Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta Visa DKB na podróż na Islandię: Dla mnie optymalna?

Napisany przez ADMCI4
Cześć eksperci finansowi! Na początku sierpnia lecę na 3 tygodnie do Islandii. Ponieważ tam płaci się głównie bezgotówkowo, prawdopodobnie nie będę mógł obejść się bez karty kredytowej. Warunki mojego banku domowego (niewielkiego oddziału Volksbank) mnie nie zachęcają. Dlatego zdobyłem test Fundacji Finanztest z czerwca 2009 r. Karta Visa DKB wydaje się być atrakcyjna dla mnie. Chciałbym idealnie * nie płacić opłaty rocznej * nie płacić opłaty za wypłatę gotówki za granicą Ubezpieczenia itp. - moim zdaniem - nie są mi potrzebne. Czy możecie polecić mi jakieś alternatywy dla karty Visa DKB? Co mnie jeszcze niepokoi: Jeśli płacę bezgotówkowo na Islandii kartą Visa, czy muszę wtedy płacić jakieś opłaty, np. za wymianę walut na korony islandzkie? Czy to w całości pokrywa sprzedawca? Dziękuję :-) Henrik

Re: Karta Visa DKB na podróż na Islandię: Dla mnie optymalna?

Napisany przez ProperSoul
Henrik pisze: Witajcie eksperci finansowi!
Witaj Henrik! Cytat Henrika Na początku sierpnia lecę na 3 tygodnie na Islandię. Ponieważ tam przeważnie płaci się bezgotówkowo, będę musiał skorzystać z karty kredytowej. Tak to wygląda, tak. Cytat Henrika Warunki mojego domowego banku (mała filia banku spółdzielczego) mnie nie przekonują. Dlatego uzyskałem test Fundacji Finanztest z 6/2009 roku. Karta DKB Visa wydaje się być dla mnie atrakcyjna. Chciałbym idealnie * nie płacić rocznej opłaty * nie płacić opłaty za wypłatę gotówki za granicą Opłaty rocznej nie ma dla karty Visa DKB. Ale w przypadku płatności w obcej walucie i wypłat w obcej walucie - jak islandzka korona - pobierane jest 1,75% wartości transakcji jako opłata. Przykładowo: Kupujesz rzeczy za 100 euro. Wtedy naliczana jest opłata w wysokości 1,75 euro. W moim przekonaniu dotyczy to również wypłat gotówki. Jednakże nie pobierane są żadne dodatkowe opłaty. Cytat Henrika Ubezpieczeń itp. - jak mi się wydaje - nie potrzebuję. Czy możecie polecić alternatywy dla karty Visa DKB? Często jako alternatywy dla Konta Cash DKB wymieniane są konto comdirect i konto Ing-DiBa. Możesz porównać wspomniane konta T U T A J Cytat Henrika Co jeszcze nie rozumiem: Gdy płacę na Islandii kartą Visa bezgotówkowo, czy muszę ponosić opłaty, np. za wymianę waluty na korony islandzkie? Czy może to całkowicie pokrywa sprzedawca? Patrz powyżej ... Wątpię, żeby sprzedawca pokrywał te koszty... To byłoby dla mnie nowością Cytat Henrika Dziękuję :-) Henrik Z przyjemnością. Mam nadzieję, że mogłem pomóc. W razie dodatkowych pytań po prostu napisz odpowiedź Pozdrowienia propersoul

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata