.
Czy żądana suma jest uzasadniona? Czy pobrana już opłata w wysokości 150 € jest uzasadniona, mimo że wcześniej nie zostałem o tym poinformowany?
Bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki.
Z poważaniem,
Datephos
Byłbym wdzięczny za ocenę mojej propozycji spłaty
Oto sytuacja:
Na początku miesiąca (styczeń 2020) poprosiłem o ofertę wcześniejszej spłaty (około 10 lat) naszego
Chodzi o prolongatę, którą podpisano w 2016 roku.
Tydzień później dostałem ofertę pocztą, za którą Sparda od razu pobierała 150 €. O tym nie mówiono w żadnym momencie. Teraz oferta przedterminowej spłaty wynosi około 4600 €.
Pozostała do spłaty kwota
Czy żądana suma jest uzasadniona? Czy pobrana już opłata w wysokości 150 € jest uzasadniona, mimo że wcześniej nie zostałem o tym poinformowany?
Bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki.
Z poważaniem,
Datephos