Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Polecam darmową prawdziwą kartę kredytową z możliwością ustawienia własnego PIN.

Napisany przez elknipso
Cześć,

Ponieważ prawdziwa karta kredytowa w DKB zanika lub staje się płatna, szukam bezpłatnej alternatywy dla transakcji zagranicznych, głównie wypożyczania samochodów i rezerwacji hoteli, aby uniknąć przewidywalnych problemów w tym obszarze poprzez korzystanie z karty debetowej.

Czyta się często, że standardową rekomendacją dla bezpłatnej prawdziwej karty kredytowej jest Barclays lub GenialCard z Hanseatic Bank. W obu ofertach nie mogę jednak ustawić preferowanego PIN-u, dlatego obecnie poszukuję czy istnieje coś podobnego, co pozwala na ustawienie własnego PIN-u.

Re: Polecam darmową prawdziwą kartę kredytową z możliwością ustawienia własnego PIN.

Napisany przez 2titan1981
Barley zezwala na żądanie ulubionych piosenek

Napisany przez peer
Barclays zezwala na personalizację pinu. Ponadto korzystanie z walut obcych za granicą jest bezpłatne. Automatyczne pokrycie salda w 100% poprzez obciążenie, więc w zasadzie wszystko, czego dusza zapragnie.

Napisany przez elknipso
Dziękuję za informację, czyli w Internecie znajdują się nieprawdziwe informacje tam, gdzie je przeczytałem.

Napisany przez Zenturier
W każdym przypadku karta WISE Visa i powiązane darmowe konta.

Kiedyś firma nazywała się TransferWise. Od niedawna tylko WISE.

Zaletą jest to, że wszystko jest darmowe, a otrzymujesz kartę Visa do wielu kont wielowalutowych, które możesz po prostu otworzyć za darmo, a nawet kartę wirtualną, jeśli chcesz dokonać jednorazowych płatności itp.

Kiedyś zawsze używałem karty Visa DKB w Tajlandii i innych miejscach wakacyjnych, aby bezpłatnie wypłacać pieniądze z bankomatu. Następnie DKB przestała w końcu pokrywać opłatę za bankomat, więc przeszedłem do Santander. Teraz Santander także przestał pokrywać opłatę za bankomat, więc myślę, że w 2016 roku otworzyłem konto w TransferWise.

Mogę powiedzieć, że to najsprytniejsze rozwiązanie, jakie do tej pory znalazłem. Możesz tam otwierać konta w różnych walutach, wymieniać pieniądze bezpośrednio i natychmiastowo oraz przesyłać je bezpośrednio na zagraniczne konta bankowe. Dodatkowo otrzymujesz kartę Visa (fizyczną kartę plastikową) i w razie potrzeby wirtualne karty do płatności online.

Kiedyś była dostępna karta Mastercard, obecnie dostępna jest tylko Visa.

Teraz kolejna ciekawostka - możesz płacić kartą Visa wszędzie tam, gdzie jest akceptowana Visa. Możesz albo otworzyć odpowiednie konto wielowalutowe przed podróżą zagraniczną i wymienić euro na inne waluty w korzystnym kursie, albo Wise dokona automatycznej wymiany na odpowiednią walutę kraju przy dzisiejszym kursie wymiany. Nie ma opłat za używanie za granicą itp. Opłaty za wymianę są śmiesznie niskie i całkowicie przejrzyste w 100%.

Dzięki aplikacji Wise na telefonie komórkowym otrzymasz natychmiastowe potwierdzenie przy każdej płatności, można płacić zbliżeniowo.

Konto Wise i karta Visa są kontami z saldem. Oznacza to, że musisz przelewać pieniądze na konto Wise, aby móc nimi płacić.

Obecnie korzystam z następujących bezpłatnych kart, z których świetnie korzystam:

- fizyczna karta Visa Wise i wirtualne karty (limit to saldo, brak debetu)
- karta Visa Santander (limit/debet 8000€)
- karta Visa DKB (limit to saldo i maksymalny limit debetu 500€)

Kartę Wise wykorzystuję praktycznie codziennie do każdej płatności, gdziekolwiek to możliwe, nawet jeśli to tylko guma do żucia, którą kupuję w Lidlu lub Aldi. Pozostałe dwie karty są przeznaczone jako zapas na wakacje, jeśli nagle potrzebuję więcej pieniędzy.

Konto Wise wykorzystuję również do wymiany euro na tajlandzkie bahty i albo pozostawiam je na koncie Wise, albo przekazuję je na moje konto bankowe w Tajlandii.

Jeśli masz jakieś pytania, daj znać.

Pozdrawiam
Alex

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata