Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Opłaty za płatności kartą kredytową za granicą.

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry. W międzyczasie dowiedziałem się, że lepiej nie wypłacać gotówki za pomocą mojej karty kredytowej, zwłaszcza za granicą. Ale co z opłatami za płatności kartą kredytową? W Niemczech kilka razy zapłaciłem kartą w stacji benzynowej i obciążono mnie tylko kwotą, którą „zatankowałem”. Kto ponosi opłaty w takiej sytuacji? Co się dzieje, gdy płacę kartą za granicą? Kto wtedy ponosi opłaty i jak wysokie są one zazwyczaj? Z poważaniem Światłoń

Napisany przez RSpecunia
Cześć, zazwyczaj dodatkowo naliczana jest opłata zagraniczna w wysokości 1%.

Napisany przez 2Escorpio
Cześć.. Możesz płacić na całym świecie bez dodatkowych opłat w euro... więc jeśli jesteś na przykład w hotelu w Nowym Jorku, który obciąża cię w euro... to nie kosztuje cię ani grosza... koszty ponoszą sprzedawcy... w przypadku Visa / Mastercard sprzedawca ponosi opłatę w wysokości 2,4% kwoty, a w przypadku Amex/Diners około 4,5% kwoty. W przypadku wszystkich innych walut płacisz między 1 a 2% prowizji za transakcje w obcej walucie, w zależności od banku. Nawet jeśli nie wypłacasz gotówki, powinieneś znać swoje hasło PIN za granicą, jeśli twoja karta kredytowa ma chip... istnieją kraje, takie jak na przykład Anglia, Francja itp., które obecnie również wymagają numeru PIN od niemieckich kart, w zależności od terminala... ale tylko w przypadku kart z chipem! pozdrawiam esco

Napisany przez RSpecunia
Escorpio pisze: Przy innych walutach płacisz między 1-2% opłaty za wymianę waluty, w zależności od banku. Pozdrawiam, esco
Chodziło mi o to

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata