Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Budowanie przepływu gotówki?

Napisany przez Kamisuro
Cześć wszystkim, właśnie czytam książkę Bogaty ojciec, biedny ojciec. Brałem także udział w wieczorze gier Cashflow... tam głównie chodzi o nieruchomości i akcje. Obecnie inwestuję prawie 800€ w akcje (zróżnicowane portfolio z akcjami kapitalizującymi i dywidendowymi). Jestem sceptyczny co do inwestowania w nieruchomości, ponieważ wątpię, że stopy procentowe pozostaną takie same przez najbliższe 20 lat. Interesują mnie inne inwestycje generujące przepływ gotówki, jednak trudno znaleźć na ten temat wiele informacji.

Napisany przez 2utopus
Można zainwestować swoje pieniądze w pożyczki P2P - lub zakupić udziały w spółdzielniach lub inne udziały w przedsiębiorstwach - ewentualnie także otrzymać odsetki od oszczędności - obligacje - zainstalować instalację fotowoltaiczną na dachu - wynająć własny samochód - korzystać z AirBnB do wynajmowania pustych pokoi - założyć kanał na platformie YouTube - założyć własną firmę ...

Napisany przez leon_neu
Cześć, Osobiście stawiam obecnie na kryptowaluty. Zwrot z inwestycji jest ogromny, a ryzyko nie jest większe niż w przypadku akcji, o ile wie się, co się robi.

Napisany przez AndreWe
Cześć, obok wymienionych powyżej istnieją inne dochodowe możliwości inwestycyjne. Jednakże wiążą się one z pewnym ryzykiem. Osobiście prowadzę trzy tego rodzaju inwestycje. Nie są to schematy piramidowe, ale wiarygodne platformy.

Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji, napisz do mnie wiadomość prywatną, wtedy mogę ci to konkretnie wytłumaczyć i pokazać.

Pozdrawiam,
André

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata