Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Obligacje w egzotycznych walutach

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim!Właśnie zarejestrowałem się na tym forum!70% mojego majątku to gotówka. Chcę zainwestować ją przez najbliższe 2 lata w Azji, Europie i surowce. Jednak obecnie wszystkie klasy aktywów są dla mnie zbyt mocno wzrosły. W międzyczasie chciałbym zainwestować część środków z oprocentowaniem.Czy ktoś z Was ma dobre porady? Obecnie przyglądam się obligacjom z Islandii (8%), Turcji (14%) i euro (5%).

Re: Obligacje w egzotycznych walutach

Napisany przez richard100
Cześć Pedro Witaj na forum. ? Przy zakupie obligacji należy zwracać szczególną uwagę na ich zdolność kredytową. Znam ludzi, którzy kiedyś zakupili obligacje argentyńskie. Praktycznie wszystko stracili, gdy państwo zbankrutowało. Więc aby być naprawdę pewnym, obniż trochę oczekiwany zwrot i kupuj tylko obligacje w klasie AAA. Mam tutaj kilka propozycji. To są najlepsze inwestycje z ratingiem AAA. Nr. waluty Oprocentowanie Obecnie 966703 £ 4,5% 1634589 AU$ 5,7% 2396833 NZ$ 6,8% 2011523 CA$ 4,11% Pozdrowienia, Rich

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata